• The-Intouchables

Fire fantastiske, franske feel-good filmer

Nei, det er ikke sånn at all fransk film handler om alvorlige skravlekopper med midtlivskrise. Voila: Nyt disse fire feelgoodkomediene i selskap med ost, god drikke og kanskje noen du er glad i.

Den fabelaktige Amelie fra Montmartre (2001)

Regissør: Jean-Pierre Jeunet

Med: Audrey Tatou, Matthieu Kassowitz

Hvem skulle tro at en så stilfull og vakker film skulle bli et så stort folkefenomen! En av tidenes søteste og vakreste historier, den får deg til å drømme deg til de bratte bakkene på Montmartre. Ekstra pluss for filmhistoriens suverent beste trekkspill-soundtrack, signert elektronika-komponisten Yann Tiersen.

Finn den her: RiksTV Filmleie, SF Anytime, Apple TV+ , Blockbuster

Ordets makt (2017)

Regissør: Yvan Attal

Med: Daniel Auteuil, Camélia Jordana

Den franske superstjernen Daniel Auteuil behersker både krim, romantikk og komedie, og dette er et godt eksempel på sistnevnte. Han spiller en besserwisser-professor i retorikk som får mye å bryne seg på når rasismen og sexismen hans utfordres av ungjenta Neïla, som har arabisk bakgrunn.

Finn den her: RiksTV Filmleie, Viaplay

The Artist (2011)

Regissør: Michel Hazanavicius

Med: Jean Dujardin, Bérénice Bejo, John Goodman, James Cromwell

For mye prat i film, sier du? Her sies det ikke et ord, men dette er alt annet enn en traust og gammeldags stumfilm. Den Los Angeles-baserte romansehistorien er en av Frankrikes største filmsuksesser er nominert til flere priser enn noen fransk film. Elleve av disse nominasjonene var til Oscar, og den vant fem, inkludert beste film.

Finn den her: RiksTV Filmleie, Viaplay, SF Anytime, Apple TV+

De urørlige (2011)

Regissører: Eric Toledano, Olivier Nakache

Med: François Cluzet, Omar Sy, Anne Le Ny, Audrey Fleurot

Kan man dø av en overdose feelgood? Naturligvis ikke, så bare kast deg ut i denne fortellingen om uventede vennskapet mellom en gretten, gammel gubbe i rullestol og hans nye pleier med innvandrerbakgrunn.

Finn den her: RiksTV Filmleie, Viaplay, Netflix, SF Anytime, Apple TV+

Vil du ha flere film- og serieanbefalinger? 
Få flere anbefalinger her.