• Formel-1-2020

Slik ser du Formel 1 på TV

Endelig er verdens heftigste motorkjøretøy i aksjon igjen. Gled deg til vanvittige dueller i 370 km/t og stor dramatikk! Slik kan du følge sirkuset på TV gjennom 2020-sesongen.

Det har vært usikkerhet rundt årets sesong av Formel 1, men nå er det endelig klart: Det blir sesong i 2020, og startskuddet går i det første løpet allerede nå fredag 3. juli!

Jubileum

Årets sesong skulle opprinnelig startet med Australia Grand Prix i mars, men koronaviruset gjorde at sesongstarten måtte settes på vent. Lenge visste man ikke om det i det hele tatt ble mulig å gjennomføre sesongen, noe som var ekstra trist ettersom dette er 70-årsjubileet for den aller første sesongen av Formel 1.

Visste du at alle løpene fra Formel 1-sirkuset er tilgjengelig med RiksPakken? Les mer og bestill her. 

Nå vet vi altså at det blir Formel 1 i 2020, selv om alle detaljene rundt sesongen ikke er spikret ennå. Planen var opprinnelig at årets sesong skulle bestå av rekordmange Grand Prix-løp, nemlig hele 22. Slik blir det ikke. Foreløpig har man spikret 8 løp i Europa, men håpet er at man kan ende med 15-18 løp.

Spesiell sesongoppkjøring

Det er stor spenning er knyttet til hva de forskjellige lagene kan prestere i år. Spørsmålene var mange etter fjorårets sesong, i tillegg kom viruset og snudde alt på hodet. Ferrari måtte for eksempel stenge sin fabrikk i Maranello. I stedet for raske biler, måtte Ferrari kaste seg rundt og produsere ventilatorer og beskyttelsesutstyr for helsevesenet i Italia. En mildt sagt spesiell sesongoppkjøring altså, som gjør det hakket vanskeligere å vite hva man skal forvente av årets sesong.

Det som er helt sikkert, er at det blir uhyre spennende å følge duellen mellom Lewis Hamilton og Max Verstappen. Hamilton jager sin syvende tittel, samt rekorden for flest seiere i enkeltløp, og har mildt sagt kraftige insentiver for å gjøre en god sesong. Samtidig har Verstappen vunnet på Red Bull Ring-banen de to siste årene, i tillegg til at han ønsker å bli tidenes yngste verdensmester, så her kan alt skje. Samtidig kan man heller ikke glemme en mann som Sebastian Vettel, som kjører sin siste sesong for Ferrari, og garantert kunne tenke seg å avslutte samarbeidet med å kapre pokalen for femte gang.

Favoritter og underdogs

De fleste forventer at sesongen blir en kamp mellom Mercedes, Red Bull og Ferrari. Enkelte tror også Red Bulls andrelag AlphaTauri, tidligere Toro Rosso, kan bli en liten dark horse. Laget hadde sin beste sesong noensinne i fjor, og endte på sjetteplass.

Det blir også spennende å se om McLaren kan følge opp den fin-fine fjerdeplassen fra 2019, eller til og med forbedre den.

Foreløpig oppsett

Det starter som sagt nå på fredag, på Red Bull Ring i Spielberg, Østerrike. De første prøverundene starter klokka 11.00 og holder på til 12.30, og så fra 15.00 til 16.30. Lørdag starter med prøverunder 12.00-13.00, før kvalifiseringen starter klokka 15.00.

Søndag klokken 15.10 er det endelig klart for det første løpet i årets sesong.

Ungarn 17.-19. juli: Formula 1 Aramco Magyar Nagydíj 2020

Storbritannia 31. juli-2. august: Formula 1 Pirelli British Grand Prix 2020

Storbritannia 7.-9. august: Emirates Formula 1 70th Anniversary Grand Prix 2020

Spania 14.-16. august: Formula 1 Aramco Gran Premio De España 2020

Belgia 28.-30. august: Formula 1 Rolex Belgian Grand Prix 2020

Italia 4.-6. september: Formula 1 Gran Premio Heineken D’italia 2020

Formel 1 sendes på Viasport-kanalene og Viaplay, og med RiksPakken kan du se alle de åtte løpene. Og dersom du selv er ute på farten, kan du se alt på mobil eller nettbrett via RiksTV-appen. Les mer om RiksPakken her.

Alle løpene pluss ekstra dose

Dersom du ønsker å friske opp hukommelsen når det gjelder de to foregående sesongene, og i tillegg få en ekstra dose herlig Formel 1-action og dramatikk, er dokumentarserien «Formula 1: Drive to Survive» en fantastisk mulighet for dette.

To ti-episoders sesonger, som tar for seg henholdsvis 2018- og 2019-sesongen, ligger ute på Netflix. Her får du både en gjennomgang av løpene i hver sesong, samt eksklusive innblikk bak kulissene i Formel 1-sirkuset - et must for alle ekte fans av motorsport!