• Jane-Fonda-in-Five-Acts

Strøm deg klokere med disse dokumentarene

Virkeligheten er best på skjermen. Her er de beste strømbare dokumentarene. 

Get me Roger Stone (2017)

Følg karrieren til en mann som har vært avgjørende for fremgangen til høyresiden i amerikansk politikk generelt og Donald Trump generelt. Sleip drittsekk, sier du? Han ville nok vært svært fornøyd med den karakteristikken selv.

Strømmes hos Netflix

Mommy dead and dearest (2017)

Hvis du lot deg sjokkere av The Act (også på HBO Nordic), var det fordi den pastellfargede mareritthistorien var hentet fra virkeligheten. Her møter vi den ekte Gypsy Rose Blanchard i fengsel, dømt for medvirkning til drap på moren. Motivene hennes var forståelig, moren (spilt av Patricia Arquette) holdt henne i praksis innesperret og fortalte alle at hun var dødelig syk. Sterke saker!

Strømmes hos HBO Nordic

He Named Me Malala (2015)

Nært møte med Malala Yousafai som mottok Nobels fredspris i 2014 etter å markert motstand mot Taliban. Det strenge religiøse regimet nektet jenter å gå på skolen, og skjøt Malala når hun satt i en buss, etter å ha tatt en eksamen. Her får vi et møte med henne og familien, krydret med forseggjorte animasjonssekvenser.

Strømmes hos Viaplay

Jane Fonda In Five Acts (2018)

Sexbombe på sekstitallet, politisk aktivist (med flere arrestasjoner på samvittigheten) på syttitallet, trimdronning på åttitallet, feminist hele tiden. God dokumentar som innledes med en bannlysning fra Richard Nixon og som tar oss gjennom Janes Fondas ulike perioder. Og ja, Jane Fonda fortsetter å bli arrestert. Senest i november i 2019.

Strømmes på HBO Nordic

Fyre: The Greatest Party That Never Happened (2019)

Man får ganske bra hakeslepp av den sanne historien om det som liksom skulle være en luksuriøs og hipp musikkfestival på Bahamas i 2017. Festlighetene endte mer elendighet på elendighet, takket være massivt lureri. Denne gjengivelsen av begivenhetene kunne like godt vært kategorisert som katastrofefilm.

Strømmes på Netflix

Vil du ha flere film- og serieanbefalinger? 
Få flere anbefalinger her.