• Sommer-OL-Tokyo-2020

De olympiske ringene står klare i Tokyo. FOTO: NTB Scanpix

Sommer-OL i Tokyo 2020

Gjør deg klar til enda en OL-fest!

De 32. olympiske sommerleker skal arrangeres i Tokyo i Japan fra 24. juli til 9. august 2020. Tokyo har arrangert sommerlekene tidligere i 1964 og blir den femte byen, og den første i Asia, til å arrangere de olympiske sommerleker mer enn én gang. 

7. september i Buenos Aires ble det klart - det ble Tokyo som skulle få den enorme æren av å arrangere de 32. olympiske sommerleker i OL-året 2020. De har, som nevnt, arrangert OL før, tilbake i 1964. Nå kommer nok en gang verdens fremste idrettsutøvere til den japanske hovedstaden for å kjempe om edelt metall og livslang heder og ære. 

Surfing er på OL-programmet for første gang i 2020

SURF: Tokyo blir første sommer-OL med surfing som medaljeøvelse. FOTO: NTB Scanpix 

Surfing på programmet for første gang 

I Tokyo er programmet planlagt å ha 33 idretter fordelt på 42 disipliner og 324 øvelser. I tillegg til de tradisjonelle og kjente idrettene, har også fem andre idretter tatt steget inn i den olympiske varmen: baseball og softball, karate, sportsklatring, skateboard og surfing. Det betyr at vi for første gang får se helter fra MLB, den amerikanske baseballigaen, og fra verdenskjente X-Games. 

DISSE IDRETTENE FÅR VI SE I SOMMER OL 2020: 

Vannidretter
Stuping
Svømming
Bueskyting
Friidrett
Badminton
Basketball
Baseball
Softball
Kano
Sykling
Hestesport
Fekting
Landhockey
Fotball
Golf
Turn
Håndball
Judo
Karate
Moderne femkamp
Roing
Rugby
Skyting
Skateboard
Surfing
Bordtennis
Taekwondo
Tennis
Triatlon
Volleyball
Vektløfting
Profesjonell wrestling

MEDALJEHÅP: Er Jakob Ingebritsen et reellt gullhåp i Tokyo? FOTO: NTB Scanpix

Norge har aldri vært bedre 

Forventningene foran det kommende mesterskapet er skyhøye for den norske troppen. Aldri før har Norge prestert bedre i internasjonal toppidrett. Det er ikke bare på vinterstid at nordmenn karrer til seg edelt metall, som i PyeongChang og i Seefeld, men også på sommerstid. Fagnettstedet Greatest Sporting Nation kåret i 2017 nordmenn til verdens fremste sportsfolk