• Kebab

Sensommerens grilltips: Lammekebab

Vår grillentusiast Christian viser deg hvordan du kan lage lammekebab!

Dette er ikke til å sammenligne med kebaben på gatekjøkkenet på hjørnet!

Kebab betyr helt enkelt grillet kjøtt. Opprinnelsen stammer fra midtøsten da nomader i hine hårde dager grillet kjøtt på sverdene sine. Du kan fortsatt i dag la deg inspirere av denne enkle formen for tilbereding av mat.

  • 500 gram kvernet lammekjøtt
  • En liten neve fersk koriander
  • En liten neve fersk persille
  • En halv til én fersk chilli, hakket (juster etter ønsket styrke)
  • Et par fedd hvitløk
  • 2 ts malt spisskummen Salt
  • Pepper
  • 1 egg

1. Bland sammen kjøtt, urter, litt olivenolje, krydder og egg.
2. Ta grillspyd av metall, pakk en neve av kjøttet rundt bladet.
3. Pass på å snu spydene med jevne mellomrom slik at du får brunet kjøttet jevnt.

Trenger du TV-tips til den deilige middagen? Les våre beste TV-tips her!

Tips til tilbehør:

Ananassalsa: Grill skiver av ananas til overflaten blir lett karamellisert. Hakk opp i småbiter. Bland sammen med chilli, hvitløk, vårløk, rødløk, fersk koriander, saften av en halv lime, olivenolje og en noen dråper sesamolje.

Auberginesalsa: Grill skiver av aubergine til den blir mør. Mos sammen med litt finhakket rød paprika, vårløk, persille og en spiseskje med ristede sesamfrø.

Grillede fersken: Hermetiserte fersken penslet med litt nøytral olje. Grill til overflaten er karamellisert. Server, men pass på at barna ikke spiser opp alle sammen.