Sensommerens grilltips: Lammekebab
Vår grillentusiast Christian viser deg hvordan du kan lage lammekebab!
Dette er ikke til å sammenligne med kebaben på gatekjøkkenet på hjørnet!
Kebab betyr helt enkelt grillet kjøtt. Opprinnelsen stammer fra midtøsten da nomader i hine hårde dager grillet kjøtt på sverdene sine. Du kan fortsatt i dag la deg inspirere av denne enkle formen for tilbereding av mat.
- 500 gram kvernet lammekjøtt
- En liten neve fersk koriander
- En liten neve fersk persille
- En halv til én fersk chilli, hakket (juster etter ønsket styrke)
- Et par fedd hvitløk
- 2 ts malt spisskummen Salt
- Pepper
- 1 egg
1. Bland sammen kjøtt, urter, litt olivenolje, krydder og egg.
2. Ta grillspyd av metall, pakk en neve av kjøttet rundt bladet.
3. Pass på å snu spydene med jevne mellomrom slik at du får brunet kjøttet jevnt.
Tips til tilbehør:
Ananassalsa: Grill skiver av ananas til overflaten blir lett karamellisert. Hakk opp i småbiter. Bland sammen med chilli, hvitløk, vårløk, rødløk, fersk koriander, saften av en halv lime, olivenolje og en noen dråper sesamolje.
Auberginesalsa: Grill skiver av aubergine til den blir mør. Mos sammen med litt finhakket rød paprika, vårløk, persille og en spiseskje med ristede sesamfrø.
Grillede fersken: Hermetiserte fersken penslet med litt nøytral olje. Grill til overflaten er karamellisert. Server, men pass på at barna ikke spiser opp alle sammen.