• Ole-Gunnar-Solskjaer

Alsaker: – Å starte med et sånt toppoppgjør er herlig!

TV 2s fotballeksperter tror Manchester United-fansen har grunn til å glede seg til sesongen som starter nå i helgen.

Til helgen starter Premier League endelig opp igjen. Det er flere lag som har mye å bevise, men få har så som Ole Gunnar Solskjærs United. TV 2s fotballekspert Øyvind Alsaker tror det er ekstremt viktig at de røde fra Manchester kommer godt i gang.

Er du like glad i engelsk fotball som det vi er? Med TV 2 Sport Premium inkludert i TV-pakka kan du se over 200 direktesendte kamper fra årets sesong! Les mer her.

– Solskjær må levere resultater som er bra, helst fra start slik at han får litt ro og fred, og at Manchester United er med frem til jul. Det er oppgave nummer én. Så må han bygge videre på dette laget han er i ferd med å stable på beina.

Han må ha flere tanker i hodet samtidig; han må lykkes på kort sikt, vinne det fleste kampene, og samtidig implementere sin filosofi i klubben og lede klubben. Utvikle klubben, slik at de kan være med og slåss om de store trofeene igjen.

Solskjær sitter ved roret i en klubb med massive ressurser og en lang og stolt historie. Men han har også utfordringer å overkomme, mener Alsaker.

– Utfordring nummer én er jo at avstanden opp til de beste i forrige sesong var så svær, og det er vanskelig å tette et slikt hull i løpet av veldig kort tid. Så han er avhengig av tålmodighet fra klubb og omgivelser, han må få laget til å fungere sammen, identifisere hvorfor det gikk så ufattelig galt på slutten av forrige sesong og sørge for at det ikke skjer igjen, og så må han få Manchester United til å skinne. Og dét er en stor utfordring slik som de har spilt de siste årene.

Paul Pogba i Manchester United

PAUL POGA: Solskjær har beholdt Pogba i sommer, til tross for mange overgangsrykter. FOTO: NTB Scanpix

Enorm prestasjon av Solskjær

Kollega Kasper Wikestad er helt enig i at mye avhenger av hvilken start Manchester United får på sesongen. Dersom de kommer skjevt ut fra start, vil spøkelset fra forrige sesong henge over dem, tror han. Samtidig synes han ting ser lovende ut for Solskjærs United - til tross for en turbulent sommer.

– Det startet med at Pogbas agent ville selge han, Lukaku har ikke vært fornøyd og ville vekk, man hadde alle resultatene som gikk imot dem på slutten av forrige sesong. Det har vært en sommer hvor Solskjær på mange måter har geleidet laget gjennom et minefelt, og de står med harmoni til sesongstart.

Det er en enorm prestasjon av Solskjær, og i mine øyne det beste han har gjort som manager i klubben så langt. Og det betyr også at han har skaffet seg et lite grunnlag før sesongen som starter nå, både hos fans og spillere. Så jeg er langt mer optimistisk på Solskjærs vegne nå, enn det jeg var da han tasset av banen med tap mot Cardiff på slutten av forrige sesong, sier Kasper Wikestad

MAGUIRE: Solskjær har handlet stort i sommer og skaffet seg forsvarsspiller i Harry Maguire. FOTO: NTB Scanpix

Kan se lyst på fremtiden

De røde fra Manchester hadde som sagt en tung slutt på forrige sesong. I oppkjøringen til årets sesong har laget imidlertid prestert godt, og de har blant annet fått på plass Harry Maguire. Kan fansen glede seg til årets sesong? Ja, tror Alsaker.

– Jeg tror fansen kan se lyst på denne sesongen. De virker å være homogene, og det virker å være god stemning i klubben. Det var jo ikke gitt når vi så hvordan det gikk på slutten av forrige sesong, så det er et pluss. Han har hatt med alle gjennom det meste av sesongoppkjøringen, i motsetning til ganske mange av de andre topplagene, og det er jo også et pluss.

Resultatene i oppkjøringen har egentlig vært formidable, og det tar han med seg inn i denne sesongen. Med en grei start bør dette United-laget være i stand til å plukke poeng noenlunde i takt med de øvrige topplagene. Og da vil Manchester United være med der oppe. Jeg tror ikke de kommer til å havne et tosifret antall poeng bak de beste fram mot jul.

Også Kasper Wikestad er positiv.

– Nå har han også fått på plass noen av spillerne han ønsket seg. Kanskje kan dette bli en veldig positiv sesong for United, og kanskje kan han finne tilbake til noe av suksessen han hadde som fersk United-manager. Jeg tror fansen gleder seg til sesongen, og det er jo det Solskjær har skapt i løpet av sommeren.

Dersom de greier å spille på harmonien og spillegleden vi har sett i oppkjøringen, tror jeg supporterne kan glede seg!

Manchester United og Solskjær åpner sesongen mot Chelsea

SESONGÅPNING: Solskjær og hans røde stall åpner sesongen med en storkamp mot Chelsea. FOTO: NTB Scanpix

Herlig sesongpremiere

Den første store testen kommer allerede til helgen, når Solskjærs United tar imot Chelsea på Old Trafford. Øyvind Alsaker tror dette er en ypperlig motstander for United i sesongpremieren.

– Det er jo en tøff åpning. Samtidig er det jo en fin test på hvor laget står nå. Chelsea har jo en legende ved roret, akkurat som Manchester United. Og det er et Chelsea-lag som ikke har kunne handle spillere denne sommeren, så troppen Frank Lampard rår over virker ikke så fryktinngytende som de store Chelsea-overgangene fra tidligere.

Så jeg tror dette kan være en perfekt start for Ole Gunnar Solskjær, for en seier mot Chelsea klinger uendelig mye bedre enn en seier mot for eksempel Burnley eller Southampton eller andre lignende lag som gjerne har gjestet Old Trafford i sesongpremieren de siste årene.

Kasper Wikestad er strålende fornøyd med kampoppsettet, og gleder seg veldig til det smeller løs på søndag kveld.

– Å starte med et sånt toppoppgjør er herlig! Det blir en fantastisk kamp, og en veldig viktig kamp ikke minst for Solskjær.

Premier League 2019/20 starter med oppgjøret mellom Liverpool og Norwich klokken 21.00 fredag 9. august. Og på søndag tar altså Manchester United imot Chelsea på Old Trafford. Avsparket går 17.30.