• Stjernestov-NRK1

Kom og se! Her er årets julekalendere. Foto: NRK

Her er årets julekalendere på TV

Julestemning for liten og stor

Det nærmer seg advent med stormskritt og årets julekalendere kan snart begynne. Som vanlig får vi et gjensyn med mange gamle klassikere, mens NRK disker opp med en helt flunkende ny storproduksjon. God jul da, dere!

Stjernestøv

Stjernestøv

Hva: Julekalender fra 2020
Episodelengde: 20 min
Vises her: NRK1 09:20 og 16:40, NRK3 19:30, NRK Super 07:25, 14:00 og 18:00

Stjernestøv er NRKs første egenproduserte julekalender siden Snøfall i 2016. Endelig! Her slås det på stortromma igjen. Julekalenderen har et budsjett på 60 millioner kroner, og vi møter både kjente skuespillere som Trond Fausa Aurvåg og Ingrid Bolsø Berdal, i tillegg til flere nye, spennende fjes. Camilla San Miguel Bjørneng og Edvard Ross spiller hovedrollene Elly og Jo. Foreldrene til Jo har skilt seg og han skal flytte til et nytt sted. Faren hans sier at de skal se etter Nordstjernen når de savner hverandre. Men den slukker! Det er da han oppdager stjernefolkjenta Elly på loftet. Hun trenger hans hjelp. Og som om det ikke høres magisk nok ut, har Aurora laget introlåta. Vi gleder oss!

NB! NRK har flere gamle klassikere, som Jul i Skomakergata og Vertshuset den gylne hale på NRK TV og i NRKSuper-appen.

 

Emblas Saga

Emblas Saga

Hva: Julekalender fra 2016
Episodelengde: 13 min
Vises her: NRK Super 18:37

Det eneste Embla vil er å bli boende i familiens hjem, men de trues med å bli kastet ut. Når hun møter den rare og eksentriske vitenskapsmannen Efraim von Trippelhatt, legger de ut på en magisk reise i hans luftskip. De må finne den ekte julenissen. Ifølge von Trippelhatts teorier fins nissen på ekte og kan oppfylle ens innerste ønsker. Og forresten, et tips hvis du er glad i å strikke: se opp for Emblas lue og hals, som førte til strikkeboom hos söta bror

 

Øisteins Juleblyant

Øisteins juleblyant

Hva: Juleverksted for barn 2019
Episodelengde: 11 min
Vises her: NRK Super 18:18 og 18:25

Visste du at Øistein Kristiansen er en verdenskjendis og at han har bodd mange år i Singapore? Programmene hans har blitt sendt verden over for hundrevis av millioner av mennesker. Han har hatt programmer på Nickelodeon Asia, hatt live sceneshow for kongefamilien i Brunei og i Asia er han kjent som Super Einstein! Kult! I dette lekne juleverkstedet er alt mulig. Garantert masse julegavetips til hjemmelagde gaver fra barna til hele familien.

 

The Julekalender

The Julekalender

Hva: Julekalender fra 1994
Episodelengde: 12 min
Vises her: TV 2 Zebra 19:30 og 23:00

Vi er klare for Støveldance, norwenglish og ekteparet Gjertrud og Olaf Sand for 26. året på rad, vi! Nissene Gynther, Hansi, Fritz må redde overnissen Good Old Gammel Nok som ligger for døden. For å gjøre det må de finne nøkkelen til spilledåsen, som befinner seg i Sør-Trøndelag. Men en skummel Nåså, en vampyrlignende skillelse forkledd som menneske, gjør livet vanskelig for dem. En braksuksess da den kom, og gruppen Travellin’ Strawberries, som både adapterte det danske originalmanuset og spilte de fleste rollene, ble rikskjendiser. CD-skiva Songs from The Julekalender toppet listene. 

Gikk du glipp av en episode?
I appene våre og på SMART-boks tilkoblet internett finner du syv dagers TV-arkiv. 
Slik får du SMART-boksen på nett.  

 

Julefergå

Julefergå

Hva: Julekalender fra 1995
Episodelengde: 11 min
Vises her: TV 2 Zebra 19:15

Har du tatt ferge på nordvestlandet har du antakelig spist svele. Her møter vi mannskapet på bilferga MF «Svelå», som er helt intetanende om gullskatten som befinner seg på havets bunn, rett under ruta de kjører hver dag. Der ligger vraket av skuta «El Mañanas». Tre cubanske besetningsmedlemmer har overlevd inne i en luftlomme i skroget i 50 år. En dag klarer de endelig å gi livstegn fra seg.

 

Tinkas Juleeventyr

Tinkas juleeventyr

Hva: Dansk julekalender fra 2017
Episodelengde: 24 min
Vises her: TV 2 06:00

Nissejenta Tinka er halvt menneske og halvt nisse og reiser derfor til menneskeverdenen for å finne julestjernen og få svar på hvem hun egentlig er. Og hvorfor har ikke nisser og mennesker hatt kontakt på over hundre år? Det er spørsmålet Tinka og menneskegutten Lasse prøver å finne ut av i denne fantasyinspirerte danske julekalenderen. Fin ungdomsserie om å finne ut av hvor man hører hjemme.

 

Jul i Blodfjell

Hva: Julekalender fra 2017
Episodelengde: 22 min
Vises her: TVNorge 20:00 og 22:45

Storfamilien Soot hater stort sett hverandre, alle sammen. Allikevel samles hele gjengen på Blodfjell når steinrike onkel Konrad skal dele ut arven. Her får vi Trond Fausa Aurvåg, Ine Jansen, Atle Antonsen, Kevin Vågenes, Jon Øigarden og Fridtjov Såheim og flere andre kjente og ukjente skuespillere i et hysterisk julemysterium. Like hysterisk er referansebonanzaen til alt fra serier som Skam og Downton Abbey til storfilmer som Se7en og Ondskapens Hotell. Moro!

 

Mirakel

Hva: Svensk julekalender fra 2020
Episodelengde: 15 min
Vises her: SVT1 07:15, 09:30 og 18:45

Årets svenske julekalender handler om tidsreise. Ingeniørene Anna-Carin och Vilgot klarer å skape et kunstig svart hull. Dette fører til litt av en reise for Rakel og Mira, som bor på samme herregård, men med 100 års mellomrom. Deres sjeler bytter tid og kropp med hverandre. Den ene er en overklassejente fra 1920, den andre bor på barnehjem og er fra 2020. Men tidsreiser skjer sjelden uten at det blir problemer ut av det...