• Game-Of-Thrones-Jon-Snow

Disse seriene og filmene så vi i 2019

Hva var våre mest sette titler og hvorfor ble de så populære?

Jerntroner, atomulykker og Tom Cruise i Rogaland! Her er fjorårets mest strømmede serier og filmer.

2019 er over og vi går inn i et nytt tiår. Det er på tide å oppsummere hva vi så på i året som gikk og hvorfor de titlene ble så store som de ble! Vi har funnet frem de fem mest sette seriene og titlene i tjenesten vår i året som gikk. 

Vurderer du å bli kunde?
Nå kan du 
prøve HBO Nordic ut mars med alle våre TV-pakker (fra 199,- /mnd.).

 

Dette var de mest populære seriene i 2019

1. Game of Thrones

HBO Nordic

Oppvarmingen bestod av syv sesonger over et snaut tiår. Alt stod på spill: Hvem skulle sitte på Jerntronen? Ville The White Walkers ta over verden? Ville alle vi er glade i dø? Kom Danerys til å bli like grusom som sine forfedre?

Kanskje var ikke denne åttende og siste sesongen seriens beste. Men hei, det er fortsatt Game of Thrones, 2010-tallets desidert største hjemmeskjerm-fenomen!

Har du RiksTV med HBO Nordic kan du se alle sesongene av Game of Thrones her

2. Chernobyl

HBO Nordic

Hvem hadde spådd at seerne ville komme strømmende (!) til fem episoder om strålingsskader, depressive byråkrater og et tungrodd Sovjet-system? Hver eneste detalj i miniserien om ulykken nord for Kiev i det nåværende Hviterussland stemte ikke nødvendigvis med virkeligheten.

Men helheten, omfanget av det hele var temmelig korrekt gjengitt. Blandingen av virkemidler gir et heftig resultat: Chernobyl er spennende som en thriller, grusom som en skrekkfilm og dramatisk som en oscarvinner. Ikke verst for en serie basert på virkelige hendelser.

Har du RiksTV med HBO Nordic kan du strømme alle fem episodene her

3. Beforeigners

HBO Nordic

Endelig var det den norske hovedstadens tur til å bli invadert! Ikke av marsboere eller fremmede styrker, men av landsmenn fra andre tidsperioder. De dukker opp i havnebassenget utenfor Operaen, disse fremvandrerne fra steinalder, vikingtid og sent 1800-tall.

At serien slo så bra an, tyder på et nysgjerrig marked for heilnorsk science fiction og spekulerende fantasy, og det bare å håpe at Beforegners har åpnet porten for flere slike eventyr. Og at det kommer flere sesonger!

Har du RiksTV med HBO Nordic kan du se den første sesongen av Beforeigners her

4. The Handmaid’s Tale

HBO Nordic

Da første sesong av denne dystre fremtidsversjonen traff verdens skjermer i april 2017, hadde en viss overgreps-anklaget missegeneral vært verdens mektigste mann i fire måneder. Det kan ha hatt innvirkning på suksessen. Vi er i Gilead, et totalitært og undertrykkende regime bygget på ruinene av dagens USA. Kvinner er reduserte til husmødre, prostituerte og barneprodusenter.

I dagens samfunn er det flere som gjerne skulle ønske at det faktisk var slik. The Handmaid’s Tale maler effektivt fanden på veggen og viser oss nøyaktig hvor trivelig en slik verden hadde blitt.

Har du RiksTV med HBO Nordic kan du se sesong 1-3 av The Handmaid's Tale her

5. Big Little Lies

HBO Nordic

Hva får man hvis man setter Ally McBeal-skaperen David E. Kelley til å lage drama fra en mellomstor by på naturskjønne California-kysten? En særdeles stjernespekket mordgåte, der kapasiteter som Reese Witherspoon og Nicole Kidman stråleglanser foran kamera. Som seriens produsenter har de nok hatt ett og annet å si om handlingen også.

Og det har fungert godt, for serien er en suksess, ikke minst når selveste Meryl Streep entrer historien i andre sesong. En god kandidat til verdens aller, aller verste svigermor.

Har du RiksTV med HBO Nordic kan du se sesong 1-2 av Big Little Lies her

Dette var de mest populære filmene i 2019

1. Mission Impossible: Fallout

Filmleie 

Med sitt tette plott og ekstremt heftige actionscener og med stunts av sjefen sjøl, kan man fint argumentere for at den sjette MI-filmen er blant de beste i denne suksessfulle Tom Cruise-serien. Det hjelper at man får en dobbel dose Norge: Først en glimrende Kristoffer Joner, herlig over toppen som skurkenes atomvåpen-designer.

Og deretter en annen Rogalands-institusjon, fjellplatået Preikestolen. At Cruise & Co har plassert det i India, får vi ta med en god dose raushet.

Med SMART-boks kan du se Tom Cruise i hovedrollen i Filmleie. 

2. Bumblebee

Paramount+

En jente som blir kompis med en søt, levende bil er en oppskrift som har vært prøvd ut med hell tidligere, som i Herbie-serien. Og ved å legge suksessformelen til Transformers-universet er man nærmest garantert suksess, særlig når man har en så god skuespiller som Hailee Steinfeld (True Grit, Spiderman: Into the Spider-Verse) i hovedrollen.

Se også opp for wrestler-tøffingen John Cena og for Pamela Adlon, kjent fra HBO-serien Better Things.

Med RiksPakken kan du strømme filmen her

3. Lucy

Filmleie 

Scarlett Johansson + narkokartell + enorme mengder vold + heftig og tankevekkende science fiction = strømmesuksess! Lucy er dessuten regissert og skrevet av Luc Besson, fransk films fremste garantist for popcornstemning i kinosetet og sofaen. Og Morgan Freeman gjør det han kan aller best: Nemlig å være Morgan Freeman.

Med SMART-boks kan du se Lucy i Filmleie. 

4. Paw Patrol: Mighty Pups

Paramount+

Hæ, har du ikke hørt om Ryder og hans team med glade utryknings-valper, sier du? Ikke om politihunden Chase, flyveren Skye eller brannhunden Marshall? Da er det gode sjanser for at du ikke kjenner noen under seks år. Paw Patrol, inspirert av klassiske spenningsserier som A-Team, var blant forrige tiårs største barne-fenomener på hjemmeskjermer og kommer nok til å leve godt videre inn i dette tiåret også.

Filmversjonen viser valpene fra en superhelt-aktig side og er ganske så super i seg selv.

Med RiksPakken kan du se filmen her

5. Deadwood: The Movie

HBO Nordic

I 2006, nokså uanmeldt, ble den ikoniske western-serien kansellert av HBO, til stor frustrasjon for skuespillere, produsenter og ikke minst fans. I fjor kom endelig plasteret på såret; en helaftens spillefilm spekket med gjensyn med præriebyen og dens hardføre beboere.

Fansen var åpenbart fornøyde, mange mener avslutningsreplikken alene gjør filmen verdt å se.

Har du RiksTV med HBO Nordic kan du se filmen her

Vil du få ekte anbefalinger fra våre film- og serieentusiaster?
Finn ut mer