• Raised-By-Wolfes

Premiereoversikt: Disse seriene kommer på HBO Nordic i desember

Nok en spennende måned på HBO Nordic i desember

Stjerneskuespillerne Meryl Street, Bryan Cranston, Zendaya, Jude Law og John Malkovich sørger for at desember blir tidenes måned på HBO Nordic.

Your Honor S01

Premieredato: 7. desember
Sjanger: Drama / Krim
Regissør: Edward Berger
Medvirkende: Bryan Cranston, Hunter Doohan, Hope Davis

For de av oss som savner å se Breaking Bad-stjernen Bryan Cranston i en stor TV-rolle, er denne miniserien godt nytt! Cranston fronter nemlig Your Honor, ført i pennen av Emmy-vinnerne Robert og Michelle King (The Good Wife, The Good Fight). Selv om den kritikerroste skuespilleren har dukket opp i flere serier etter Breaking Bad, som Curb Your Enthusiasm og Electric Dreams, har han ikke hatt en stor hovedrolle siden Walter White. I hans nye serie spiller han den høyt respekterte dommeren Michael Desiato. En dag blir sønnen involvert i en trafikkulykke og gjør sitt livs dårligste valg: Han stikker fra åstedet. Desiato dekker over for sønnen - noe som skal vise seg å få svært alvorlige følger for dem begge.

I de øvrige rollene møter vi blant andre Michael Stuhlbarg (A Serious Man, Fargo), Sofia Black-D'Elia (The Night Of) og Carmen Ejogo (The Girlfriend Experience). Det er bare å glede seg til å se Golden Globe-og Emmy-vinneren Cranston igjen briljere som skuespiller i dette svært bunnsolide krimdramaet.

Visste du at HBO Nordic er inkludert i vår bestselgende TV-pakke? Les mer om RiksPakken her. 

Euphoria - Spesialepisoder

Premieredato: 7. desember
Sjanger: Drama
Regissør: Sam Levinson
Medvirkende: Zendaya, Sydney Sweeney, Jennifer Kathreen Larson

Synes du det er lenge å vente på sesong to av det Emmy-vinnende, ungdomsdramaet Euphoria? Da har vi en gledelig overraskelse! HBO kommer med to spesialepisoder som fungerer som en bro mellom sesongene. Handlingen foregår rett etter at tenåringsjenten Rue (Zendaya) ble etterlatt av Jules (Hunter Schafer) på togstasjonen. Den første episoden følger en trist Rue gjennom det som blir en annerledes jul.

HBO har foreløpig ikke avslørt hva den andre episoden skal handle om og hvem som er med. Men vi følger spent med og ser frem til nye episoder av denne gripende og filmatiske serien, som utforsker temaer som vennskap, sex og sosiale medier på en usminket måte.

Let Them All Talk

Premieredato: 10. desember
Sjanger: Drama
Regissør: Steven Soderbergh
Medvirkende: Meryl Streep, Gemma Chan, Lucas Hedges

Oscar-vinneren Steven Soderbergh har tidligere gitt oss knallfilmer som Erin Brockovich, Ocean's Eleven, Magic Mike og Behind the Candelabra. Disse filmene er høyt oppe på listen vår over nyere filmhistories beste arbeider. Soderberghs nye film Let Them All Talk er i all hemmelighet laget under pandemien. Historien går i korte trekk ut på den anerkjente forfatteren Alice inviterer vennene sine med på en båtferie. Under ferien pleier de vennskapet og ser tilbake på sine lange liv.

Det spesielle med denne filmen er at innspillingen varte bare to uker, med minimalt utstyr og en liten stab. Det fantes heller ikke et manus i tradisjonell forstand. Meryl Streep, Dianne Wiest, Candice Bergen og de andre skuespillerne ble dermed nødt til å improvisere under opptakene. Let Them All Talk er en film for deg som setter pris på gnistrende skuespillerprestasjoner og smart historiefortelling.

The New Pope S02

Premieredato: 10. desember
Sjanger: Drama
Regissør: Paolo Sorrentino
Medvirkende: Jude Law, John Malkovich, Silvio Orlando

Den nye sesongen av Paolo Sorrentinos storserie plukker opp tråden der vi rundet av forrige gang. Paven Lenny, spilt av Jude Law, ligger i koma etter at han brått fikk et hjerteinfarkt. Statssekretæren Voiello (Silvio Orlando) blir nødt til å finne en verdig etterfølger. Valget faller til slutt på den sjarmerende aristokraten Sir John Brannox (John Malkovich), som får tittelen John Paul III. Voiello tror først at paven er ideell, men det kommer etter hvert frem at Brannox skjuler hemmeligheter som kan skade pavedømmet.

I sesong to får Law også selskap av toppnavn som Ulrich Thomsen (Banshee), Sharon Stone (Basic Instinct) og utrolig nok artisten Marilyn Manson. The New Pope er en elegant og visuelt imponerende serie, med scener som er så forseggjorte at de likner malerier.

Raised by Wolves S01

Premieredato: 16. desember
Sjanger: Sci-fi
Regissør: Ridley Scott
Medvirkende: Amanda Collin, Abubakar Salim, Winta McGrath

Briten Ridley Scott er en av vår tids største filmskapere, med filmer som Alien, Blade Runner og The Martian på CV-en. Han har produsert denne påkostede science-fiction-serien, i tillegg til å ha regissert to av episodene. Plottet følger to androider som har fått i oppdrag å oppfostre menneskebarn på en fremmed og mystisk planet. Etter hvert som den stadig større kolonien av mennesker kommer i konflikt med hverandre på grunn av religiøse forskjeller, lærer androidene at det er både farlig og vanskelig å kontrollere menneskene.

I hovedrollene møter vi Abubakar Salim (Fortitude, Jamestown) og Amanda Collin (A Conspiracy of Faith), og øvrige roller gestales av Winta McGrath (Red Dog: True Blue), Niamh Algar (The Virtues), Jordan Loughran (Emerald City). Anmelderne har ikke spart på superlativene: IGN beskriver Raised by Wolves som «en av de mest interessante sci-fi-seriene på mange år», mens The Wall Street Journal mener Amandas karakter er «en av de mest minneverdige kvinnelige heltene siden Sigourney Weavers Ripley i Alien». HBO er såpass fornøyd med mottakelsen av serien at de har bestilt en ny sesong. Om du er av typen som elsker science fiction, er Raised by Wolves perfekt for deg.