• The-Da-Vinci-Code

Når verden vil bedras

Et perfekt utgangspunkt for en god historie: Verden er ikke som du tror. Den styres av noen kjipinger med dunkle motiver. Og de vil ikke fortelle deg hva de egentlig driver med! Kanskje du blir klokere av disse filmene?

Da Vinci-koden (2006)

Regissør: Ron Howard

Med: Tom Hanks, Audrey Tautou, Ian McKellen, Paul Bettany, Jean Reno

Punkt for punkt rulles det opp fakta øvrigheta og kristendommen har skjult i årtusener: Sannheten om maleriene Mona Lisa, Den siste nattverden og om selveste Jesus Kristus. Da Dan Brown skrev romanen filmen er basert på, så han for seg Jean Reno som politietterforskeren. Artig at nettopp han fikk nettopp den rollen.

Lei den i RiksTVs Filmleie. Finnes også her: Viaplay, Netflix, SF Anytime, Blockbuster, Apple TV+

JFK - saken fortsetter (1991)

Regissør: Oliver Stone

Med: Kevin Costner, Tommy Lee Jones, Gary Oldman, Kevin Bacon

Hva skjedde egentlig da John F. Kennedy ble drept i Dallas? Var det en kommunistsympatisør som skjøt ham fra et vindu i lunsjpausen sin, eller lå et større, lumskere opplegg bak? Kevin Costner spiller Jim Garrison, som sakte, men sikkert oppdager at det er mye rart med hele affæren.

Strømmes hos Viaplay, Amazon Prime, Blockbuster

The Matrix (1999)

Regissører: Andy Wachowski og Larry Wachowski

Med: Keanu Reeves, Laurence Fishburne, Carrie-Anne Moss, Hugo Weaving

Ingenting av det du sanser rundt deg er virkeligheten, bare noen datasimulerte greier som leker med hjernen din. Hvis du følger en hvit kanin og spiser en rød pille, får du se hvordan det egentlig ligger an. Enormt innflytelsesrik klassiker, inspirert av eventyret om Alice i eventyrland.

Lei den i RiksTVs Filmleie. Finnes også her: Viaplay, Netflix, SF Anytime, Blockbuster, Apple TV+

Men in Black (1997)

Regissør: Barry Sonnenfeld

Med: Will Smith, Tommy Lee Jones, Vincent D’Onofrio

Dårlig gjort av myndighetene å ikke fortelle oss at jorda er full av gærne romvesener i alle former og fasonger. Heldigvis (for dem), han man Men In Black, en underavdeling av FBI som tar seg mannevonde marsboere og lignende. Basert på en tegneserie, som igjen er basert på en temmelig utbredt konspirasjonsteori.

Lei den i RiksTVs Filmleie. Finnes også her: Viaplay, Apple TV+ , Google Play