• Interstellar-Matthew-McConaughey

De beste filmene til Matthew McConaughey

Han er kinoaktuell med The Gentlemen 28. februar. McConaughey gikk fra å spille i idiotiske romantiske komedier (ofte i bar overkropp) til å bli førstevalget til verdens fremste regissører. 

1. Dallas Buyers Club (2013)

Basert på den virkelige Ron Woodroof, som ble gitt tretti dager igjen å leve da det ble oppdaget langt fremskreden AIDS. Woodroof brøt alle regler for å skaffe medisiner, sammen med en broket gjeng HIV-positive. Intens innsats fra McConaughey som ble belønnet med en velfortjent Oscar for beste mannlige hovedrolle.

Finnes her: HBO Nordic, RiksTV Filmleie, SF Anytime, Apple TV+

2. Interstellar (2014)

Rom-epos av Christopher Nolan som kobler sammen det lille med det store. Komplisert fysikk og romreiser samarbeider utmerket med en menneskelig historie om sorg og livsvalg. Tåler å bli sett igjen og igjen.

Finnes her: RiksTV Filmleie, Viaplay, Netflix, Blockbuster, Google Play, Apple TV+

3. The Wolf of Wall Street (2013)

Finansdramathrillerkomedien, utrolig nok basert på en sann historie, kan trygt kategoriseres som et helaftens Leonardo Di Caprio-show. Men sjelden har noen i filmhistorien fått mer ut av få minutter enn den McConaughey gjør her. Det er bare å dunke seg hardt på brystet!

Finnes her: RiksTV Filmleie, Viaplay, Amazon Prime, SF Anytime, Apple TV+ , Google Play

4. The Lincoln Lawyer (2011)

Få år før den banebrytende HBO-serien True Detective ble det klart at den kjekke texaneren kunne mer enn å bare være kjekk. Denne kvikke og spennende krimfilmen markerte endringen, McConaughey storspiller som advokat revet mellom verdier og interesser. Ja, er han like kynisk som han selv tror?

Finnes her: RiksTV Filmleie, Apple TV+

Vil du ha flere film- og serieanbefalinger? 
Få flere anbefalinger her.