• Westworld-S03

10 serier du har tid til å se nå

Mange av oss har atskillig bedre tid enn vanlig i disse dager. Heldigvis finnes det massevis av kvalitetsserier du kan se!

1. Westworld (HBO Nordic) 

Sjanger: Drama, sci-fi 
Serieskaper: Jonathan Nolan, Lisa Joy 
Skuespillere: Evan Rachel Wood, Thandie Newton, Jeffrey Wright, Aaron Paul
Sesonger: 3

Dette fantastiske science fiction-eventyret fortsetter å utvikle seg. I seriens tredje sesong forlater Dolores og kompani fornøyelsesparken, og tar turen ut i den virkelige verden.

Man legger altså westernestetikken bak seg, men til gjengjeld får man store doser visuelt blendende science fiction. For øvrig dukker Aaron Paul, som mange kjenner fra Breaking Bad, opp som den desillusjonerte ekssoldaten Caleb.

HBO Nordic slipper en episode i uken av den nye sesongen, men vi vil absolutt anbefale å starte på begynnelsen. Westworld har en tidvis intrikat handling, og egner seg sånn sett svært godt for binging.

Er du på utkikk etter en ny TV-pakke? Nå kan du kjøpe TV-pakke fra 249,-/mnd. og få en valgfri strømmetjeneste inkludert i 6 måneder! Les mer om vårt nye tilbud her.

2. Tynn is (C More) 

Sjanger: Drama, thriller
Serieskaper: Cecilie Mosli
Skuespillere: Bianca Kronlöf, Johannes Bah Kuhnke, Lena Endre, Angunnguaq Larsen
Sesonger: 1

Denne svenske spenningsserien finner sted på Grønland, med klimakrisen som bakteppe. Sveriges utenriksminister drar til Grønland, hvor hun skal legge fram et forslag om forbud om oljeboring i Arktis. Så blir rådgiveren hennes bortført. Har de to tingene en sammenheng? Norske Cecilie Mosli har vært involvert på regissørsiden.

Strømmes via C More eller NRKTV 

3. Euphoria (HBO Nordic)

Sjanger: Drama
Serieskaper: 
Sam Levinson 
Skuespillere: 
Zendaya Coleman, Eric Dane, Hunter Schafer, Nika King, Jacob Elordi
Sesonger:
 1

Fikk du ikke med deg en av fjorårets snakkiser på seriefronten? I så fall blir vi nesten misunnelige...

HBOs dramaserie er nemlig både helt nydelig og regelrett grusom på samme tid, der den skildrer tenåringsliv på en svært treffsikker måte. Serien fikk blant annet Marte Hedenstad i NRK Filmpolitiet til å trille en sekser på terningen, mens hun trakk fram Zendaya Coleman i hovedrollen: «kanskje årets beste skuespillerprestasjon på TV-skjermen».

Strømmes via HBO Nordic 

4. Hamilton (C More) 

Sjanger: Thriller
Serieskaper: Erik Leijonborg, Lisa Farzaneh, Per Hanefjord, Niklas Ohlson
Skuespillere: Jakob Oftebro, Krister Henriksson, Peter Andersson
Sesonger: 1

Jan Guillous romanfigur er også godt kjent fra filmlerretet, og har blitt spent av en rekke kjente navn opp igjennom årene. I denne flunkende nye serien er det norske Jakob Oftebro som har rollen som den nyutdannede etterretningsoffiseren Hamilton, som må nøste opp trådene etter et terrorangrep på Stockholm. Hans etterforskning kompliseres imidlertid betraktelig når han selv blir utpekt som mistenkt.

Serien byr på både nervepirrende spenning og heseblesende action.

Strømmes via C More 

5. The Outsider (HBO Nordic) 

Sjanger: Thriller
Serieskaper: Andrew Bernstein, Richard Price
Skuespillere: Jeremy Bobb, Cynthia Erivo, Ben Mendelsohn, John Gettier, Jason Bateman, Yul Vazquez
Sesonger: 1

Dette starter som en historie om etterforskningen av drapet på en liten gutt. Etter hvert viser det seg imidlertid at dette ikke er noen «vanlig» drapssak - det er mørke krefter i sving.

Slik det ofte er, når noe er basert på en bestselger av Stephen King. Det er derimot ikke alle filmatiseringer av skrekkmesteren som har vært like vellykket, men de siste årene har vi sett en kraftig stigning på formkurven sånn sett. The Outsider er intet unntak, og blander overnaturlige elementer med mørk krim på en ypperlig måte.

Strømmes via HBO Nordic

6. Curb Your Enthusiasm (HBO Nordic) 

Sjanger: Komedie
Serieskaper: Robert Weide
Skuespillere: Susie Essman, Bob Einstein, Jeff Garlin, Larry David, Cheryl Hines, Richard Lewis
Sesonger: 10

En god latter gjør alltid godt, og moromannen Larry David har gitt oss flere latterkramper enn de fleste. Vi snakker tross alt om mannen som sto bak Seinfeld, kanskje tidenes mest legendariske komiserie på TV.

I Curb Your Enthusiasm er det han selv som står i fokus. Serien byr på en nærmest endeløs rekke av situasjoner hvor du ikke vet om du skal le høyt, eller gjemme deg bak puten. Vi velger å le – stort sett, i hvert fall.

Strømmes på HBO Nordic

7. Peaky Blinders (Netflix, C More) 

Sjanger: Drama
Serieskaper: Steven Wright
Skuespillere: Cillian Murphy, Helen McCrory, Paul Anderson, Sam Neill, Tom Hardy, Adrien Brody
Sesonger: 5

Historien om Thomas Shelby (glitrende spilt av Cillian Murphy) og hans kriminelle gjeng Peaky Blinders er noe av det beste som har rullet over TV-skjermene de siste årene.

Serien har foreløpig kommet i fem sesonger, som henholdsvis forteller om Thomas’ kamp for å nå toppen, og deretter kampen for å bli der. Samtidig rammer personlige tragedier både Thomas og hans nærmeste, mens historiske hendelser tidlig på 1900-tallet setter rammen rundt.

Strømmes via Netflix eller C More 

8. Succession (HBO Nordic) 

Sjanger: Drama
Serieskaper: 
Jesse Armstrong, Adrian MacKay
Skuespillere: 
Hiam Abbass, Jeremy Strong, Brian Cox, Sarah Snook, Kieran Culkin
Sesonger: 
3

Styrtrike menneskers gjøren og laden er et velkjent og kjært tema for filmer og TV-serier, men det er sjeldent så vellykket som i Succession. Denne dramakomedien serverer historien om mediemogulen Logan Roy (Brian Cox), som vurderer å tre inn i pensjonistenes rekker. Spørsmålet er hvem som skal ta over, siden familien i stor grad består av egoistiske, skjødesløse og ganske så ufordragelige mennesker. Og eldstesønnen Kendall, som burde være den fremste kandidaten, er selve kroneksempelet.

Strømmes via HBO Nordic

9. The Plot Against America (HBO Nordic) 

Sjanger: Drama
Serieskaper: 
Edward Burns, David Simon
Skuespillere: 
Winona Ryder, Zoe Kazan, Morgan Spector, John Turturro, Anthony Boyle
Sesonger: 
1

Hvordan hadde historien sett ut dersom Franklin D. Roosevelt hadde tapt presidentvalget i USA i 1940, for en Charles Lindberg med sterkt fascistiske trekk? Det er kort fortalt utgangspunktet for denne serien, som er basert på Philip Roths roman ved samme navn.

Serien preges av bunnsolid kvalitet i alle ledd: David Simon og Ed Burns står bak, og de har blant annet fantastiske The Wire og The Deuce på CV-en (begge seriene kan for øvrig binges på HBO Nordic – anbefales!). Blant skuespillerne finner vi navn som John Turturro og Winona Ryder, og visuelt sett er serien intet mindre enn fantastisk.

Strømmes via HBO Nordic 

10. Breeders (HBO Nordic) 

Sjanger: Komedie
Serieskaper: 
Simon Blackwell, Chris Addison, Martin Freeman
Skuespillere: 
Martin Freeman, Daisy Haggard
Sesonger: 
1

Går det an å elske barna sine, men samtidig – innerst inne – hate dem litt? Bare bittelitt? Selvfølgelig kan man det. Om ikke til vanlig, så i hvert fall etter noen uker med hjemmekontor og stengte skoler. Denne serien tar foreldreparadokset på kornet, på en måte man sjelden ser. På underholdende, troverdig og lattervekkende vis skildrer serien hvor hektisk – til tider absurd – livet som småbarnsforeldre kan være.

Strømmes via HBO Nordic