• Running-Wild-With-Bear-Grylls

Se Bear Grylls og Channing Tatum overleve i den norske villmarka

I den nye sesongen av «Running Wild with Bear Grylls» tar den kjente overlevelseseksperten med seg hollywoodstjerner til eksotiske, ugjestmilde steder – som Norge.

Den britiske eventyreren, programlederen og ekssoldaten Bear Grylls har fascinert oss med sine programmer siden vi først stiftet bekjentskap med han i serien Mann mot natur i 2006. TV-serien hvor Grylls kjempet seg gjennom ugjestmild villmark rundt omkring i verden ble en massiv suksess, og ble laget i syv sesonger.

Senere ble det flere TV-serier basert på noenlunde samme konsept, blant annet «Running Wild with Bear Grylls», hvor han tar med seg forskjellige kjendiser på to-dagers eventyr i forskjellige utfordrende omgivelser.

I de første sesongene satt Grylls kjendiser som blant annet Zac Efron, Ben Stiller, Kate Hudson, Barack Obama og Channing Tatum på prøve.

NETT-TV: Følg premiereepisoden med Channing Tatum søndag kl. 22.00 på National Geographic i nett-TV

Ville Vestland

Nå er Bear tilbake med femte sesong av serien, og vi har fått se to episoder. Allerede i første episode dukker det opp et kjent fjes, i kjente omgivelser. Channing Tatum er nemlig med for andre gang, fem år etter at han først stilte opp i serien, og nå er det den norske villmarken som skal overvinnes!

Tatum og Grylls flys med helikopter opp i de norske fjellene et sted på Vestlandet. Et fallskjermhopp senere står de midt i regnvåt, frodig og uframkommelig norsk natur, i et landskap Channing Tatum beskriver som at «det føles som om det burde være dinosaurer som løper rundt her».

For en nordmann kan det umiddelbart høres litt rart ut å høre Bear Grylls snakke om «den norske villmarken», men det er nok bare fordi vi er vant til – for oss – mer eksotiske omgivelser i programmene hans.

Og paret møter på nok av hindringer på sin ferd gjennom den norske steinura; kraftig vestlandsregn gjør det til en utfordring å holde seg tørr og varm, terrenget er mildt sagt ulendt, iskalde fjellvann og bekker skal forseres, og de har ikke med seg mat.

For ikke å glemme myggen, samt noe vi nordmenn tar for gitt, nemlig lyse sommernetter som gjør det vanskelig å sove. Sistnevnte er spesielt vanskelig å forholde seg til for Channing Tatum, som rett slett «nekter å tro at det ikke blir mørkere enn dette!»

Haier og krokodiller i andre episode 

I den andre episoden vi har fått se fra sesong fem, drar Bear Grylls til det som nærmest er en direkte motsats til det norske landskapet, nemlig Pearl Islands utenfor Panama. På disse ubebodde øyene kryr det av farlige kryp, krokodiller og slanger, og det er svært lite drikkevann å finne (i motsetning til det våte Vestland).

Men noen av utfordringene er likevel de samme: Mangroveskogen er svært uframkommelig, slik som den norske steinura, og gjør ferden til et kappløp mot tidevannet – ikke minst grunnet de tidligere nevnte krokodillene.

Hit har Grylls tatt med seg det unge stjerneskuddet Brie Larson, kjent fra storfilmer som «Captain Marvel» og «Avengers: Endgame». Hun slipper riktignok å hoppe i fallskjerm fra helikopteret slik Channing Tatum måtte i Norge, men når hun i stedet må hoppe ned i sjøen hvor det kryr av haier, føles det nok uansett ikke spesielt avslappende.

Mer Norge

De første programmene Bear Grylls laget var hakket mer ekstreme enn sesong fem av «Running Wild», og det er kanskje like greit. Når sant skal sies følte man seg nesten utmattet etter å ha sett briten slite seg gjennom farlige og uframkommelige terreng, og ty til desperate grep for å stille sulten... og slukke tørsten.

Sesong fem er ikke noe mindre severdig av den grunn. Tvert imot lar vi oss fortsatt blende av den fantastiske, men krevende naturen i programmene, enten Grylls og hans reisevenn befinner seg på Sardinia, i ørkenen i Arizona, i de sveitsiske Alpene eller på Island. For ikke å glemme Norge! Vårt kjære fedreland dukker nemlig opp i to episoder denne sesongen.

I tillegg til Channing Tatums blodslit i den norske fjellveggen, utsetter Grylls den amerikanske TV- og radiostjernen Bobby Bones for diverse prøvelser i norske fjorder. Vi gleder oss!

Overlevelse og den gode samtalen

Det må også sies at det ikke bare er gjørme, svette, myggstikk og direkte livsfarlige situasjoner som gjør disse programmene så underholdende. Grylls har også en egen evne til å komme innpå kjendisene han har med seg på tur (og dermed gjør jo vi seere også det), midt oppi alt blodslitet. Det hele blir en slags kombinasjon av overlevelsesprogram og talkshow, og det sitter som et skudd.

Den nye sesongen har premiere på National Geographic søndag 19. januar klokken 22.00. Og da er det nettopp episoden med Channing Tatum i fjellene i Norge som vises. 

Så følger det en episode i uken, med Brie Larson på Pearl Islands den påfølgende søndag 26. januar klokken 22.00, og onsdag 29. klokken 20.00.