• Me-Myself-And-Irene

Jim Carrys beste filmprestasjoner

Han er kinoaktuell med Sonic the Hedgehog 14. februar. Han har avbrutt en lengre spillefilmpause med å gi stemme til skurken Dr. Robotnik i vinterens filmversjon av det blå, lynraske spill-pinnsvinet Sonic. Her er Carreys beste filmer. 

1. Evig solskinn i et plettfritt sinn (2004)

Jim Carreys beste film er et eksistensielt drama om depresjon og kjærlighetssorg. Det be-tyr ikke at den ikke er morsom! Nei, denne 2000-tallsklassikeren er full av humor, varme, galskap og interessante tankekors. Kanskje det måtte en Jim Carrey til for å forene disse elementene? Tolkningen av Charlie Kaufmans manus er magisk.

Finnes her: HBO Nordic og Netflix

2. Jeg, meg og Irene (2000)

Har blitt overskygget av jevngode Dum og dummere, men Carrey er bedre her. Sjukt bra, faktisk, i tolkingen av en snill og naiv type og hans ekstremt harry og busete alter ego. Enorme mengder festlige detaljer, som hans tre ikke-biologiske sønner og ett stk Renee Zellwegger i toppform.

Finnes her: Filmleie hos RiksTV, Viaplay, Apple TV+, Google Play

3. Lemony Snickets: En Serie Uheldige Hendelser (2004)

Latterlig undervurdert familiefantasy der Carrey briljerer som den sinnssykt onde, utspeku-lerte og grådige Grev Olaf som er ute etter arven til noen ganske så søte barn. Han, Carrey altså, får fin støtte fra folk som Meryl Streep og Jude Law.

Finnes her: RiksTV Filmleie, HBO Nordic, Apple TV+, 

Vil du ha flere film- og serieanbefalinger? 
Få flere anbefalinger her.