• Waco-C-More

Serietips: Den beste TV-underholdningen i desember

Kongelige skandaler, fyllefester i Tønsberg og svindlere i Florida

Hevnlystne kvinner, juksemakere og Londons overklasse på kjærlighetsjakt: Disse seriene kan du kose deg med i førjulstiden.

Reprisal S01

Premieredato: 1. desember
Sjanger: Action / Drama
Regissør: Jonathan van Tulleken
Medvirkende: Abigail Spencer, Rodrigo Santoro, Mena Massoud

Dette actionfylte krimdramaet kommer fra folka bak de kritikerroste seriene The Handmaid’s Tale og Fargo. Her møter vi en ung kvinne som blir etterlatt for å dø av sin kriminelle bror og den voldelige gjengen hans. Noen år senere befinner hun seg i industribyen Detroit. Hun planlegger å ta hevn på gjengen. Først må hun bare finne medhjelpere. I hovedrollen finner vi Abigail Spencer, som er kjent fra både Suits, Mad Men og Grey's Anatomy. De øvrige rollene bekles av Rodrigo Santoro (Westworld) og Mena Massoud (Aladdin). Flere av anmelderne trekker frem at serien har solide rolleprestasjoner og et forrykende tempo, og at seerne neppe vil kjede seg. Reprisal passer for deg som er glad i fartsfylte krimdramaer.

Strømmes på C More

Er du også glad i film og serier? Med vår bestselgende TV-pakke får du tilgang til HBO Nordic og Paramount+. Les mer om RiksPakken her. 

The Daily Show S26

Premieredato: 2. desember
Sjanger: Talkshow
Regissør: David Paul Meyer, Sebastian Ischer
Medvirkende: Trevor Noah

Det er duket for nye episoder av The Daily Show med Trevor Noah, som er en av våre absolutte favoritter når det kommer til programledere og stand up-komikere. Noah har ledet det Emmy-vinnende satireprogrammet siden 2015 etter at han tok over for Jon Stewart. I det siste har vi sett Noah spøke med Donald Trump, den amerikanske valgkampen og alt det andre som skjer i nyhetsbildet. Han har hatt besøk av celebriteter som Lenny Kravitz, Kamala Harris og Bill Gates. The Daily Show er med sin blanding av treffsikre observasjoner, gjester som byr på seg selv og en svært karismatisk programleder noe av det beste på TV.

Strømmes på Paramount+

Team Ingebrigtsen

Premieredato: 5. desember
Sjanger: Dokumentar
Regissør: Linn Amundsen og Tale Skeidsvoll
Medvirkende: Gjert Ingebrigtsen, Henrik Ingebrigtsen, Jakob Ingebrigtsen

Team Ingebrigtsen har tatt Norge med storm og er blant de mest sette dokumentarseriene. Den løpeglade storfamilien er nå tilbake med to helt nye episoder. Første episode starter i VM i Doha og vi følger dem gjennom sesongen – helt til deres tilværelse blir snudd på hodet på grunn av koronaviruset. Teamet har vanskeligheter med å holde motivasjonen oppe, samtidig som Gjert sliter med å tilrettelegge optimale treningsforhold. Den nye tilværelsen gjør at det blir mer tid til kjærester og familiehygge. Det er bare å sette seg godt til rette i sofaen, skru av mobilen og kose seg med de nye episodene.

Vises på NRK1 og strømmes på NRK TV

Quiz S01

Premieredato: 7.desember
Sjanger: Drama / Krim
Regissør: Stephen Frears
Medvirkende: Matthew Macfadyen, Sian Clifford, Mark Bonnar

Noen ganger kommer det helt nye serier man aldri har hørt om, men som er overraskende gode. Quiz er en slik serie. Historien er basert på virkelige hendelser. Seerne blir kjent med den tidligere britiske majoren Charles Ingram, spilt av Matthew Macfadyen (Succession). Han deltar i det populære spørreprogrammet Vil du bli millionær? og ender opp med å vinne premieren på 1 million pund. Ingram nyter premieren inntil produksjonen finner ut at han har jukset. Quiz er en underholdende, varm og humoristisk serie laget av den Oscar-og Emmy-nominerte filmskaperen Stephen Frears (A Very English Scandal, The Queen). Det er lenge siden vi har kost oss like mye med en serie. Quiz er en serie som er midt i blinken for deg med sans for britiske dramakomedier.

Strømmes på C More

Waco S01

Premieredato: 9. desember
Sjanger: Drama
Regissør: John Erick Dowdle, Dennie Gordon
Medvirkende: Michael Shannon, Taylor Kitsch, Andrea Riseborough

Denne serien tar oss med tilbake til Waco, Texas, i 1993 hvor amerikanske myndigheter går til aksjon mot hovedkvarteret til religiøs gruppering, som de mistenker at driver med ulovlig våpenaktivitet. Dermed starter det lengste væpnede oppgjøret i USAs historie. Det har lenge vært et stort mysterium om hva som nøyaktig skjedde i løpet av disse dagene, og serien undersøker de ulike aspektene ved hendelsen. Waco har jevnt over fått god mottakelse hos anmelderne. Nettmagasinet Vulture skriver i sin anmeldelse at serien er «nødvendig og tidvis veldig sterk», og at skuespillere som Michael Shannon (Boardwalk Empire) og Taylor Kitsch (True Detective) leverer sterke rolletolkninger.

Strømmes på C More

Bridgerton S01

Premieredato: 25. desember
Sjanger: Drama
Regissør: Sheree Folkson, Alrick Riley med flere
Medvirkende: Adjoa Andoh, Lorraine Ashbourne, Jonathan Bailey

Med serier som Grey's Anatomy og Scandal har Shonda Rhimes markert seg som en av Hollywoods mest suksessrike navn. For noen år tilbake signerte hun en lukrativ avtale med Netflix. Nå er partene klare med Bridgerton: Vi møter Daphne Bridgerton (Phoebe Dynevor) - den eldste datteren i den mektige Bridgerton-familien - som håper å finne den store kjærligheten. Hun møter mange spennende kandidater. Problemet er bare at familien og omgangskretsen har sterke meninger om hvem hun bør gå for ... Bridgerton kan beskrives som en blanding av Downton Abbey og Gossip Girl. Rhimes gir oss en serie som både er underholdende, vittig og sexy. Etter å ha sett de første episodene, vil det være vanskelig å ikke se mer!

Strømmes på Netflix