• Bulletproof-C-More

Serietips: Den beste TV-underholdningen i juli

Om du trodde juli måned var svak på seriefronten, tro om igjen! Britisk kvalitetskrim, Mission: Impossible-stjernen Rebecca Ferguson som dronning, en romantisk New York-serie produsert av J.J. Abrams (Star Wars) og en nytolkning av Kong Arthur-legenden er blant en rekke høydepunkter i juli.   

Line of Duty S04

Premieredato: 1.juli
Sjanger: Krim
Regissør: Jed Mercurio
Skuespillere: Martin Compston, Vicky McClure, Adrian Dunbar

Vi har lenge ventet på sesong fire av den glimrende BBC-serien Line of Duty, en av våre store krimfavoritter! Dette er en serie skapt av Jed Mercurio, som også står bak Bodyguard.

Vi følger antikorrupsjonsavdelingen AC-12 i det britiske politiet. Hovedpersonen Steve Arnott (Martin Compston) og resten av teamet jakter ikke på tradisjonelle skurker, men derimot andre tvilsomme politifolk som gjerne er høyst respekterte. Derfor skjer mye av overvåkningen og undercover-etterforskningen på politihuset. I sesong fire holder AC-12 et ekstra øye med avdelingssjef Roz Huntley, spilt av Thandie Newton (Westworld). Hun er hardt presset og etter lang tids etterforskning har hun endelig klart å arrestere en seriemorder. Men har hun egentlig funnet den skyldige ...?

Line of Duty har slått seerrekorder i Storbritannia - og det er med god grunn! Den er utrolig velprodusert, byr på sitrende spenning og det at den handler om kriminalitet innad i politiet, gjør den ekstra interessant!

Strømmes på TV2 Sumo og C More

Er du glad i film og serier? Med vår bestselgende TV-pakke får du tilgang til over 50 nasjonale og internasjonale TV-kanaler, HBO Nordic og Paramount+. Les mer om RiksPakken her. 

The White Queen S01

Premieredato: 7. juli
Sjanger: Historisk drama
Regissør: Colin Teague
Skuespillere: Rebecca Ferguson, Amanda Hale, Faye Marsay

Vi kjenner svenske Rebecca Ferguson kanskje best fra de seneste Mission: Impossible-filmene hvor hun spiller MI6-agenten Ilsa Faust. Men det store internasjonale gjennombruddet kom med denne storslagne og påkostede serien, med et budsjett på flere hundre millioner kroner. Og det er ikke små temaer som tas opp i serien: her snakker vi nemlig om svik, begjær, mord og kjærlighet.

The White Queen skildrer en av de mest urolige periodene i britisk historie på 1400-tallet. Ferguson har rollen som den nådeløse dronningen Elizabeth Woodville. Sammen med de mektige kvinnene Margaret Beaufort (Amanda Hale) og Anne Neville (Faye Marshall) gjør hun alt hun kan for å skaffe seg mer makt - koste hva det koste vil! Miniserien gikk opprinnelig på lufta i 2013, men det var ikke så mange som rakk å oppdage denne Golden Globe-og Emmy-nominerte serien, så nå har du muligheten!

Strømmes på HBO Nordic

Vida S03

Premieredato: 9. juli
Sjanger: Drama / Komedie
Regissør: Jenée LaMarque
Skuespillere: Melissa Barrera og Mishel Prada

Om du er på jakt etter en sjarmerende og sommerlig feelgood-serie, er dette serien! Her følger vi de to meksikansk-amerikanske søstrene Emma (Mishel Prada) og Lyn (Melissa Barrera). De har ganske ulik personlighet og lever to vidt forskjellige liv. Men da moren dør, gjenforenes søstrene i nabolaget der de vokste opp i Los Angeles. Der bestemmer de seg for å starte en bar. Men veien dit blir alt annet enn ukomplisert.

Serien er basert på novellen Pour Vida av Richard Villegas Jr., og er skapt av Tanya Saracho. Hun har blitt et stadig mer spennende navn etter å ha jobbet på solide serier som Looking og How to Get Away with Murder.

Strømmes på TV2 Sumo og C More

Little Voice S01

Premieredato: 10.juli
Sjanger: Drama / Romantikk
Regissør: Jessie Nelson
Skuespillere: Brittany O'Grady, Shalini Bathina, Phillip Johnson Richardson

Star Wars-regissør J.J. Abrams er en av produsentene bak denne romantiske komiserien som utspiller seg i New York. Serien følger den unge og talentfulle jenta Bess King, spilt av stjerneskuddet Brittany O'Grady, som drømmer om en karriere innen musikk. Hun har et komplisert forhold til familien og har ofte blitt avvist av guttene. Men så en dag banker kjærligheten på døren!

Little Voice er en usedvanlig gripende og søt serie, som handler om å finne din egen stemme, uten at det blir for klissete. O'Grad er supersjarmerende og vi vil garantert se mye mer av henne i årene som kommer. Vi må også trekke frem musikken av Grammy- og Tony Award-nominerte Sara Bareilles, som bare er helt fantastisk! Husk å ha lommetørkleet klart!

Strømmes på Apple+

Cursed S01

Premieredato: 17.juli
Sjanger: Eventyr
Regissør: Daniel Nettheim
Skuespillere: Katherine Langford, Devon Terrell, Gustaf Skarsgård

Netflix's nye storsatsning Cursed er en moderne versjon av legenden om Kong Arthur, med den svenske kjekkasen Gustaf Skarsgård (Vikings) i en av hovedrollene. Vi følger den unge tenåringen Nimue (Katherine Langford) og leiesoldaten Arthur (Devon Terrell) som legger ut på en farefull ferd.

Målet er å finne trollmannen Merlin og levere et mystisk sverd. Serien er basert på den kommende tegneserien til Tom Wheeler (Pus med støvler) og Frank Miller, mannen bak de ikoniske, grafiske romanene Batman: Year One, Sin City og 300. Med så mange flinke folk involvert føler vi oss trygge på at dette blir både en unik tolkning og visuelt fantastisk serie om Arthur-legenden.

Strømmes på Netflix

Bulletproof S01

Premieredato: 17.juli
Sjanger: Krim / Action
Regissør: Nick Love
Skuespillere: Noel Clarke, Ashley Walters, Jason Maza

Er det noe vi aldri blir lei, ved siden av sykehusserier, så er det krimserier. Og britene har til gangs vist at de er kjempegode på krimserier. Tenk bare på Luther, Bodyguard og Broadchurch. Siste tilskudd i sjangeren er Bulletproof. Dette er en flunkende ny serie om politimannen Bishop, spilt av Noel Clarke, som også er en av skaperne av serien. Han jobber sammen med kollegaen Pike (Ashley Walters) med å bekjempe kriminalitet i Øst-London. Her jakter de på noen av landets farligste kriminelle - alt fra tungt bevæpnede ransmenn, narkolangere til menneskesmuglere.

Dette virker kanskje som en skikkelig bekmørk serie. Men fortvil ikke! Ifølge serieskaperne er serien ispedd en god dose humor, inspirert av humoren vi finner i filmer som Dødelig våpen og Bad Boys. Det som er ekstra gøy for oss norske seere, er at Ole Endresen (Kong Curling) har regien på en av episodene!

Strømmes på TV2 Sumo og C More