• the-jinx-hbo-nordic_

Dette er True Crime-serien du må se

HBO Nordics dokumentarserie The Jinx er både fengslende og overraskende.

Regissør: Andrew Jarecki
Med: Robert Durst, Andrew Jarecki, Gary Napoli
År: 2015

Åpne i nett-TV

De beste true crime-seriene er de som klarer å overraske seerne med en historie som tar høyst uventede vendinger, noe The Jinx er et særdeles godt eksempel på. Dette er soleklart en av tidenes aller beste true crime-serier.

Dokumentarserien tar oss med tilbake til 2001 hvor flere søppelsekker med et partert lik dukker opp i den lille småbyen Galveston i Texas. Politiet finner ut at den avdøde er Morris Black, en ganske anonym mann med en ukjent fortid. Mistanken rettes mot naboen. Først tror de at naboen er en kvinne, men viser seg å være den eksentriske New York-millionæren Robert Durst!

Er du glad i film og serier? Med vår bestselgende TV-pakke får du også HBO Nordic inkludert i TV-pakka! Les mer om RiksPakken her.

Dette er starten på en helt utrolig historie. Uten å avsløre viser det seg at millionæren flere ganger tidligere har blitt beskyldt for andre drap. Han har imidlertid hele tiden bedyret sin uskyld.

Den store styrken til The Jinx er at hovedpersonen medvirker. Denne tilgangen gjør The Jinx til en ekstra spesiell true crime-serie. Det var Durst selv som tok kontakt med filmens regissør Andrew Jarecki etter å ha sett hans spillefilm All Good Things, som er inspirert av Durst liv.

Til å begynne med forteller Durst sin versjon av historien uten å få altfor mange kritiske spørsmål. Men etter hvert som tiden går og filmteamet får mer kunnskap om de mange drapene, finner de ut at det er mye ved hans forklaringer som ikke henger på greip. Samtidig forteller Durst åpenhjertig om sin styrtrike og mystiske familie. Durst-familien er faktisk så fascinerende at den nesten hadde fortjent sin egen serie.

Det er heldigvis ikke bare Durst som kommer til orde. Filmskaperne har også snakket med en rekke andre kilder, deriblant etterforskere, familiemedlemmer og tidligere venner, som tegner et bilde av Durst som er ganske skremmende.

The Jinx er ingen kjedelig serie. Alle de seks episodene er velfortalte, godt strukturerte og byr på ubehagelige avsløringer. Det er helt umulig å forutse hva som kommer til å skje: Serien tar hele tiden uventede retninger.

Vi har nylig sett serien for tredje gang! Det høres kanskje litt ekstremt ut, men det er få serier som er så interessante, fengslende og utrolige som The Jinx. Det gjør at serien tåler flere gjensyn!

Strømmes på HBO Nordic

TITTETIPS FRA RIKSTV: Få flere serie- og filmtips her.