• Eliteserien_1920

Fotballsommeren er reddet! Eliteserien starter snart. Foto: NTB Scanpix

Fotballen er tilbake på TV

Etter månedsvis med venting har tiden kommet. Endelig starter fotballen igjen rundt omkring i Europa. 

Eliteserien - Norges tøffeste fotballiga 

Det var knyttet stor spenning til årets sesong, allerede før koronaviruset satte alt på hodet. Greier regjerende mester Molde FK å følge opp fjoråret, eller vil erkerivalen Rosenborg gjenerobre tronen? Hva kan man forvente av fjorårets komet Bodø/Glimt? Hvordan greier Odd seg uten Fagermo, og hvordan greier Fagermo seg i Vålerenga? Kan Brann heve seg fra den skuffende fjorårssesongen, og hva kan nysigneringen Vegard Forren bidra med? Spørsmålene var allerede mange, og med de svært spesielle omstendighetene rundt årets sesong, er det vanskeligere å spå enn noensinne. Men også desto mer spennende!

Den planlagte sesongstarten 4. april ble det naturlig nok ikke noe av, men tirsdag 16. juni kan endelig årets sesong av Eliteserien starte! Norges Fotballforbund har valgt å dele ligaen inn i regioner de første seks serierundene, slik at klubbene skal måtte reise minst mulig. Nylig kom også nyheten om at eliteserieklubbene kan ha opptil 200 tilskuere på sine kamper. Dette kan høres ut som en veldig begrenset start på sesongen, men vi velger heller å se positivt på det: Dette betyr tross alt at vi får flere spennende nabo-oppgjør de første rundene.

Blant annet byr første runde på Aalesund - Molde (18.00 på TV Norge) og Odd – Sandefjord (18.00 på Eurosport+). Oppgjørene mellom Molde og Rosenborg (lørdag 20 juni kl. 20.30, TVNorge) er aldri kjedelige. Det samme gjelder Brann - Rosenborg (søndag 28. juni kl. 20.30, Eurosport Norge). Og så må vi ikke glemme Odd - Vålerenga (onsdag 24. juni kl. 20.30, Eurosport Norge), som får en ekstra dimensjon i år grunnet Fagermos overgang som trener for hovedstadslaget.

Slik sparkes Eliteserien i gang: 

Tirsdag 16. juni

18.00: Aalesund - Molde (TVNorge)
18.00: Odd - Sandefjord (Eurosport Pluss)
18.00: Rosenborg - Kristiansund BK (Eurosport Pluss)
18.00: Stabæk - Mjøndalen (Eurosport Pluss)
18.00: Viking - Bodø/Glimt (Eurosport Pluss)
20.30: Sarpsborg 08-Vålerenga (Eurosport Norge)

Onsdag 17. juni

18.00: Start - Strømsgodset (Eurosport Norge)
20.30: Haugesund - Brann (TVNorge)

Lørdag 20. juni

18.00: Mjøndalen - Sarpsborg 08 (Eurosport Pluss)
20.30: Molde - Rosenborg (TVNorge)

Søndag 21. juni

18.00: Sandefjord - Start (TVNorge)
18.00: Kristiansund BK - Aalesund (Eurosport Norge)
18.00: Bodø/Glimt - Haugesund (Eurosport Pluss)
18.00: Strømsgodset - Odd (Eurosport Pluss)
18.00: Vålerenga - Stabæk (Eurosport Pluss)
20.30: Brann - Viking (Eurosport Norge)

Solskjær og co skal snart i møte Tottenham. Foto: NTB Scanpix

Premier League - kampen om troféet

Premier League starter opp igjen 17. juni med de to hengekampene Aston Villa – Sheffield United og Manchester City – Arsenal. Etter at disse to kampene er spilt vil alle lagene i ligaen stå med 29 spilte kamper, og det er ni kamper igjen å spille.

Deretter følger det en full fotballrunde den påfølgende helgen. I skrivende stund leder Liverpool serien med 82, mens Manchester City innehar andreplassen med 57 poeng og én kamp mindre spilt. De røde fra Liverpool har stø kurs mot sin første Premier League-tittel, og kan faktisk kåres til ligamestere allerede etter den første serierunden etter at ligaen starter opp igjen. De er da avhengig av at Manchester City taper sin første kamp mot Arsenal nå på onsdag. Uten at det dermed er sagt at ligaen er uten spenning – tvert imot! TV 2 sender alle kampene i de tre første rundene av sommerens Premier League, fordelt på hovedkanalen og TV 2 Sport Premium.

Blant høydepunktene i nærmeste fremtid er Tottenham – Manchester United fredag 19. juni (TV 2 Sport Premium 21:15). Søndag 21. juni kan vi glede oss over et klassisk derby, når Everton tar imot byrival Liverpool (TV 2 20:00). Og her kan altså Liverpool attpåtil sikre seg tittelen som seriemester. Absolutt alt tyder på at dette blir en fantastisk fotballforestilling! Derby blir det også tirsdag 23. juni, når Tottenham – West Ham smeller i gang klokken 21.15 (TV 2 Sport Premium). Chelsea – Manchester City (25. juni, TV 2 Sport Premium, 21:15) har også alle forutsetninger til å bli en kanonkamp, og så kan vi ikke glemme Manchester City – Liverpool (klokken 21.15, TV 2 Sport Premium) torsdag 2. juli! 

Slik sparkes Premier League i gang: 

Onsdag 17. juni

19.00: Aston Villa – Sheffield United (TV 2 Sport Premium)
20.00 (kampstart 21.15): Manchester City – Arsenal (TV 2)

Fredag 19. juni

19.00: Norwich – Southampton (TV 2 Sport Premium 2)
21.15: Tottenham – Manchester United (TV 2 Sport Premium)

Lørdag 20. juni

13.30: Watford – Leicester (TV 2 Sport Premium)
16.00: Brighton – Arsenal (TV 2 Sport Premium)
18.30: West Ham – Wolverhampton (TV 2 Sport Premium)
20.45: Bournemouth – Crystal Palace (TV 2 Sport Premium)

Søndag 21. juni

15.00: Newcastle – Sheffield United (TV 2 Sport Premium)
17.15: Aston Villa – Chelsea (TV 2 Sport Premium)
20.00: Everton – Liverpool (TV 2)

Mandag 22. juni

21.00: Manchester City – Burnley (TV 2 Sport Premium)

Erling Braut Haaland stanger inn vinnermålet på overtid mot Düsseldorf. Foto: NTB Scanpix

Bundesliga - Mer Braut Haaland-action

Bundesliga er allerede godt i gang. Erling Braut Haalands Borussia Dortmund har ikke gitt opp å ta igjen tabelleder Bayern Münchens ledelse. Samtidig puster RB Leipzig de i nakken, og Borussia Mönchengladbach og Bayer 04 Leverkusen på plassene bak er også innstilt på å være med på leken. Ikke minst ønsker alle å sikre seg en topp fire-plassering, som gir billett Champions League. Her kan altså mye skje, og spenningen er på topp!

Tirsdag 16. juni skal M’gladbach i ilden mot Wolfsburg (18.30 på Viaplay). Lørdag 20. juni kan vi glede oss over storoppgjøret mellom Leipzig og Dortmund (15.30, Viaplay), som kan ha stor betydning for den øverste delen av tabellen. Siste runde i Bundesliga-sesongen 2019/2020 spilles fredag 27. juni. Men, det er uansett langt imellom de kjedelige oppgjørene i Bundesliga – spesielt etter flere måneders fotballtørke!

La Liga - Martin Ødegaard i stjerneform

Den spanske ligaen startet opp igjen 11. juni. med byderbyet mellom Sevilla og Betis. Grunnet sommervarmen har fotballforbundet i landet bestemt at de fleste kampene skal spilles sent på kvelden, for å skåne spillerne for den verste varmen. Årets sesong er den 89. i rekken for den spanske ligaen. Ti serierunder gjenstår av årets sesong i La Liga, og det er Barcelona som troner øverst på tabellen, fulgt av Real Madrid, Sevilla og Real Sociedad.

Sistnevnte, med Martin Ødegaard i troppen, var i stjerneform da ligaen måtte ta koronapause i mars, og for norske øyne blir det spennende å se om laget greier å holde koken oppe. Og som alltid blir det også særdeles spennende å følge duellen mellom fotballgigantene Barcelona og Real Madrid. Det skulle ikke overraske oss om spenningen holder helt til siste spark, 19. juli. Frem til da vil det spilles kamper hver dag i Spania, så her har vi ekstremt mange godbiter å glede oss over. Flere av kampene sendes på TV 2 Sport / TV 2 Sport Premium.

Serie A

Italia ble som kjent hardt rammet av koronaviruset, og 8. mars stanset man alle fotballkamper. Lenge var det usikket om man i det hele tatt kunne fullføre sesongen, men lørdag 20. juni starter ligaen endelig opp igjen. Det er 12 serierunder igjen i Serie A, pluss fire hengekamper fra 25. serierunde. Som i Spania, vil sommervarmen føre til sene kamper. Noen av kampene sendes på TV 2 Sport / TV 2 Sport Premium.