• Joakim-Ingebrigtsen-(1)

Kom i turmodus med Lars Monsen

Er du klar for sommerens store villmarkseventyr? Vi tok turen til Lars Monsens egen butikk i Sandvika for å få sesongens beste utstyrstips.

Lars Monsen er Norges svar på Bear Grylls. Vi tok turen til Joakim Ingebrigtsen på Lars Monsen Store i Sandvika, Monsens eget utstyrsmekka, og tok en titt på hans personlige fjellfavoritter. Her er her tipsene til utstyr du trenger for en kort – eller lang – tur i villmarka.

Skal du på ferie i eget land i sommer? Med RiksTV kan du se TV overalt, helt uproblematisk! Les mer her.

Bushwacker Tarp

- En tarp brukes til mye av det samme som en klassisk presenning, men er laget av teltdukstoff. Altså er den veldig mye lettere og med flere festepunkter. Lars har hengekøye, men han bruker den sjelden. Han foretrekker å ligge på bakken under en god tarp. Pakkposen har ekstra festepunkter og er lett å feste på sekken med reimer.

Børgefjell kniv

- Man drar ikke på tur uten kniv. Men for Lars er det stor forskjell på en kniv og en god kniv. Her har Lars fått med alle smarte funksjonaliteter han trenger. Kjelehakket til å ta kaffen av bålet, gjennomtenkte materialer, endestykket til rensing av fisk og slenger du på en karabinkrok, så vil den enkelt flyttes mellom buksa, sekken og tarpen.

Kauto Mosquito Head Net & Alta Mesh Caps

- Myggen kommer! En god myggnetting er alfa omega når knotten og myggen peiler seg inn på nesetippen din. Så slipper du å smøre ansiktet fullt av klissete kjemikalier. Skyggen på capsen gir deg avstand mellom netting og nevnte nesetipp.

Ungava Heavy-duty Dry Sack

- En god vanntett pakkpose til tingene som ikke kan bli våte. Som for eksempel soveposen og ekstra klesskift til natta. Kan vrenges enkelt med smart håndtak innvendig, tre o-ringer som gjør at du kan låse fast
åpningen med en strap eller karabinkrok uten å trenge å stole på klippsene og ekstra påsydde stropper for kreative festemuligheter utenpå sekken og packraften (kajakken eller kanoen)

Bushwacker Titanium Kettle 2.9L

- Bortsett fra kaffekjelen i titan, som er selvskreven for Lars og de fleste villmarkinger, er dette en kjempefin, lett og uslitelig kjele som du kan bruke hele året på bål og primus. Du kan lage alt i den: fisk, kjøtt,
havregrøt og lapskaus. Stor nok til å funke som steikepanne. Hanken gjør det enkelt å henge den over bålet.

Forbered deg til sommerens turer med Lars Monsens' TV-katalog

Vi er mange som har fulgt Lars Monsen på ekspedisjoner og turer helt siden starten. Og akkurat som man aldri går lei av naturen og livet ved bålet, kan vi se Lars' programmer om og om igjen.

Her er våre favoritter:

Et år på tur med Lars Monsen (Nordkalotten 365)

8 episoder
Kan strømmes i NRK TV

Har du dårlig med tid før ferieturen i villmarka - se sommerepisodene av
denne. Her får vi nemlig en sprudlende Lars Monsen på koseturer (i
Monsen-målestokk) i lettgått terreng. Masse gode tips og herlig relevant
for egne eventyr.

Canada på tvers

6 episoder
Kan strømmes i NRK TV

- Dette er tross alt det man har vokst opp med og grunnen til at vi står
her i dag, sier butikksjef Joakim. Vi kunne ikke vært mer enig. Å krysse
Canadas ødemarker er en heftig tur, som inspirerer til å gi ekstra gass når
man skal på tur selv.

Monsen på Villspor

6 episoder
Kan strømmes i NRK TV

Dette er familieunderholdning av beste sort. Programleder Anne Rimmen og turkompis Trond Strømdahl sender en uvitende Lars ut i ulike terreng. Her får Monsen både utfordret og kost seg. Spennende oppdrag og vakker natur blir aldri feil. Se den i teltet en regnværsdag.