• Crazy-Rich-Asians

Planlegger du bryllup? Da må du se disse filmene!

Det er mye som skal gå i orden før man lover evig troskap og gærne onkler truer med å lage skandale. Ro ned med disse bryllupsfilmene mens du planlegger den store dagen.

Meet The Parents (2000)

Regissør: Jay Roach

Med: Ben Stiller, Teri Polo, Owen Wilson, Robert De Niro

Greg Focker (Ben Stiller) er i ferd med å fri til kjæresten når telefonen ringer. Det er søsteren hennes som skal gifte seg, og nå må det LA-baserte paret reise til familien hennes, til den betydelig mer konservative østkysten.

Robert De Niro spiller svigerfaren fra helvetes aller innerste sirkel, som utsetter den potensielle svigersønnen for de groveste ydmykelser i det som skal vise seg å bli en aldri så liten katastrofefilm. En 2000-tallsklassiker alle bør se, som viser hvor morsomt og kleint det første møtet med svigers kan bli. Greit å ha i bakhodet når bordplasseringen skal diskuteres.

Lei den i RiksTVs Filmleie ("Slekta er verst"). Finnes også her: Viaplay og Apple TV+

My Big Fat Greek Wedding (2002)

Regissør: Joel Zvick

Med: Nia Vardalos, John Corbett

Denne uavhengige lavbudsjettsproduksjonen skulle vise seg å bli den største romantiske komediesuksessen gjennom alle tider. I det store greske eksilmiljøet i New York er Fotoula familiens svarte, kanskje til og med litt kjedelige får. Hun er tretti år, har lite på stell og bor fremdeles hjemme hos foreldrene. Hun lengter seg vekk fra den fargerike og ikke så rent lite masete familien, og hva skjer når hun møter kjekkasen Ian (spilt av John Corbett, Aidan fra Sex & Singelliv)? Alt annet enn en gresk tragedie.

Mitt store fete greske bryllup som filmen heter på norsk er hjertevarm, full av uforglemmelige typer, og veldig, veldig morsom.

Se den i RiksTVs Filmleie ("Mitt store, fete, greske bryllup"), HBO Nordic, Viaplay, SF Anytime

Honeymoon in Vegas (1992)

Regissør: Andrew Bergman

Med Nicolas Cage, Sarah Jessica Parker, James Caan

Nicolas Cage frir til Sarah Jessica Parker, men klarer å spille henne bort i et slag poker. Hva skal han gjøre nå? Den trist-morsomme handlingen tar oss både til Hawaii og en tur i fengsel. Se opp for Pat Morita - karatemesteren fra Karate Kid og en gjeng Elvis-imitatorer i fallskjerm! Og til alle bryllupsplanleggere: Sørg for at ikke brudgommen spiller bort bruden.

Strømmes hos Apple TV+

Crazy Rich Asians (2018)

Regissør: Jon M. Chu

Med: Constance Wu, Henry Golding, Gemma Chan

En viss gresk-amerikansk bryllupsfilm fikk billettsalgkonkurranse da denne gikk opp på amerikanske kinoer i 2018 og ble tiårets mest innbringende rom-kom. Her begynner vi også i New York: Den kvikke økonomiprofessoren Rachel er på datern med Nick, som kommer fra en av Asias mest velstående familier.

Det går ikke akkurat rolig for seg i bryllupet de reiser til i Singapore. Rikingene bruker helikopter til utdrikkingslag på borerigger med Miss World-tema og fråtser i en luksus av en annen verden. Her bør det være mulig å plukke opp inspirasjon.

Lei den i RiksTVs Filmleie. Finnes også her:  Netflix, SF Anytime, Apple TV+ , Google Play, Blockbuster