• Perry-Mason-HBO-Nordic

Premiereoversikt: Disse seriene kommer på HBO Nordic i juni

Det er masse spennende og variert å glede seg til på HBO Nordic i juni: Alt fra ikoniske superhelter, journalister på jakt etter sannheten, folka som grunnlegger Hollywood til agenter på jakt etter terrorister i Sør-Afrika!

Collective

Premieredato: 4.juni
Sjanger: Dokumentar
Regissør: Alexander Nanau
Medvirkende: Razvan Lutac, Mirela Neag, Catalin Tolontan

Emmy-vinner Alexander Nanaus Collective er et av sommerens store høydepunkter på dokumentarfronten. Filmen tar oss med til Bucharest-nattklubben Colectiv som i 2015 ble utsatt for brann. Den tragiske brannen krever hele 27 menneskeliv og 180 blir såret. Og tragedien stopper ikke der: På uforklarlig vis dør flere av brannofrene på sykehus av skader som ikke var livstruende. 

Et team av gravejournalister bestemmer seg derfor for å se nærmere på saken. Det de finner ut er overraskende og så sjokkerende at det er vanskelig å finne ord ... Collective er en særdeles unik dokumentarfilm som du helt enkelt ikke må gå glipp av!

Er du glad i HBO Nordics store gigantserier? Med vår bestselgende TV-pakke får du HBO Nordic inkludert i TV-abonnementet! Les mer om RiksPakken her. 

Trackers S01

Premieredato: 6.juni
Sjanger: Krim / Drama
Regissør: Jyri Kähönen
Skuespillere: James Gracie, Rolanda Marais, Sandi Schultz

Er du like glad i sofistikerte actionthrillere som oss? Da kan du glede deg til Trackers som foregår i Sør Afrika. Denne serien er basert på den bestselgende boken med samme navn, skrevet av Deon Meyers, mens regien er det finske Jyri Kähönen som står for. Han er kjent for sine realistiske krimfortellinger, som Netflix-serien Border Town.

Også Trackers er hardkokte saker med ingredienser som diamantsmugling, organisert kriminalitet, sorte neshorn og terrorisme. Serien fletter sammen tre handlingstråder, og følger blant annet journalisten Milla Strachan (Rolanda Marais), etterretningssjefen Janina Mentz (Sandi Schultz) og den tidlige spesialsoldaten Lemmer (James Gracie) som ønsker hevn etter at karrieren ble ødelagt i en operasjon.

I May Destroy You S01

Premieredato: 8.juni
Sjanger: Drama
Regissør: Michaela Coel
Skuespillere: Michaela Coel

Det britiske talentet Michaela Coel fikk sitt store gjennombrudd i den skarpe serien Chewing Gum. Ikke bare fikk den strålende mottakelse og gode seertall, men Coel ble også tildelt BAFTA - britenes svar på Oscar - for sin rolle.

Nå er 32-åringen aktuell med sin nye serie I May Destroy You. Denne serien tar utgangspunkt i datingapp-kulturen med Coel selv i hovedrollen som forfatterspiren Arabella. Hun lever et bekymringsfritt liv i London, liker å henge med venner og har en kjæreste i Italia.

Men så skjer det noe svært alvorlig som vil prege henne resten av livet: Hun blir seksuelt overfalt på en nattklubb. Serien har allerede blitt en snakkis i Storbritannia og BBC, som har produsert serien sammen med HBO, lover en «uredd, provoserende og gripende fortelling som utforsker et av de viktigste temaene i vår tid».

Pollywood

Premieredato: 14.juni
Sjanger: Dokumentar
Regissør: Pawel Ferdek
Skuespillere: Peter Bogdanovich, Michael Schiffer, Michael Phillips

HBO er først og fremst kjent for kvalitetsserier, men strømmetjenesten tilbyr også en rekke svært gode dokumentarfilmer. Siste tilskudd er Pollywood - laget av den fremadstormende regissøren Pawel Ferdek.

Filmen gir et fascinerende innblikk i livene til de østeuropeiske emigrantene Sam Goldwyn, Louis B. Mayer og Warner-brødrene, som alle skapte de kjente filmstudioene og var dermed med på å grunnlegge Hollywood. Samtidig har Ferdek fått en rekke nålevende filmskapere og produsenter i tale og de forteller hvordan de klarte å lykkes i bransjen. Dette er en fortelling om den amerikanske drømmen, mot, vilje og hva det er med drømmefabrikken i Hollywood som fascinerer oss.

Perry Mason S01

Premieredato: 22.juni
Sjanger: Krim
Regissør: Timothy Van Patten, Deniz Gamze Ergüven
Skuespillere: Matthew Rhys, Jedediah Jenk, Nick La Croix

I HBO Nordics nye storsatsning får vi et gjensyn med en av USAs mest kjente karakterer, forsvarsadvokaten Perry Mason, som ble skapt av Erle Stanley Gardners i 1933. Siden har karakteren dukket opp i både filmer, hørespill og en rekke TV-serier.
Vi tas med tilbake til 1930-tallets Los Angeles hvor økonomien blomstrer, noe som er i sterk kontrast til resten av landet som er hardt rammet av den store depresjonen. Mason får en kriminalsak i fanget og det viser seg at byen egentlig har store problemer og ikke alt ser like skinnende ut…

Hovedrollen bekles av Matthew Rhys, som har imponert oss stort gjennom mange sesonger av The Americans, og ellers består rollelisten av toppnavn som Tatiana Maslany (Orphan Black), Shea Whigham (Boardwalk Empire) og ikke minst skuespillerlegenden John Lithgow, kjent fra The Crown, Terms of Endearment og Cliffhanger. Med et såpass sterkt cast og dyktige folk bak kamera (flere av dem har vært med på Westworld) er det umulig å ikke ha store forventninger.

Vi blir ikke overrasket om Perry Mason når høyt opp på listen over årets beste serier.

Doom Patrol S02

Premieredato: 26.juni
Sjanger: Superhelt / eventyr
Regissør: Jeremy Carver, Chris Manley
Skuespillere: Brendan Fraser, Timothy Dalton, Matt Bomer

Vi er sulteforet på superheltfortellinger om dagen ettersom premierene på både Wonder Woman 1984 og Black Widow er utsatt. Og ingenting er bedre enn at sesong to av den fantastiske DC Universe-serien Doom Patrol er her!

I denne serien, utviklet av superflinke Jeremy Carver, stifter vi bekjentskap med superheltgruppen med samme navn som blant annet består av Robotman (Brendan Fraser), Negative Man (Matt Bomer) og The Chief, spilt av eks-James Bond Timothy Dalton. Sammen kjemper de mot onde krefter og jobber for en bedre fremtid. Den første sesongen var fantastisk merkelig, visuelt gjennomført til fingerspissene og med sjeldent godt cast! Og vi er langt fra de eneste som mener dette er en super serie: Doom Patrol har nemlig en høyst fortjent 96 prosent uttelling på Rotten Tomatoes.