• NRK-paaskekrim-2020

KRIM: Det blir britisk påskekrim på NRK. FOTO: Anne Binckebanck, Channel 4

Dette er årets påskekrim på TV

Påsken 2020 blir utvilsomt annerledes enn det vi hadde sett for oss for et par måneder tilbake. TV-kanalene tviholder allikevel på tradisjonene. Det blir påskekrim, påskenøtter og påskelabyrinten. 

TILSTÅELSEN: Årets store påskekrim er den britiske krimserien Tilståelsen. FOTO: ITV

Slik blir påsken 2020 på NRK 

BRITISK PÅSKEKRIM - TILSTÅELSEN

NRK serverer i år britisk påskekrim i serien Tilståelsen. Serien handler om 22 år gamle Sian O'Callaghan som forsvinner sporløst etter en kveld ute med venner. Etterforsker Stephen Fulcher, som spilles av Martin Freeman, får raskt mistanke om at dette ikke er en vanlig forsvinningssak. 

Serien er basert på en ekte historie om en etterforsker som er villig til å ofre både omdømme og karriere for å finne en drapsmann. 

Blir tilgjengelig i NRKTV fredag 3. april kl. 06.00 (alle seks episodene). Sendes også på NRK1 hver dag fra søndag 5. april kl. 21.25, hvor to episoder slippes hver dag. 

MER KRIM: Deadwater Fell sendes også på NRK i påsken. FOTO: Annie Binckebanck

DEADWATER FELL

Også den britiske krimserien Deadwater Fell kan ses på NRK i påsken. Serien handler om den tilsynelatende perfekte og lykkelige familien Kendrick, som er godt likt og verdsatt i lokalsamfunnet.

Sjokket blir derfor stort blant de lokale, da Tom Kendricks kone og deres tre barn omkommer i en forferdelig brann.

Etter hvert som undersøkelsene utføres dukker opp flere spørsmål. Er dette en tilfeldig og forferdelig brann, eller er ble familien drept?  

Blir tilgjengelig i NRKTV fredag 3. april kl. 06.00 (alle fire episodene). Sendes også på NRK1 onsdag 8. april og torsdag 9. april. Da sendes to episoder hver dag kl. 21.20. 

TILBAKE: Vera er tilbake med en tiende sesong med nye krimgåter. FOTO: Helen Williams

VERA ER TILBAKE - SESONG 10 

Den trauste og dyktige etterforskeren Vera er tilbake sammen med sin trofaste etterforsker. Nå skal de gå løs på fire nye mordgåter i Northumberland. 

Alle episodene slippes i NRKTV fredag 3. april kl. 06.00. Sendes også på NRK1 fra fredag 10. april kl. 21.25 til og med mandag 13. april kl. 21.55. 

FOTO: Med Superkrim kan hele familien bli med på å løse en gåte. FOTO: Geir Evensen, NRK

SUPERKRIM - KRIM FOR HELE FAMILIEN

Årets Superkrim foregår i kullissene hos NRK, hvor det dukker opp nye mysterier tilknyttet kjente og kjære personligheter fra NRK. Dette er påskekrim for hele familien! Husk at hvis du ser Superkrim i NRK Super-appen eller på nrksuper.no kan du være med på å gjette på hvem som er de skyldige og se hint om løsningene på mysteriene. 

Fra lørdag 4. april sendes daglige episoder på NRK Super kl. 09.50 og på NRK1 kl. 18.50. Episodene legges også ut daglig i NRKTV, i NRK Super-appen og på nrksuper.no. 

HALVDAN: Det blir et hyggelig tilbakeblikk til både musikalske og personlige høydepunkt. FOTO: Tom Øverli, NRK

ANNET PÅSKESNADDER PÅ NRK

Også denne påsken blir det Påskenøtter på TV og Påskelabyrint en på radio (P1 og P1+). Begge programmene starter mandag 6. april. 

Lørdag 4. april sendes også portrettprogrammet «Halvdan – høre tell på jorda» på NRK1. Her får vi følge Halvdan Sivertsen i et år hjemme i Bodø og på turné. Vi blir kjent med Halvdan Sivertsen både når det kommer til musikk og på det personlige plan. 

KRIM: Det blir et gledelig gjensyn med Agatha Christie på TV 2 denne påsken. FOTO: TV 2 

Slik blir påsken 2020 på TV 2 

På TV 2 får vi et gjensyn med krimdronningen selv - Agatha Christie. I år sendes «Agatha Christie: Den fjerde rytter», hvor handlingen er lagt til 1961.

Mark Easterbrook (Rufus Sewell) lever et tilsynelatende perfekt liv, han har alt en mann kan drømme om. Men under overflaten bærer han på en tung sorg etter å ha mistet sin første kone Delphine (Georgia Campbell). Men så blir Marks navn oppdaget på navnelisten i den døde kvinnen Jesseie Davies' sko. 

Hvorfor døde Jesseie Davies (Madeleine Bowyer)? Hvorfor står Marks navn på navnelisten i skoen hennes? Og hvem er de andre navnene på listen? 

Serien hadde premiere på BBC tidligere i år og er blant de mest sette seriene på kanalen hittil i år. Den britiske avisen The Guardian har også gitt serien fire av fem stjerner.

Få med deg de tre episodene av årets store påskekrim på TV 2  fra skjærtorsdag 9. april kl. 21.40. Deretter sendes en episode hver dag til og med påskeaften 11. april kl. 21.40. 

Vi får også gjensyn med flere krimserier på TV 2 påskeuken:

«Agatha Christie: Døde spor» som vises mandag 6. og tirsdag 7. april.

«Agatha Christie: Mord etter alfabetet» vises onsdag 8. og skjærtorsdag 9. april.

«Sherlock Holmes: A Game of Shadows» 1. påskedag 12. april.