Meny

Filmkveld? Her er noen av filmene som går på TV i helgen.

Disse filmene går på TV i helga

29.-31. mai

Det flommer over av sukkersøte romantiske komedier denne helga! Samtidig byr den også på action, eventyr og et sterkt krigsdrama, hvis det er mer i din gate. Vi anbefaler disse filmene. 

 

FILMER PÅ FREDAG

 

 

Ringenes Herre: Ringens brorskap

Hva: Eventyr, fantasy fra 2001.
Lengde: 208 minutter
Vises her: TV 2 Zebra fredag 21:00

Første filmen i den fantastiske trilogien, basert på Tolkiens mesterverk. Frodo arver en ring, som ikke bare er til glede, snarere tvert imot.. ja, dere kjenner historien – og den kan oppleves igjen og igjen.

 

Knocked Up

Hva: Romantisk komedie fra 2007. 
Lengde: 129 minutter.
Vises her: TV 2 Livsstil fredag 21:00

En one-night-stand mellom to vidt forskjellige personer resulterer selvfølgelig i en graviditet. Å forberede seg på foreldrerollen når man knapt kjenner hverandre er ikke bare, bare. Men ingen skal si at de ikke prøver.

 

Notting Hill

Hva: Romantisk komedie fra 1999
Lengde: 123 minutter
Vises her: TVNorge fredag 21:30

Alltid med på lista når tidenes beste romantiske komedier skal kåres. Mange har allerede sett denne klassikeren med Julia Roberts og Hugh Grant, men den tåler definitivt et gjensyn eller tre.

NB: Går også på FEM lørdag 21:00

 

 

Fury

Hva: Krigsdrama fra 2014
Lengde: 134 min.
Vises her: TV3 fredag 21:30

Brad Pitt og Shia LaBeouf spiller i denne brutale og virkelighetsnære krigsfilmen satt til 1945, som følger tanken Furys fremrykk mot Berlin.

 

 

The One I Love

Hva: Romantisk komedie fra 2014
Lengde: 91 min.
Vises her: SVT2 fredag 21:40

Ethan (Mark Duplass) og Sophie (Elisabeth Moss) bestemmer seg for å reise utenbys en helg, for å gi det vaklende ekteskapet en siste sjanse. Men så begynner ting å skje. Bisarre ting.

 

Ocean's Thirteen

Hva: Actionkomedie fra 2007
Lengde: 122 min.
Vises her: TV 4 fredag 22:50

Danny Ocean (George Clooney) og banden er tilbake for sitt tredje brekk. Denne gang skal kasinoeieren Willy Bank (Al Pacino) få unngjelde.

 

FILMER PÅ LØRDAG

 

The Simpsons Movie

Hva: Animert komedie fra 2007
Lengde: 86 min.
Vises her: Viasat 4 lørdag 19:00

Doh! Homer Simpson kløner det til på jobb, noe som medfører en radioaktiv lekkasje som truer hele Springfield. Langfilmversjonen av The Simpsons er en svært underholdende affære, både for gamle og nye fans.

 

Patch Adams

Hva: Dramakomedie fra 1998
Lengde: 115 min.
Vises her: TV3 lørdag 19:05

Basert på den sanne historien om Hunter Patch Adams, som grunnla et legesenter som behandler pasientene med humor og følelser. Robin Williams leverer strålende som Patch i denne rørende filmperlen.

 

How Do You Know
Hva: Romantisk komedie fra 2010
Lengde: 121 min.
Vises her: TV 6 Norge lørdag 20:30

En rett fram romantisk komedie med imponerende rolleliste. Lisa (Reese Witherspoon) blir dumpet fra softballaget, men finner raskt trøst i den tvilsomme casanovaen Matty (Owen Wilson). Lett skal det imidlertid ikke være, og rikmanssønnen George (Paul Rudd) ser sitt snitt til å legge inn noen aksjer hos Lisa. Faren hans (Jack Nicholson) er også et kapittel for seg.

 

Unstoppable
Hva: Action fra 2010
Lengde: 94 min.
Vises her: Viasat 4 lørdag 21:00

Et tog løper løpsk på vei mot en liten by. Ikke nok med det, det er også fullt av farlige kjemikalier. Her bør noen dra i nødbremsen! Det er duket for en god dose Denzel.

 

I am Wrath

Hva: Action fra 2016
Lengde: 92 min.
Vises her: TV 2 Zebra lørdag 21:00

Googler du deg fram til filmcoveret, så ser du hva du får. En hissig John Travolta bevæpnet med kuler og hevnlyst. Jepp, dette er reinspikka action, som snarere bruker opp kruttet enn å finne det opp på nytt.

 

Star Trek
Hva: Sci-Fi eventyr fra 2009
Lengde: 126 min.
Vises her: TVNorge lørdag 21:30

Kaptein James Kirk og Spock møtes for første gang, og deres felles oppdrag om bord i USS Enterprise utvikler seg til et utrolig eventyr som appellerer til nybegynnere, så vel som hardbarka Trek-fans.

 

X-Men: The Last Stand

Hva: Action, eventyr fra 2006
Lengde: 105min.
Vises her: TV3 lørdag 21:30

Det har kommet en kur mot mutasjon, som gjør at mutantene nå kan bli vanlige mennesker. Hvis de vil, da. Det er ikke bare, bare å gi opp sine fantastiske evner. Tredje film i rekken, og det vil lønne seg å ha sett de to første i forkant.

 

Marksommer

Hva: Grøsser fra 1990
Lengde: 96 min.
Vises her: MAX lørdag 21:30

Ok, vi får ha den norske tittelen unnskyldt. Tremors, som den egentlig heter, kom tross alt i en tid da fjollete oversettelser var på moten. Uansett; Kevin Bacon og co opplever at noen underjordiske fælinger terroriserer småbyen de bor i. Resultatet er en fornøyelig monsterfilm av godt gammelt merke.

 

Inherent Vice

Hva: Komedie fra 2014
Lengde: 148 min.
Vises her: MAX lørdag 23:30

Denne filmen er ikke for alle, men hvis du liker David Lynch og merkelige, psykedeliske filmer, så er den i din gate. Kort fortalt tar den for seg en forsvinningshistorie i Los Angeles på 70-tallet. Stor rolleliste med eksempelvis Joaquin Phoenix, Reese Witherspoon, Josh Brolin og Benicio Del Toro.

Nære og kjære

Hva: Romantisk komedie fra 2005
Lengde: 105 min.
Vises her: TV 2 lørdag 23:30

Rafi (Uma Thurman) gjør det hun kan for å håndtere skilsmissen, noe som blant annet innebærer turer til terapeuten Lisa (Meryl Streep). Det hele kompliseres når hun møter den 23-årige loverboyen David (Bryan Greenberg).

 

FILMER PÅ SØNDAG

 

Solace

Hva: Thriller fra 2015
Lengde: 101 min.
Vises her: Viasat 4 søndag 21:00

En seriemorder er løs, og FBI søker hjelpen til den pensjonerte og klarsynte eksentrikeren John (Anthony Hopkins). Jakten er i gang.

 

Swordfish

Hva: Action fra 2015
Lengde: 99 min.
Vises her: TV 2 Zebra søndag 21:00

Mer action, mer John Travolta. Denne gangen spiller han en sleip kjeltring, som sammen med Hugh Jackman og Halle Berry planlegger et realt bankran i cyberspace. Filmen vinner ingen priser for originalitet, men den er eksplosiv og underholdende nok til å holde deg i sofaen halvannen time.

 

Crazy, Stupid, Love
Hva: Romantisk komedie fra 2011
Lengde: 118 min.
Vises her: FEM søndag 21:00

Cal (Steve Carell) er tilbake på singelmarkedet etter å ha vært gift. Slikt kan være vanskelig, så han får hjelp av casanovaen Jacob (Ryan Gosling) til å få sving på sakene. Resultatet er en liten perle av en film, som har mer dybde og smartness enn mange andre filmer i sjangeren.

 

The Martian

Hva: Sci-Fi drama fra 2015
Lengde: 151 min.
Vises her: Viasat 4 søndag 23:05

Astronauten Mark (Matt Damon) strander på Mars. Det hjelper ikke at kollegaene hans antar at han er død og setter kursen hjemover. Det hele blir dermed en kamp for overlevelse og ikke minst en jakt etter kontakt med NASA. Vår egen Aksel Hennie er også på rollelista i denne fantastiske storfilmen.

 

Get Out

Hva: Grøsser fra 2017
Lengde: 104 min.
Vises her: MAX søndag 23:35

Den creepy versjonen av Meet the Parents? En ung fotograf blir med til bygda for å møte kjærestens foreldre for første gang. Det tar ikke lang tid før han merker at noe er veldig merkelig, og veldig feil på dette stedet. Dette er guffent, på en veldig bra måte!

 

 

Vil du ha flere film- og serietips?
Utforsk våre beste anbefalinger her.