• The-Undoing-HBO-Nordic

Premierene vi gleder oss til i 2020

Et helt nytt norsk krigsdrama, ny Bond-film og aller siste sesong av Homeland er noe av det vi gleder oss mest til i år. 

1. The Undoing

Serieskaper: David E. Kelley
Med: Nicole Kidman, Hugh Grant, Donald Sutherland og danske Sofie Gråbøl

Denne nye HBO-miniserien har en rolleliste de fleste serier bare kan drømme om: Nicole Kidman, Hugh Grant, Donald Sutherland og danske Sofie Gråbøl. Alle de seks episodene av regissert av Susanne Bier - som vi digger! Hun har laget de gripende dramaene Brødre, Etter bryllupet, I en bedre verden og Bird Box, samt den knakende gode spenningsserien The Night Manager. Du kan trygt si vi har veldig store forventinger til The Undoing!

Her møter vi Kidman som den vellykkede psykologen Grace Sachs og hennes ektemann, spilt av Hugh Grant. Hun lever et tilsynelatende perfekt liv. Men en dag skjer det noe som snur opp ned på tilværelsen: Hun blir innblandet i et dødsfall. Mye tyder på at The Undoing er en uhyrlig velspilt serie med sitrende spenning og uventede vendinger.

Kommer på HBO Nordic i mai

Visste du at seriegiganten HBO Nordic er inkludert i vår bestselgende TV-pakke? Les mer om RiksPakken her. 

2. Top Gun 2 (Top Gun: Maverick)

Regissør: Joseph Kosinski
Med: Tom Cruise, Jennifer Connelly, Val Kilmer, Monica Barbaro, Ed Harris

Tom Cruise er en av våre favoritt-actionstjerner. Det finnes rett og slett ingen andre skuespillere som gjør like halsbrekkende og farlige stunts som ham. Ingen over, ingen ved siden av! Derfor gleder vi oss stort til Top Gun-oppfølgeren. Den ser minst like spektakulær ut som den første filmen fra 1986.

Pete “Maverick” Mitchell har blitt eldre siden sist vi så ham. Men han er like glad i å pushe grensene i luften og føler fortsatt «the need for speed». Oppfølgeren har en rekke nye fjes, men frykt ikke: Iceman (Val Kilmer) er så klart med!

Kommer på kino 17. juli

3. The Mandalorian

Serieskaper: Jon Favreau
Med: Pedro Pascal, Carl Weathers, Gina Carano, Werner Herzog og Nick Nolte

Teknisk sett har Star Wars-serien The Mandalorian allerede hatt premiere på Disneys nye strømmetjeneste i USA. Men siden lanseringen av Disney+ ikke skjer før til sommeren her hjemme, tar vi den likevel med!

Serien er skapt av Iron Man- og Løvenes konge-regissør Jon Favreau. Handlingen finner sted i årene etter Return of the Jedi og vi følger Pedro Pascal (Game of Thrones, Narcos) som den Boba Fett-liknende dusørjegeren The Mandalorian. Vi møter også andre interessante karakterer spilt av Carl Weathers, Gina Carano, Werner Herzog og Nick Nolte.

Kommer på Disney+ (Norden) sommeren 2020 

4. Homeland

Serieskaper: Howard Gordon og Alex Gansa
Med: Claire Danes, Mandy Patinkin

I den åttende og aller siste sesongen av Homeland sliter Carrie Mathison (Claire Danes) med traumene fra flere måneder i russisk fangenskap. Saul (Mandy Patinkin) ønsker likevel å ta henne med til Afghanistan. Noe legene fraråder henne å gjøre. Men i god Carrie-stil klarer hun ikke å være hjemme... 

Vi skal være de første til å si at alle sesongene Homeland ikke vært like gode, men serien tok seg skikkelig opp i forrige sesong. Homeland er på sitt beste et nervepirrende og vellaget spiondrama med sterke karakterer. Vi har troa på en god avslutning!

Kommer på TV 2 og TV 2 Sumo 10. februar

5. Tenet

Regi: Christopher Nolan
Med: Robert Pattinson, John David Washington, Michael Caine

Robert Pattinson og John David Washington spiller hovedrollene i Christopher Nolans nye, ambisiøse storfilm Tenet. Foreløpig vet vi veldig lite om denne filmen. Nolan er jo kjent for å holde kortene tett til brystet.

Det lille han har sagt er at Tenet er en slags tidsreise-spionfilm med locations over hele verden (Danmark, India, Estland, Italia, England, USA og ikke minst Norge). Traileren sier ikke stort og kryptisk, men det ser helt unektelig fantastisk og storslått ut!

Kommer på kino 17. juli

6. Black Widow

Black Widow er den 24. filmen i det filmatiske universet til Marvel. Filmen er en såkalt prequel. Handlingen foregår i tiden etter Captain America: Civil War (2016) og vi får vite mer om fortiden til Avengers-medlemmet Natasha Romanoff / Black Widow, spilt av Scarlett Johansson.

Regissør Cate Shortland er kanskje ikke et viden kjent navn. Men hun er en svært dyktig regissør, og står blant annet bak det sterke krigsdramaet Lore. Av traileren å bedømme ser Black Widow skikkelig rå ut!

Kommer på kino 29. april

7. Star Trek: Picard

Serieskaper: Alex Kurtzman med flere
Med: Patrick Stewart, Santiago Cabrera, Michelle Hurd

Vi skal ærlig innrømme at vi ikke har sett alle Star Trek-serier opp gjennom tidene. Vi har likevel sett en del og gleder oss stort til gjensynet med kaptein Jean-Luc Picard, spilt av Patrick Stewart.

Dette er Stewarts mest ikoniske rolle, som han spilte i hele syv sesonger av Star Trek: The Next Generation (1987–1994). I den nye serien har Picard trukket seg tilbake fra Stjerneflåten og nyter livet på den franske landsbygda. Men etter hvert blir han nødt til å vende tilbake i tjeneste.

Strømmes på Amazon Prime

8. No Time to Die

Regi: Cary Joji Fukunaga
Med: Daniel Craig, Rami Malek, Ana de Armas, Léa Seydoux

Vi har snart ventet fem år på den nye Bond-filmen. Heldigvis er ikke premieren på No Time to Die langt unna. Dette er den tjuefemte filmen i rekken og Daniel Craigs aller siste Bond-film.

Amerikanske Cary Joji Fukunaga har regien. Han imponerte oss stort med serier som True Detective og Maniac, så vi er ganske sikre på at han tilfører noe nytt og spennende til Bond-universet. For oss nordmenn blir det så klart ekstra spennende å se Nittedal og Atlanterhavsveien i filmen.

Vi gleder oss også til å se Bohemian Rhapsody-stjernen Rami Malek som sjefsskurken Safin!

Kommer på kino 3. april

9. Hunters

Serieskaper: David Weil
Med: Al Pacino, Logan Lerman, Lena Olin

Handlingen i Hunters foregår i New York i 1977. Vi møter vi en rekke nazijegere med Meyer Offerman (Al Pacino) i spissen. De jakter på naziledere som planlegger å skape et Fjerde rike i USA. Dermed er det duket for et blodig oppgjør. 

Med Get Out-regissøren Jordan Peele bak kamera er vi rimelig trygge på at Hunters blir en knakende god serie. Hunters fremstår som en herlig miks av Inglourious Basterds, Shaun of the Dead og Død snø. Det liker vi. Og Al Pacino som nazijeger må jo bare bli bra!

Kommer på Amazon Prime 21. februar

10. Narvik

Regi: Erik Skjoldbjærg
Med: Ikke offentliggjort

De siste årene har norske filmskapere laget flere gode og påkostede krigsfilmer som Den 12. mann, Kongens nei og Max Manus, som alle har blitt store publikumssuksesser. Og nå kommer filmen om kampene i og rundt Narvik under andre verdenskrig.

Det å gjenskape slaget om Narvik koster, og filmen har en prislapp på hele 63 millioner kroner. Det er derfor god grunn til å tro at Narvik blir en spektakulær og troverdig film fra krigen. Regissøren Erik Skjoldbjærg har tidligere imponert oss med Insomnia, Nokas og Pionér.

Kommer på kino 25. desember

Finn din nye TV-favoritt hos oss! Les flere film- og serieanbefalinger her.