Meny

INGVILD: Gjøvik-jenta Ingvild Flugstad Østberg er klar for en ny langrennssesong. FOTO: NTB Scanpix

Slik ser du vintersport på TV i vinter

Her kommer den kalde, fine tida!

Beitosprinten, Hoppuka, Tour de Ski, VM i skiflyging i Planica - det er mye snadder å se frem til i årets vinterkalender! Her får du en komplett oversikt over vinterens høydepunkter.

Gjør deg klar for vinteren på TV. Få med deg alt av vintersport i vinter - uansett hvor du befinner deg! Les mer og last ned RiksTV-appen her.

5-MILA: Den tradisjonelle 5-mila i Holmenkollen arrangeres i mars 2020. FOTO: NTB Scanpix

Langrennsløperne starter som vanlig vintersesongen på Beitostølen. Dette skjer allerede 22., 23. og 24. november. Her sparkes sesongen i gang med sprint, 10 km og 15 km. Videre er det ingen store mesterskap for langrennsløperne. Landslagene vil mest sannsynlig satse på å vinne de store tourene, samt verdenscupen sammenlagt. 

LANGRENNSHØYDEPUNKTER

22. - 24. november: Nasjonal åpning - Beitostølen, Norge
29. november - 1. desember: Verdenscupåpning - Ruka, Finland
28. desember - 5. januar: Tour de Ski
15. - 23. februar: FIS Ski Tour 2020
7. - 8. mars: 30 km og 50 km, Oslo, Holmenkollen

På langrennskalenderen finner vi Ski Tour 2020. Dette er et nytt konsept i FIS' kalender, nemlig et samarbeid mellom forbundene i Norge og Sverige. Arrangementet skal være bærekraftig og blant annet ryktes det at utøverne skal kjøre tog mellom arrangørbyene. Touren består av en blanding av individuelle renn, sprint og jaktstart. 

Riiber på ny gulljakt 

Kombinertløperne har også sesongstart på Beitostølen 23. og 24. november. Dette er også årets NM for kombinertløperne, som starter mesterskapet med hopp i svenske Falun. Vi har allerede satt Jarl Magnus Riiber som storfavoritt, men på Beitostølen kan det aller meste skje! I fjor vant Riiber verdenscupen sammenlangt og vi har ingen grunn til å tro at han satser på en lavere gevinst denne vinteren. 

Kombinerthøydepunkter

22. - 24. november: Nasjonal åpning - Beitostølen, Norge
29. november - 1. desember: Verdenscupåpning - Ruka, Finland 
28. desember - 5. januar: Tour de Ski 
15. - 23. februar: FIS Ski Tour 2020 
7. - 8. mars: 30 km og 50 km, Oslo, Holmenkollen

Hopperne med mesterskap 

Hopperne er en av de få utøverne som i år faktisk har et mesterskap på kalenderen. 19, til 22. mars er det VM i Skiflyging i Planica! Det er noe å se frem til. Inntil da skal hopperne reise utenlands da langrenns- og kombinertløperne starter sesongen på Beitostølen, hopperne åpner nemlig sin internasjonale verdenscupsesong i polske Wisla. Her er hopperne superstjerner blant den polske fansen og vi kan neppe få en bedre åpning på vinterens hoppkalender. 

HOPPHØYDEPUNKTER

22. - 24. november: Verdenscupåpning - Wisla, Polen 
28. desember - 6. januar: Hoppuka - Tyskland, Østerrike
7. - 15. mars: RAW AIR Tournament - Norge 
19. - 22. mars: VM i Skiflyging - Planica, Slovenia 

Se komplett TV-program for alle grener i vinter!