• 1920x1080_Spectre

De beste seriene og filmene på Viaplay akkurat nå

Se helt nye kinofilmer og flere av de beste seriene på Viaplay. 

På grunn av stengte kinoer har flere filmselskaper valgt å lansere sine aktuelle kinofilmer direkte på Viaplay. I første omgang gjelder dette den kritikerroste skrekkfilmen The Invisible Man (som også er ute på Filmleie), den norske dokumentaren iHuman og Jane Austin-filmatiseringen Emma.

Disse filmene kan leies digitalt for 189 kroner per film og da vil man ha tilgang i 48 timer. Alle de tre filmene var satt opp med norgespremierer i mars i år.

Viaplay er i tillegg full av mange andre spennende serier og filmer - som inngår i abonnementet. Alt fra kritikerroste serier, lettbeinte underholdningsprogrammer til store filmklassikere.

Visste du at du kan bestille Viaplay via RiksTV? Les mer om strømmetjenesten og få tilgang her. 

Dette er våre Viaplay-favoritter

The Invisible Man (leiefilm)

Regi: Leigh Whannell
Med: Elisabeth Moss, Aldis Hodge, Storm Reid
År: 2020

The Invisible Man er en filmatisering av Herbert George Wells-roman med samme navn – kanskje en av tidenes sci-fi-klassikere. I denne skrekkfilmen møter vi The Handmaid's Tale-stjernen Elisabeth Moss som Cecilia. Hun har startet et nytt liv etter å ha rømt fra sin kontrollerende og voldelige eks, og hun er hele tiden redd for at han skal finne henne. Etter hvert får hun beskjed om at eksen har tatt sitt eget liv. Det gjør at hun senker skuldrene, men roen varer ikke lenge...

På nettstedet Rotten Tomatos scorer filmen hele 91 prosent, basert på 328 anmeldelser, noe som er vel fortjent! The Invisible Man er nemlig en skremmende god og smart skrekkfilm med en rekke uventede tvister.

Emma (leiefilm)

Regi: Autumn de Wilde
Med: Anya Taylor-Joy, Johnny Flynn, Josh O'Connor
År: 2020

For de som ikke er så begeistret for kalde grøss kan vi virkelig anbefale det britiske kostymedramaet Emma. Her møter vi den vakre Emma Woodhouse som gjør alt hun kan for å spleise venner og bekjente i forhold. Selv har hun ingen umiddelbare planer om å finne seg en mann. Men som vi alle vet – kjærligheten kommer når man minst venter det.

Dette er en finstemt, varm og velspilt Jane Austin-filmatisering med Anya Taylor-Joy (Split), Johnny Flynn (David Bowie i kommende Stardust) og Bill Nighy (Love Actually) i de bærende rollene. Regissør Autumn de Wildes gjør en svært solid spillefilmdebut. Noe som lover godt for hans videre karriere!

iHuman (leiefilm)

Regi: Tonje Hessen Schei
Med: Jurgen Schmidhuber, Michal Kosinski, Ilya Sutskever med flere
År: 2020

Hva skjer om datamaskiner blir svært intelligente, og hva slags rolle kommer kunstig intelligens til å spille i fremtiden? Dette og flere spørsmål stiller den nye filmen til Tonje Hessen Schei, en av Norges fremste dokumentarfilmskapere.

Gjennom intervjuer med en rekke ledende eksperter på feltet får vi et unikt innblikk i hvor langt teknologien har kommet. Det kommer blant annet frem at kunstig intelligens på et tidspunkt kan klare å etterlignede mennesker. iHuman er fortalt som en thriller, og den er både engasjerende og rystende. En ytterst fascinerende dokumentarfilm som gjør at du kommer til å se teknologi med nye øyne.

James Bond-filmene

Regi: Terence Young, Sam Mendes,
Med: Sean Connery, George Lazenby, Roger Moore, Timothy Dalton, Pierce Brosnan, Daniel Craig med flere
År: 1962-

For første gang er alle de tjuefire, offisielle Bond-filmene samlet hos Viaplay. Det finnes i dag en lang rekke filmfranchiser, men ingen slår Bond når det kommer til stil og eleganse. Glamorøse locations, heftige actionscener, vanvittige stunts, den eleganse musikken og stormannsgale skurker er noen av de mange ingrediensene som gjør disse filmene så utrolige severdige.

Vanligvis må du kjøpe eller leie Bond-filmene en og en. Det at Bond-filmene nå er samlet på ett sted er ganske unikt og gjør Viaplay-tjenesten enda mer attraktiv. Som en bonus har strømmetjenesten også lagt ut den uoffisielle Bond-filmen Aldri si aldri (1983) med Sean Connery i tittelrollen.

Rig 45 (to sesonger)

Regi: Per Hanefjord med flere
Med: Jakob Oftebro, Rune Temte
År: 2018-

Viaplay har i løpet av de siste årene laget en rekke svært solide originale serier. En av våre favoritter er Rig 45, som nå er inne i sin andre sesong. I denne klaustrofobiske og spenningsmettede serien følger vi ti besetningsmedlemmer på en oljerigg i Nordsjøen. Premisset for handlingen er at det er en kaldblodig morder blant besetningen. Mye av spenningen ligger i hvem som klarer å overleve der ute.

I de to sesongene bekler noen av Nordens fremste skuespillere rollene: Jakob Oftebro (Hamilton) og David Dencik (No Time To Die) er med i sesong en, mens Rune Temte, som fikk sitt internasjonale gjennombrudd i Captain Marvel (2019), er med i den andre sesongen. Vi møter også flere internasjonale stjerner som Gary Lewis (Outlander) og Lorcan Cranitch (The Last Kingdom). En perfekt serie å binge for deg som er jakt etter en nervepirrende krimserie med en ny vri og internasjonalt tilsnitt.

Ray Donovan (fire sesonger)

Regi: John Dahl med flere
Med: Liev Schreiber, Eddie Marsan, Jon Voight
År: 2013-2020

Om du ennå ikke har sett Ray Donovan bør du kjenne din besøkelsestid! Dette er en av våre absolutt store seriefavoritter. Her møter vi den Los Angeles-baserte fikseren Ray Donovan (spilt av Emmy- og Golden Globe-nominerte Liev Schreiber), som kan minne om Ari Gold-karakteren i Entourage.

Donovan hjelper velstående og berømte i LA om de havner i trøbbel. Det er ikke måte på hva slags situasjoner klientene roter seg opp i.For eksempel blir Donovan ringt opp for å hjelpe en klient som har kokaindøde modeller på rommet sitt!

Som du skjønner er dette er ganske drøy og mørk serie, som kanskje passer best for deg som liker tøffe serier som Billions, The Shield og Bosch. Schreiber eier serien som Donovan - en av de kuleste antiheltene vi vet om! Ellers er serien proppfull av bunnsolide prestasjoner, blant annet av skuespillerlegenden Jon Voight som den irriterende faren til Ray. De fem sesongene som ligger på Viaplay kan lett slukes i ett jafs!

I lomma på Silje (to sesonger)

Med: Silje Sandmæl med flere
År: 2019-

Det skal vanskelig gjøres å finne et mer underholdende og viktig forbrukerprogram enn I lomma på Silje. Forbrukerøkonom Silje Sandmæl hjelper norske kjendiser med å bli oppmerksomme på sitt enorme forbruk. I sesong to er det bankkontoene til John Arne Riise, Kristin Gjelsvik, Mia Gundersen, Erlend Elias og flere som blir satt under lupen. Det er både sjokkerende, trist og underholdende å være vitne til hvor mye av pengene deres som renner ut av kontoene.

Favorittepisoden må være den med Elias hvor det kommer frem at den glamorøse stylisten lett kan bruke utrolige 100 000 kroner på én enkelt fest! Han har heller aldri betalt en regning i hele sitt liv, og aldri sjekket kontoutskriftene. Samtidig er ikke dette en serie som bare latterliggjør deltakerne. Vi får også enorm sympati med dem, tross sløseriet. Et varmt og lunt program for late kvelder.

First Blood

Regi: Ted Kotcheff
Med: Sylvester Stallone, Brian Dennehy, Richard Crenna
År: 1982

Viaplay er en ypperlig tjeneste også når det gjelder de store filmklassikerne.
En av disse er den First Blood (1982), den første Rambo-filmen i rekken som etablerte Sylvester Stallone som actionhelt. Vi blir kjent med den psykisk plagede Vietnamkrig-veteranen John Rambo, som vandrer fra by til by på jakt etter tidligere medsoldater. Han havner etter hvert i trøbbel med en lokal sheriff som arresterer han for løsgjengeri.

Sheriffen undervurderer imidlertid hvor sterk Rambo er: Vår helt klarer å rømme til fjells hvor han blir jaget av en stadig større politistyrke. First Blood er en drivende godt fortalt og spenningsmettet actionthriller med Stallone i en av sine beste roller noensinne. Det er bare å konkludere med at de andre filmene i serien ikke når First Blood til knærne engang!

Mr. Robot (tre sesonger)

Serieskaper: Sam Esmail
Med: Rami Malek
År: 2015-2019

Mange fikk øynene opp for Rami Malek gjennom Bohemian Rhapsody, som sikret han en Oscar for Beste mannlige hovedrolle. Og til høsten blir han å se som skurk i den nye Bond-filmen i No Time To Die.

Men gjennombruddet hans kom med glimrende teknothrilleren Mr. Robot: Han spiller han den ustabile, men geniale hackeren Elliot Alderson som blir rekruttert av den mystiske Mr. Robot, spilt av Christian Slater kjent fra True Romance (1993) og Broken Arrow (1996).

Oppdraget til Alderson er å endre verden – intet mindre. Mr. Robot har med god grunn vunnet Golden Globe-pris for Beste TV-drama. Malek er gnistrende god som hacker og alene god nok grunn til å serien! Serien er visuelt gjennomført og fengslende, i tillegg til at den tar opp flere interessante samfunnsspørsmål.

Fargo (tre sesonger)

Serieskaper: Noah Hawley
Med: Billy Bob Thornton, Kirsten Dunst, Ewan McGregor med flere
År: 2014-

Coen-brødrenes Fargo er en av de store filmklassikerne fra 1990-tallet. Det var nok derfor flere enn oss som var skeptiske til TV-serien. Til vår store overraskelse viste det seg at Fargo er en av de siste årenes beste serier.

Dette fordi serieskaper Noah Hawley (Legion) klarte mesterstykket å videreføre den særegne stemningen fra filmen - samtidig som han tilførte universet spennende nye karakterer og historier. Seriens kvaliteter ligger også i skuespillerprestasjonene: Både Billy Bob Thornton, Kirsten Dunst og Ewan McGregor gjøre sine livs roller i Fargo.

Trenger du mer å se på? Bestill Viaplay nå.