• Bored-To-Death-HBO

Serieanmeldelse: Bored to Death: En bortgjemt HBO-perle

For deg som er glad i lune komedier

Bored to Death er en finstemt kvalitetskomedie om en forfatter i New York.

Serieskaper: Jonathan Ames
Med: Jason Schwartzman, Zach Galifianakis, Ted Danson, Heather Burns
År: 2009 - 2011
Sesonger: 3

Se alle sesongene her.

HBO er kjent for sine mange flaggskip som Game of Thrones, Westworld og Curb Your Enthusiasm. Det finnes likevel mange andre HBO-perler som fortjener større oppmerksomhet.

En slik serie er den finstemte dramakomedien Bored to Death, som er skapt av forfatteren Jonathan Ames. I rollene møter vi Jason Schwartzman (Marie Antoinette, Rushmore), Ted Danson (CSI, Damages) og Zack Galifianakis (The Hangover, Baskets).

Er du glad i film og serier? Med vår bestselgende TV-pakke får du strømmegiganten HBO Nordic inkludert! Les mer om RiksPakken her. 

New York-lokalisert serie 

Serien består av tre sesonger og utspiller seg i Brooklyn. Vi blir kjent med den jødiske skribenten Jonathan i New York. Han er nettopp blitt dumpet av kjæresten fordi hun misliker at han drikker så mye og røyker marihuana. Noe han ikke vil slutte med.

Inspirert av Raymond Chandler-bok bestemmer han seg for å bli privatdetektiv og oppretter en annonse på Craigslist, Amerikas svar på Finn.no. Snart begynner forespørslene å renne inn. Det er bare det at han ikke har noen erfaring med etterforskning.

Han blir en mildt sagt uortodoks privatdetektiv, som kan minne om Elliott Goulds karakter i Chandler-filmatiseringen The Long Goodbye fra 1973. Det er ganske stor spennvidde på Jonathans klienter. Han møter alt fra en prøveløslatt russer som trenger å finne en mystisk sangerinne til en gift mann som har mistet sexvideoen sin!

Samtidig blir vi kjent med Jonathans nære venner, tegneserieskaperen Ray (Galifianakis) og magasinredaktøren George (Danson), som begge har sine egne ting å stri med.

Mannlig komedieversjon av Jessica Fletcher

Bored to Death har blitt beskrevet som en mannlig komedieversjon av Jessica Fletcher. Men selv om hovedpersonen er en amatørdetektiv, er ikke Bored to Death en ren detektivserie. Dette er en serie som fokuserer vel så mye på Jonathans private liv og kompisgjengen. Den gir også et innblikk i Brooklyns hipstermiljø.

Vi har alltid likt Schwartzman og Galifianakis. De er alltid gode og kan løfte selv den dårligste film eller serie. Begge gjør, ikke overraskende, solide og sjarmerende roller i Bored To Death. Men det er den gamle ringreven Danson som stjeler alle scenene. Han er aldeles herlig i rollen som den selvopptatte og aldrende magasinredaktøren som alltid har kvikke replikker på lager. Denne rollefiguren er så fantastisk at han hadde fortjent sin egen serie!

Om du er på jakt etter en kompisserie med mye lun humor og vittige dialoger er Bored to Death serien for deg!

Strømmes på HBO Nordic

Vil du ha flere film- og serietips? Les flere av våre anbefalinger her!