• The-Last-Samurai

De beste filmene til Tom Cruise

Kinoaktuell med Top Gun: Maverick 26. juni.

Det tok sin tid, men endelig er den veltrente 57-åringen tilbake i rollen som løftet ham fra stjerne til superstjerne i 1986. Han gjør alltid stuntene selv, er nominert til oscar tre ganger, men har aldri vunnet. Vurderingen er vrien, men her er hans aller beste filmer. 

1. Den siste samurai (2003)

Undervurdert storfilm med Cruise som samurai i keisertidens Japan. Ekstremt korrekte gjengivelser av epoken og miljøet, og med en suverent innsats fra hovedrolleinnehaveren, fysisk som psykisk.

Lei den i RiksTVs Filmleie. Finnes også hos Viaplay, SF Anytime, Apple TV+, Blockbuster, Google Play

2. A Few Good Men (1992)

"YOU CAN’T HANDLE THE TRUTH", brøler Jack Nicholson til Tom Cruise fra vitneboksen. Ja, er Et spørsmål om ære, som den heter på norsk tidenes beste rettssalsdrama? Behandlingen Cruise gir Nicholson føles veldig rettferdig. Nicholson fikk angivelig 5 millioner dollar for rollen han brukte kun 10 dager på å spille inn. Vel anvendte penger, i følge ham selv.

Strømmes hos Apple TV+ og YouTube

3. Eyes Wide Shut (1999)

Mesterregissør Stanley Kubricks (Ondskapens hotell) siste film hadde det daværende ekteparet Nicole Kidman og Tom Cruise i hovedrollene som leger med visse kjærlighetsutfordringer. Men mer enn å være et lekkert filmet sjalusidrama, er Eyes Wide Shut en utfordrende reise inn i natten, også på symbolsk vis. Se opp for frimureriske sex-ritualer!

Lei den i RiksTVs Filmleie. Finnes også her: SF Anytime, Apple TV+, Blockbuster

4. Tropic Thunder (2008)

Tolv år etter premieren, er det prestasjonen til Tom Cruise som henger igjen som filmens suverent heftigste element, selv om scenene er få: En fantastisk slibrig og ekkel filmprodusent, med skjegg, flintskalle og klubbe-never. Cruise skaper en sjokkerende hatefull og morsom parodi på en type han åpenbart kjenner til.

Strømmes hos HBO Nordic, Netflix, SF Anytime, Apple TV+, Blockbuster