• Filmkveld

Filmkveld? Her er noen av filmene som går på TV i helga

Gjelder 23.- 25. oktober

Det er litt av hvert å velge i blant filmene på TV denne helga. Vi har listet opp våre favoritter, her er det bare å krype opp i sofaen.

FILMER PÅ FREDAG

Hangover

Hva: Komedie fra 2009
Lengde: 99 minutter
Vises her: MAX fredag 21:00

Hysterisk komedie om en kompisgjeng på utdrikningslag i Las Vegas. Det blir et sjøslag av dimensjoner, og når man våkner opp med en tann mindre, en tiger på badet og en vigselsattest som ingen husker noe om, så er det kanskje greit å nøste opp i hva som skjedde.

 

Bedrageren

Hva: Thriller fra 2012
Lengde: 100 min
Vises her: TV 2 Zebra fredag 21:00

Richard Gere i knipe. På utsiden er han en vellykket og grådig rik finanstopp. Men bak fasaden lusker mistanker om svindel og lureri. Klassisk dobbeltliv-thriller som treffer godt. 

 

Blade Runner 2049

Hva: Sci-Fi thriller fra 2017
Lengde: 157 min
Vises her: TV3 fredag 21:30, TV3 søndag 23:40

Fallhøyden er stor når man skal lage oppfølger til en av tidenes beste Sci-Fi-filmer. Denne majestetiske filmen klarer brasene med bravur. Her får du nesten tre timer med nonstop storfilmunderholdning. XL popcorn, takk!  

 

FILMER PÅ LØRDAG

 

Little Women

Hva: Drama fra 1994
Lengde: 118 min.
Vises her: TV6 Norge lørdag 20:00, TV6 Norge søndag 17:30

Er du på utkikk etter en sterk dramafilm med solide skuespillere, så bør denne treffe bra. Vi følger familien March og livet på den amerikanske østkysten i tiden etter borgerkrigen. Rørende og godt fortalt, og med en fantastisk rolleliste: Susan Sarandon, Winona Ryder, Kirsten Dunst, Christian Bale, Gabriel Byrne mfl. 

 

Bridesmaids

Hva: Komedie fra 2011
Lengde: 92 min
Vises her: FEM lørdag 21:00

Å være forlover er ikke lett når ens eget liv går på tverke. Det kan Annie (Kristen Wiig) skrive under på. Forberedelsene til bryllupet blir et hav av forviklinger. Heldigvis for oss er de av den komiske sorten. 

 

Hancock

Hva: Actionkomedie, eventyr fra 2008
Lengde: 92 min
Vises her: TV3 lørdag 21:30

Det er ikke bare bare å være actionhelt. I hvert fall ikke når du er John Hancock (Will Smith). Alkoholisert og klønete som han er, så nyter han ikke helt «Supermann»-status blant medborgerne i LA. Men når han redder livet til PR-mogulen Ray (Jason Bateman), får han kanskje hjelp til å rette opp i imaget? 

 

Fritt vilt

Hva: Grøsser fra 2006
Lengde: 114 min
Vises her:  NRK1 lørdag 23:15, NRK3 søndag 22:55

Påkostet norsk grøsser, med blant andre Ingrid Bolsø Berdal, Viktoria Winge og Rolf Kristian Larsen. Fem venner drar til fjells for å kjøre snowboard, men når en av de brekker beinet må de søke ly i et forlatt fjellhotell. Men forlatt og forlatt, fru blom. Her er det både Ondskapens hotell-vibber og kalde grøss (bokstavelig talt) i massevis. 

 

Wild

Hva: Drama fra 2014
Lengde: 115 min.
Vises her: TV6 Norge lørdag 22:30, TV6Norge søndag 01:45

Reese Witherspoon spiller Cheryl, hvis liv gikk på tverke etter at hun mistet moren sin. Etter flere destruktive år bestemmer hun seg for å gå the Pacific Trail helt alene. Rørende og sterk film. 

 

James Bond: Skyfall

Hva: Action fra 2012
Lengde: 143 min.
Vises her: TVNorge lørdag 23:00

Daniel Craig storkoser seg i rollen som 007, og han gjør sine saker veldig bra. Denne gangen må han nøste opp i hvem som har lekket hemmelig informasjon om den britiske etterretningstjenesten. Den heseblesende jakten går blant annet til Istanbul, Shanghai og Macao. Bra Bond, dette!

 

Only The Brave

Hva: Drama fra 2017
Lengde: 134 min.
Vises her: TV 2 lørdag 23:30

Basert på en sann historie om en gruppe elitebrannmenn som risikerte alt for å beskytte en by mot skogbranner. Josh Brolin, Jeff Bridges og Jennifer Connelly er blant skuespillerne. 

 

I am Legend

Hva: Drama, grøsser fra 2007
Lengde: 104 min.
Vises her: TVNorge lørdag 02:00, MAX søndag 00:00

Mer Will Smith denne lørdagskvelden/natta. New York har blitt en postapokalyptisk ødemark. Et virus har gjort de smittede til blodtørstige vesener, noe som gjør livet for de overlevende ganske så besværlig. Robert er en av de, og som den briljante forskeren han er, så er han på jakt etter en motkur. 

 

 

FILMER PÅ SØNDAG

 

Molly's Game

Hva: Biografi, drama fra 2017
Lengde: 141 min
Vises her: V4 (Viasat 4) søndag 21:00

Den sanne historien om Molly Bloom, som får FBI på nakken etter å ha arrangert pokerlag for Hollywood-kjendiser, idrettsutøvere, businessmenn og også den russiske mafiaen.

 

Payback

Hva: Action fra 1999
Lengde: 90 min
Vises her: TV 2 Zebra søndag 21:00

Vi har full forståelse for at Mel Gibson er morsk. Etter et vellykket ran, så stikker partneren av med pengene og forfører kona hans. I tillegg til at han prøver å drepe han! Det siste klarer han imidlertid ikke, og da blir det jo tid for hevn da. Actionfylt avrunding av søndagskvelden, her har du det.  

 

Salt

Hva: Actionthriller fra 2010
Lengde: 101 min
Vises her: V4 (Viasat 4) søndag 23:55

Angelina Jolie spiller CIA-agenten Salt, som får sitt å stri med når det sås tvil om hvem hun virkelig er og jobber for. Agent eller dobbeltagent? Intenst blir det… 

 

I de beste hjem

Hva: Thriller fra 2012
Lengde: 105 min
Vises her: NRK1 søndag 00:00

Fransk perle av en film. En uengasjert litteraturlærer blir plutselig fascinert av stilene til en av elevene, og oppmuntrer han til å skrive mer. Noe som får uforutsigbare konsekvenser. 

God filmhelg fra oss i RiksTV!

Vil du ha flere film- og serietips?
Utforsk våre beste anbefalinger her.