• Burger

Sensommerens grilltips: En burger med en liten tvist

Når du legger en skive ost oppå burgeren på grillen, risikerer du at den smelter og renner nesten helt bort i kullet. Dette problemet er herved løst. 

Bli med når vi lager en saftig sommerburger!  

Ikke vær så lat at du kjøper de ferdige skivene med hamburgere i butikken. Kjøp heller karbonadedeig, eller enda bedre, spør om personalet i kjøttdisken kan kverne et stykke entrecôte til deg.

  • 500 gram kvernet kjøtt.
  • Fersk løk
  • Hvitløk, finhakket
  • Chilli, finhakket
  • Cheddar-ost
  • Salat
  • Rødløk
  • Burgerbrød

1. Bland sammen urter, finhakket løk, hvitløk og chili i kjøttdeigen.

2. Form noen ekstra tynne burgerskiver i par og legg dem klare på en fjøl. Legg tykke skiver av cheddarost (eller en annen smakfull ost etter ønske) på den ene delen.

3. Klapp så sammen skivene slik at osten ligger trygt inne i hver enkelt burger. Trykk den godt sammen.

4. Legg burgerne forsiktig på grillen med høy varme. Når den har fått en god stekehinne kan du letter snu den uten at den går i oppløsning.

5. Dandér med salat, løkskiver og dressing. Osten gjør burgeren god og saftig.

Trenger du TV-tips til den deilige grillmiddagen? Les våre beste TV-tips her!

Tips til tilbehør:

Guacamole: Mos avacado i en morter, eller med gaffel på en fjøl. Bland sammen med olivenolje, en skje rømme, finhakket rødløk, hvitløk, chilli, saften av en halv/kvart sitron og salt. Ha oppi et par spiseskjeer med granateplekjærner.

Coleslaw: Finhakk nykål, sommerkål eller spisskål. Bland sammen med revet gulrot, revet grønt eple, sitron, sukker og litt crème fraîche og majones.