• Biff

Sensommerens grilltips: Slik griller du en perfekt entrecôte

Dette er noe av det beste man kan putte på grillen, sier vår grillmester.

Bli med når vi lager saftig biff! 

Den er mør, marmorert og lett å få saftig. Slik går du frem:

Dette trenger du: 

  • Stykker av entrecote
  • Olivenolje
  • Salt og pepper
  • Blåmuggost

1. En liten, men viktig detalj gjør du allerede når du skal fyre opp grillen. Her er det viktig at du fyrer opp med kull kun på halvparten av grillflaten. Dette gjør det nemlig mulig å veksle mellom direkte varme og indirekte varme.

2. Gni kjøttstykkene inn med olivenolje, salt og pepper etter smak. Grill stykkene direkte over det glødende grillkullet på begge sider. Cirka ett minutt eller to bør holde om varmen er god. Når du har fått en fin stekeskorpe på begge sider flytter du entrecôte-skivene over på den andre siden uten grillkull. Dette er fordi kjøttet ikke er gjennomstekt ennå og du trenger indirekte varme for å få kjøttet ferdig uten at overflaten blir svidd.

Bruk et steketermometer så du ikke bommer på kjernetemperaturen. Det er bare noen få grader som skiller suksess fra fiasko. Den skal være på 58 grader om du ønsker en lett rødlig kjerne. Litt lavere om du ønsker kjernen rå og litt høyere om du ønsker et mer gjennomstekt kjøtt.

3. Mens du lar kjøttet hvile, legger du på et stykke blåmuggost. Vi anbefaler norske Kraftkar, men smak deg frem til din favoritt. Alternativt kan du lage urtesmør med ferske urter, hvitløk og krydderier etter smak. Her er det bare å eksperimentere.

Trenger du TV-tips til sommerkveldene? Les våre beste TV-tips her!

Tips til tilbehør:

Grillet spisskål: Del kålen i to på langs og grill den slik at overflaten blir lett brent. Litt olivenolje,
salt og så er den fiks ferdig. Server mens den fortsatt er lun.

Grillede ferske nypoteter: Del potetene i to eller fire, avhengig av størrelse. Grill lenge slik at de blir møre og får en deilig stekeflate. Pass på at varmen ikke er for høy slik at de blir brent på utsiden og harde på innsiden. Her gjelder det å veksle mellom direkte og indirekte varme.

Tomatsalat: Skjær store, saftige tomater i skiver, hell over litt olivenolje, biter av fetaost, rødløk og litt ferske urter og flaksalt.