• Better-Things-HBO-Nordic

Serieanmeldelse: Better Things: En av våre absolutte seriefavoritter

Dramakomedie som treffer deg midt i hjerterota

Better Things er et engasjerende familiedrama med bittersøt humor.

Serieskaper: Pamela Adlon, Louis C.K.
Med: Pamela Adlon, Mikey Madison, Hannah Alligood, Olivia Edward, Celia Imrie
Sesonger: 3-
År: 2016-

Se alle sesongene her.

Er du glad i film og serier? Med vår bestselgende TV-pakke får du seriegiganten HBO Nordic inkludert. Les mer om RiksPakken her. 

Pamela Adlon står både for regi, manus og hovedrolle i Better Things. Den kan ved første øyekast minne litt om Louie (2010-2015), som hun skrev sammen med Louis C.K. Better Things er likevel en serie som står fjellstøtt på egne bein.

Handlingen er satt til Hollywood. Men vi ser lite til glam, glitter og musserende viner. Serien har et mye mer hverdagslig preg enn de andre seriene som omhandler skuespillere i Hollywood, som for eksempel Entourage.

LES OGSÅ: Serieanmeldelse av HBO-serien Entourage.

Følger alenemor Sam 

Better Things følger vi hverdagen til den skilte alenemoren Sam. Hennes liv er ganske likt de de fleste har her hjemme: Hun forsøker å holde karrieren gående og på samme tid oppdra sine tre døtrene, som ikke alltid er like samarbeidsvillige. Som med oss alle, sliter hun også med tidsklemma.

Adlon har gjort mange stemmeroller i animerte serier som King of the Hill, Recess og Star vs. the Forces of Evil. Men vi skulle gjerne sett henne gjøre enda flere vanlige roller. Grunnen er enkel: Hun er en veldig begavet og uttrykksfull skuespiller. Derfor er det veldig bra at hun i Better Things får brukt hele sitt register.

Godt skuespill

I og med at Sam er en hardtarbeidende alenemor og karrieren ikke er helt på topp, er det lett å føle sympati med henne. Samtidig er hun en veldig egoistisk, har ikke noe filter og kan være ganske uhøflig. Hun har heller ikke verdens beste forhold til døtrene sine og skriker høylytt til dem, selv om vi aldri er i tvil om at hun elsker dem over alt på jord. Dette gjør Sam til en svært interessant og sammensatt karakter. Det ligger så klart også mye underholdning i Adlons rolleprestasjon. 

Døtrene spilles av Hannah Alligood, Olivia Edward og Mikey Madison, mens rollen som Sams mor bekles av den britiske veteranen Celia Imrie. Samtlige har en veldig naturlig spilletid og er overbevisende i sine roller.

Serien er såpass rørende og ektefølt at den treffer midt i hjerterota. Stemningen er lun og varm, noe som gjør at vi liker svært godt å tilbringe mye tid med alle karakterene og universet. Dette er av våre absolutte seriefavoritter!

Strømmes på HBO Nordic og Viaplay

Er du på utkikk etter flere serietips? Les mer av våre anbefalinger her.