• Chernobyl-HBO-Nordic-tt2

Obligatorisk: Golden Globe-vinner Stellan Skarsgård i én av seriene du må få med deg

Seriepensum

Her er godbitene du må få med deg

Med RiksPakken har man tilgang til å strømme innhold fra HBO Nordic, og her er det mye bra å velge i! Uansett om serieuniverset er nytt eller kjent fra før - her er pensum for de som ikke vil gå glipp av de største godbitene. 

Med RiksPakken får man tilgang til å strømme alt innhold fra HBO Nordic.
Se våre TV-pakker.

Så mange serier, så lite tid! Vi har etter beste evne laget en liste med våre serieanbefalinger, slik at du kan bruke tiden på å se, ikke lete etter, dine nye favoritter. Dette er hva vi anser som HBO Nordic-pensum, i tilfeldig rekkefølge:

The Sopranos 

6 sesonger | Krim, drama | 1999-2007

Sopranos er blant de aller største og beste TV-seriene noensinne. Punktum. Vi snakker om dramaserien som på 2000-tallet la lista som alle andre prøver å strekke seg mot. I løpet av seks sesonger følger vi Tony Sopranos turbulente liv som mafiaboss og familiemann i New Jersey, og hvis du på noen som helst måte har klart å gå glipp av denne briljante serien, så har du en jobb å gjøre. Den jobben er 86 episoder lang.

Gå til The Sopranos i nett-TV

 

Game of Thrones

8 sesonger | Drama, fantasy | 2011-2019

Den definitivt største TV-serien det siste tiåret med millioner av blodfans over hele verden. Kall det fantasy, eventyr eller hva du vil, men dette er TV-seriedrama som gjør deg avhengig! Snakk om seriesorg når siste episode kom og gikk i 2019! Vi følte oss helt tomme etterpå, og det kommer du også til å gjøre hvis du ennå ikke har sett serien. Men før den tid har du 8 sesonger med maktkamp, drager, intriger og noen skumle vesener på andre siden av muren å se fram til. Dette er pur underholdning av ypperste kvalitet!

Gå til Game of Thrones i nett-TV

 

Big Little Lies

2 sesonger | Drama, krim | 2017-2019

For en fantastisk rolleliste, og som de leverer i denne serien! Reese Witherspoon, Laura Dern, Nicole Kidman og söta bror (som ikke er så søt her) Alexander Skarsgård holder deg godt plantet i sofaen, og vil ikke gi slipp før du har pløyd deg gjennom alle 14 episodene. Det handler om mord, intriger og småbysladder i solfylte Monterey, California. I sesong 2 dukker Meryl Streep dessuten opp og leverer en god søknad til tittelen «tidenes kjipeste svigermor».

Gå til Big Little Lies i nett-TV

 

My Brilliant Friend

2 sesonger | Drama | 2017-2019 

Ah, bellissimo! Elena Ferrantes suksessbok “Mi briljante venninne» har funnet veien til TV-skjermen, og du og du så vellykket det er! Vi følger Elena som møter skomakerdattera Lila i etterkrigstidens Napoli. Historien, som kretser omkring vennskapet og oppveksten til de to, er nydelig fortalt og portretteringen av 50-tallets Italia gjør at vi får lyst til å reise sydover og tilbake i tid.

 Gå til My Brilliant Friend i nett-TV

 

 

Chernobyl

Miniserie | Drama basert på sann historie | 2019 

I 1986 eksploderte en av reaktorene i atomkraftverket i Chernobyl, og en av verdens verste menneskeskapte katastrofer var et faktum. Denne miniserien skildrer hendelsene på en skremmende og virkelighetstro måte, og det er umulig å ikke bli oppslukt av dramaet selv om det er aldri så ubehagelig. En morderne klassiker, som har sanket inn både Golden Globe- og Emmypriser.

Gå til Chernobyl i nett-TV

 

Six Feet Under

5 sesonger | Drama | 2001-2005 

Dette var friskt og annerledes når det kom på startet av 2000-tallet! Kort fortalt; en mann hvis levebrød er hans begravelsesbyrå, dør brått, og hans familie blir tvunget til å styre bedriften etter beste evne. Familien er ikke helt A4, og forviklinger er dømt til å skje. Dette er drama og (svart) komedie på én og samme tid, og det fungerer utrolig bra – ikke minst takket være sterke hovedroller.

Gå til Six Feet Under i nett-TV

 

 

True Detective

3 sesonger | Krim, drama | 2014- 

Alle som liker nordisk krim vil trolig elske denne serien. Her treffer du etterforskere som prøver å gjøre godt, men som samtidig har sitt å stri med på det personlige plan. Hittil er det laget tre sesonger, som er uavhengige av hverandre og med ulike skuespillere. Her snakker vi spennende krimgåter, fantastisk skuespill og nerve til rulleteksten går. Anbefales på det sterkeste!

Gå til True Detective i nett-TV

 

Sharp Objects

Miniserie | Krim, drama | 2018

En annen som ikke har alt på stell på er Camille Preaker (Amy Adams). Hun jobber som journalist og returnerer til hjembyen for å dekke et grusomt drap. Å drive gravende journalistikk blant gamle venner og kjente viser seg å ikke bli en dans på roser, ei heller det å innkvartere seg på sitt gamle jenterom. Her blir det kamp på alle fronter – ikke bare for å komme til bunns i drapsgåten, men også for å gjøre opp mot egne og andres indre demoner. Mørkt og spennende!

Gå til Sharp Objects i nett-TV

 

 

The Jinx: The Life and Deaths of Robert Durst

1 sesong | True Crime dokumentar | 2015

True Crime er i vinden som aldri før, og hvis du likte “Making a Murderer” kommer du til å elske denne. Uten å røpe for mye, så kan vi nevne at Robert Durst er en superrik eiendomsmogul, som kommer i politiets søkelys etter konas mystiske forsvinning. Det hjelper ikke på mistanken når både en familievenn og nabo blir funnet drept. Dette er så sjokkerende at man må klype seg i armen underveis, og ingen manus i verden lager like bra krimdrama som denne virkelige historien. NB: Husk å se HELE siste episode!

Gå til The Jinx i nett-TV

 

Curb Your Enthusiasm

10 sesonger | Komedie | 2000-

Larry David, mannen bak Seinfeld, spiller seg selv i denne hysteriske komiserien som har inspirert andre suksesser som Klovn og Helt Perfekt. Larry er eksentrisk, det er nå helt sikkert, og med det havner han i mange temmelig kleine situasjoner. Pinlig TV, javisst, men du verden så morsomt! Vi har ledd på oss krampe og støle muskler av denne serien. Du er herved advart.

Gå til Curb Your Enthusiasm i nett-TV

 

Tilleggspensum: 

The Handmaid’s Tale - Dystopisk, fengslende, sjokkerende og høyaktuell.
Watchmen - Superhelter har sjelden vært bedre på skjermen.
Vikings - Svingende sverd, dette er storslått og actionfylt om vikinger. 
Boardwalk Empire – Gangstere i forbudstider og Steve Buscemi i storform. 
The Office (USA) – Basert på den britiske originalen, og minst like morsom.
Kidding – Jim Carrey briljerer i serien, som både er varm, morsom og melankolsk.
The Wire – Episk serie om Baltimores skyggeside, og de som prøver å rydde opp i den.
Succession – Makt, politikk og en søkkrik mediamogul.
Barry – En deprimert leiemorder ender opp i en teatergruppe. Moro moro! 
Oz – Beinhard fengselsserie som banet vei for Prison Break og Orange is the new Black.
Deadwood – Western på sitt beste og skitneste. Se opp for utagerende banning.
Rome – Roma ble ikke bygget på én dag. Det var masse blod og tårer på veien. 
Beforeigners – Vikinger og fordums folk dukker opp i vår tid. Hysterisk? Ja, det blir det!

På utkikk etter flere film- og serieanbefalinger? 
Klikk deg videre her!