• Paasche-og-Kaggestad

April er den store sykkelmåneden

Joda, Tour de France går fortsatt av stabelen i juli. Men her får du høre hvorfor TV 2s sykkeleksperter mener april kan være vel så spennende for sykkelentusiaster - og spesielt oss nordmenn.

Her hjemme venter vi utålmodig på at våren skal melde sin ankomst for fullt, men nede på kontinentet ligger de noen steg foran. Sykkelsesongen er allerede godt i gang, og nå fremover er det veldig mye å glede seg til, forteller Dag Otto Lauritzen.

Er du interessert i sport? Med RiksPakken har du tilgang på TV 2 Sport 1 og 2, alle kanalene fra Viasport og hele kanalsortimentet fra Eurosport. Les mer om vår bestselgende TV-pakke her. 

– Det kribler i beina! Først er det Flandern Rundt nå til helga, som er mitt favorittløp. Mange sier at Paris-Roubaix er det råeste, men jeg synes begge de to er helt rå klassikere, hvor den sterkeste mannen vinner.

Se intervjuet med Paasche

Sykkel, øl og pommes frittes

Johan Kaggestad er ikke mindre ivrig enn kollegaen.

– Jeg gleder meg veldig. Flandern Rundt er et av sesongens absolutt største endagsritt, og faktisk det største årlige idrettsarrangementet i Belgia målt etter publikumsoppslutning. Belgierne er helt ville etter sykkel. Sykkel, øl og pommes frittes, det går ned på høykant. Over én million tilskuere omkranser løypa, og stort sett det som er av verdens beste endagsrytter møtes.

Kollega Christian Paasche mener april er den store sykkelmåneden, hvis man ser bort ifra Tour de France og VM på høsten.

– I april kommer endagsrittene på rekke og rad. Det er så mye historisk sus over de rittene, at det er noe man gleder seg til i 11 måneder når det er over året før.

Se intervjuet med Johan Kaggestad

En skrustikke av et løp

Allerede til helgen smeller det som sagt, med Flandern Rundt. Christian Paasche gleder seg stort.

– Det er et fantastisk sykkelritt, som er litt som en skrustikke. Den er vidåpen i starten, og så tightes den til og ryttere faller ifra. Så det er den sterkeste som overlever, vinner og blir.

Hårda bud altså, men desto mer spennende for oss TV-seere. Spesielt spennende for norske øyne blir det å følge Alexander Kristoff, som ser ut til å være i knallform. I helgen som var vant han et annet stort sykkelritt, Gent-Wevelgem. Men Paasche påpeker at vi har flere norske håp.

– Kristoff er i form, og blir veldig spennende å følge, og Amund Grøndahl Jansen i Jumbo-Visma viste at han er så nær å ta steget opp mot de tøffeste av de tøffe. Også er det lov å håpe at Edvald Boasson Hagen kanskje treffer litt på formen, men det er nok de to første som er våre sterkeste kort.

Spennende periode for norsk sykkelsport

Dag Otto Lauritzen mener norsk sykkelsport er inne i en veldig spennende periode.

– Vi har vel nesten aldri hatt så mange profesjonelle norske ryttere, og de gjør seg gjeldende både som amatører og junior. Men også blant de profesjonelle har vi ganske mange å ta av. Det er bare to-tre av dem som er verdensstjerner, men jeg håper på en god utvikling. Og i dag kom jo nyheten om av Uno-X laget tar steget opp i proffsegmentet, og det er veldig spennende nyheter!

Se intervjuet med dag otto lauritzen

Han får støtte fra kollega Thor Hushovd, som så smått har begynt å venne seg til overgangen fra sykkelsetet til jobben som sykkeljournalist.

– Norsk sykkelsport er i vekst. Vi har fått et nytt profflag, og rekrutteringen er fantastisk bra både på gutte- og jentesiden. Så for sykkelinteresserte er det bare å følge med, spesielt nå i tiden fremover, med masse spennende ritt. Først med Flandern Rundt, som er en sykkelfest uten like. Belgierne er gale, og skaper en stor fest som jeg gleder meg veldig til å ta del i den.

Se intervjuet med Thor Hushovd

Vanskelig å beskrive

Ikke lenge etter Flandern Rundt kommer det nok et høydepunkt. Søndag 14. april er det tid for Paris-Roubaix, også det en klassiker i særklasse. Såpass klassisk, at Paasche nesten sliter med å beskrive det.

– Paris-Roubaix er … et helt eget sykkelritt, og veldig spesielt. Over fem mil på brostein som er humpete, støvet og glatt hvis det regner. Det er noe urgammelt over det, de har prøvd å holde det så likt som mulig i alle år. Det er et veldig, veldig spesielt sykkelritt.

Så spesielt synes Paasche at både Flandern Rundt og Paris-Roubaix er, at han nesten vil sidestille det å vinne ett av rittene, med å vinne VM.

– I sykkelsporten er det enormt å vinne ett av de to. Jeg håper enda flere nordmenn får opp øynene for hvor spennende disse rittene faktisk er.

Flandern Rundt går altså av stabelen søndag 7. april, mens Paris-Roubaix smeller i gang søndag 14. april. Og du ser selvfølgelig rittene på TV 2, i selskap med kanalens kunnskapsrike og joviale eksperter.

Se sykkelvåren akkurat slik du vil! Med RiksTV-appen i lomma kan du se sport, serier, filmer og TV-underholdning når og hvor det passer deg. Les mer om RiksTV-appen her.