• MIGHTY-PUPS_1920x1080

Toppliste: De beste barnefilmene

Det finnes et mylder av barneunderholdning i TV-verden. Noe av denne underholdningen er god, noe er kanskje ikke fullt så bra. I en periode hvor TV-tips kanskje aldri har stått sterkere ønsker vi å hjelpe alle dere småbarnsforeldre der ute med å finne frem til godt innhold de minste kan kose seg med.

1. PAW Patrol: Mighty Pups og TV-serien (2013)

Aldersgrense: Ingen
Skaper: Keith Chapman
Strømmes her: Paramount+ via RiksTV og Viaplay

Det er ikke uten grunn av Paw Patrol er blant det mest sette hos oss i RiksTV. Både filmen Mighty Pups og TV-serien med flerfoldige episoder klinger godt hos barnefamilier over hele landet. Paw Patrol er en canadisk animert eventyrserie skapt av Keith Chapman.

De første episodene ble sendt i 2013 - og siden den gang har serien gått sin gang over hele verden. I serien møter vi seks hunder som sammen med lederen Ryder jobber knallhardt for at det skal være fred og ro i Adventure Bay. 

Serien passer for barn i alle aldre og er spesielt populært blant de aller minste. 

Se filmen "PAW Patrol: Mighty Pups" her. │ Se serien "PAW Patrol" her.

Med vår bestselgende TV-pakke får du over 50 nasjonale og internasjonale TV-kanaler inkludert, samt seriegiganten HBO Nordic. Les mer om RiksPakken her.

2. Kjæledyrenes hemmelige liv (2016) 

Aldersgrense: 7 år 
Regissør: Chris Renaud 
Strømmes her: HBO Nordic 

Kjæledyrenes hemmelige liv er en amerikansk animasjonskomedie fra 2016. Filmen er regissert av Chris Renaud, som har regissert de to første Grusomme Meg-filmene, to personlige favoritter hos undertegnede! 

I denne herlige familiefilmen møter vi kjæledyr i storbyen New York. Dette er ikke rent ukjent for oss, for dette dyrelivet har vi jo vært med på i både Lady og Landstrykeren og Stuart Little - to familiefilmer som forøvrig også anbefales. I denne filmen blir vi kjent med både hunder, katter, marsvin og mange andre firbeinte skapninger i New York. 

Den norske utgaven har blant annet stemmen til Thomas Giertsen, som på en praktfull måte gir liv til Max. I den amerikanske utgaven kan du høre stemmen til blant annet stjernekomiker og skuespiller Kevin Hart. 

Se filmen her.

3. Paddington (2014) 

Aldersgrense: 6 år 
Regissør: Paul King 
Strømmes her: HBO Nordic 

Den britiske bjørnen Paddington har vi blitt kjent med via barnebøkene som ble gitt ut mellom 1958 og 2012. I filmene, både Paddington og Paddington 2, tar vi med oss Paddington inn i den virkelige verden.

Filmen er full av varme, humor og en trygg atmosfære. Det mange påpeker i filmen(e) om den britiske bjørnen, er at regissørene ikke har forsøkt å modernisere Paddington. Tvert i mot har de ivaretatt bjørens gode, tradisjonelle og trygge personlighet. 

Filmen passer for barn over 6 år og kan nytes av hele familien. Filmen har i følge Medietilsynet fått aldersgrense 6 år på grunn av noen truende og dramatiske scener. 

Se filmen her.

4. Biefilmen (2007) 

Aldersgrense: Tillat for alle 
Regissør: 
Steve Hickner, Simon J. Smith 
Strømmes her: 
HBO Nordic 

Biefilmen fra DreamWorks Animation føyer seg lett inn i rekken av legendariske animasjonsfilmen fra filmgiganten. Vi har naturlig nok også filmer som Antz eller A Bug's Life som kanskje handler mye om det samme, men Biefilmen har noe eget. Filmen er full av god humor, morsomme karakterer - til og med et par filosofiske spørsmål i bunn som får de fleste av oss til å gruble litt ekstra. 

Vi møter bien Barry som nettopp er ferdig utdannet. Han skal nå ut i det store livet som bie. Men Barry blir nesten drept og blir heldigvis reddet av et menneske. Mennesket Vanessa. I sin store takknemlighet bryter Barry et veldig, veldig viktig biebud: han snakker nemlig til mennesket. 

Sammen med Vanessa oppdager bien Barry butikkene. Og at butikkene er fulle av bienes honning! Med Vanessas hjelp saksøker Barry menneskene. Vi blir med på en reise og historie som passer for alle. Dette er en morsom animasjonsfilm som også voksne kan nyte godt av. 

Filmen får også et godt rykte med sin flotte dubbing. På orginalsporet møter vi legenden Jerry Seinfield, men i den norske utgaven møter vi blant annet Espen Beranek Holm og Janne Formoe. De gjør begge gode stemmer! 

Se filmen her.

5. Frost (2013) 

Aldersgrense: 6 år 
Regissør: 
Chris Buck, Jennifer Lee 
Strømmes her: 
C More, Viaplay, RiksTVs Filmleie

Frost er animasjonsfilmen fra Disney som i 2013 snudde livet på hodet for barnefamilier over hele verden. Plutselig synger vi "Let It Go" med full hals, vi kjøper matbokser og drikkeflasker med Elsa og Anna på og vi ser filmen igjen og igjen og igjen og igjen...

Vi møter Prinsesse Elsa av Arendelle. Hun prøver å holde seg unna sin yngre søster Anna, fordi hun har en hemmelig, magisk evne til å kontrollere snø og is. Men da Elsa skal krones til dronning av Arendelle, skjer det noe fryktelig som gjør at Elsa skaper en uendelig, kald og frossen vinter. 

Elsa rømmer til fjells for å unngå flere skader med sine magiske evner. Anna nekter å gi slipp på sin storesøster og setter i gang en episk redningsaksjon sammen med den kjekke isarbeideren Kristoffer. Snømannen Olaf er også med. 

Frost er inspirert av norsk og samisk kultur. Det er også tydelig at Disney lar seg inspirere av den norske naturen. Den flotte animasjonen i filmen er av ypperste klasse! 

Se filmen her.

6. Beethoven (1992) 

Aldersgrense: 10 år 
Regissør: 
Brian Levant 
Strømmes her: 
HBO Nordic 

I Beethoven fra 1992 møter vi den store, siklende Sankt Bernhardshunden Beethoven. Han ble naturlig nok oppkalt etter komponisten Ludwig van Beethoven og lever det glade liv sammen med Newton-familien. 

Det ikke Newton-familien har tenkt på, er at en liten valp fort blir til en gigantisk hårball på 100 kilo. Familiefar George blir fort relativt frustrert over situasjonen. Snart dukker det også opp flere utfordringer familien må håndtere: Brad og Brie prøver å ta over familiebedriften og veterinæren prøver å stjele Beethoven! 

Familiekomedien har fått en aldersgrense på 10 år på grunn av skumle nattscener. Filmen kommer også bare med engelsk tale, men med norsk tekst. 

Se filmen her.

7. Pippi Langstrømpe: TV-serien (1997) 

Aldersgrense: Ingen
Strømmes her: 
HBO Nordic 

Finnes det et bedre TV-univers enn i fantasien til Astrid Lindgren? Karlson på taket, Emil i Lønneberget, Ronja Røverdatter og mye, mye mer er TV-underholdning vi absolutt anbefaler for barn i alle aldre. Dette vil aldri gå ut på dato. 

TV-serien om Pippi Langstrømpe som dukket opp på skandinaviske TV-skjermer i 1997 har blitt en klassiker for mange. I serien er det 13 episoder i klassisk Pippi-ånd, hun hopper ut i utfordringer og eventyr sammen med sine gode venner Tommy og Annika. Serien har den typiske 90-talls animasjonen som står vårt hjerte nært. Musikken, stemmene og handlingen passer perfekt for alle. 

Se serien her.

8. Madagaskar (2005) 

Aldersgrense: Tillat for alle
Regissør: 
Eric Darnell, Tom McGrath
Strømmes her: 
HBO Nordic 

Madagaskar er en animasjonsfilm fra DreamWorks Animation. Det er en solid familiefilm som endte opp med tre filmer i rekken - Madagaskar, Madagaskar 2 og Madagaskar 3. Alle filmene er fantastiske familiefilmer som passer for alle. 

I den første av de tre filmene møter vi den herlige gjengen fra dyreparken i Central Park i New York. Vi møter en løve, en sebra, en flodhest og en sjiraff. Disse har hittil levd livets glade dager i fangenskap, men etter å ha forsøkt å rømme blir de sendt tilbake til Afrika. På veien dit havner de på øyen Madagaskar. 

Vennskapet står på prøve og vi blir kjent med alle karakterene på både godt og vondt. Selv med konflikter er det alltid vennskapet vi heier på - og det er heldigvis vennskapet som kommer seirende ut i andre enden. 

Se filmen her.

9. Peppa Gris (2004) 

Aldersgrense: Tillat for alle
Regissør: 
Astley Baker Davies
Strømmes her: 
HBO Nordic, Viaplay, Netflix, NRK Super

Møt Peppa, grisen som har underholdt millioner av barn verden over og forstyrret flerfoldige algoritmer i småbarnsforeldres strømmetjenester. Dette er et britisk barneunivers, skapt av Astlei Baker Davies. Hver episode er ca. 5 minutter lang. 

I serien møter vi grisen Peppa. Hun er en rampete, liten gris som bor sammen med lillebror George, Mamma Gris og Pappa Gris. Peppas favorittaktiviteter er å spille spill, kle seg ut, hoppe i sølepytter og å være ute. 

Peppa Gris er et enormt stort univers. På YouTube finnes det en egen kanal, denne er dog med britisk tale. Vi finner allikevel flust av videoer med norsk tale og det er flere millioner visninger på flere av videoene. Peppa er en karakter norske småbarnsforeldre setter sin lit til - og det samme gjør vi. 

Se sesong 1-2 (104 episoder!) av Peppa Gris her.

10. Scooby Doo Show (1976)

Aldersgrense: 7 år 
Regissør: 
Ray Patterson, Carl Urbano, Charles A. Nichols 
Strømmes her: 
HBO Nordic

Ah, Scooby Doo, en klassiker fra 1976! Vi kjenner alle den legendariske gjengen som uansett hva jakter på spøkelser. Fred, Velma, Daphne, Shaggy og Scooby kjenner nesten hele verden til - og selvfølgelig også lydsporet! 

Dette er serien som baserer seg på filmene som kom fra 1969 til den dag i dag. Listen over filmer med Scooby Doo-gjengen er uendelig og det lages fortsatt filmer. Animasjonsfilmene passer for barn over 7 år og kan nytes av hele familien. 

Scooby Doo Show er en serie som ble sendt i USA fra 1976 til 1978 da den siste episoden ble sendt på lineær-TV. 

Se sesong 1-2 her.