• Alle-Mot-En-TV-Norge-2020

Slik blir høsten på TVNorge

Dette er noen av høydepunktene som kommer på TVNorge.

Ylvis er tilbake med et actionfylt humorshow, urban festreality erstatter ekser på stranden, MasterChef skal lages etter australsk oppskrift, og Jon Almaas og Henriette Steenstrup skal finne Norges smarteste kjendiser. 

– Det er deilig å kunne presentere denne nydelige buketten av programmer, det hadde vi nesten ikke våget å drømme om i mars, da hele Norge stengte ned – TV-innspillinger inkludert. Gjennom et fantastisk samarbeid med det norske produksjonsmiljøet har vi, til tross for alle restriksjonene det siste halve året, klart å sette sammen et sendeskjema som er omtrent nøyaktig slik vi hadde planlagt før koronaen, og vi mener vi presenterer en knallsterk høst, sier Tine Austvoll Jensen, sjef for Discovery Networks Norway.

Er du en skikkelig TV-slave? Da bør du sjekke ut vår bestselgende TV-pakke med 50 nasjonale og internasjonale kanaler, HBO Nordic og Paramount+ inkludert! Les mer om RiksPakken her. 

Lanserer flere nye humorprogrammer

At Ylvis-brødrene er tilbake med et nytt humorshow, Ylvis på holmen med Calle og Magnus, begeistrer Discovery Norges programdirektør, Magnus Vatn.

– Ylvis er tilbake med det de kan kanskje best i hele Norge, nemlig et heidundrandes show bestående av øspøs med humor, galskap, musikk og slapstick. De har selvfølgelig med seg Magnus Devold og Calle Hellevang-Larsen, og de har lovet oss et comeback bestående av mindre talk og mer show, sier Vatn.

Ylvisenes tilbakekomst er langt fra den eneste humor-nyvinningen til TVNorge og Dplay denne høsten.

– Vi har spleisa Jon Almaas og Henriette Steenstrup, to av Norges absolutt flinkeste og morsomste TV-mennesker, og i Alle mot alle skal de finne ut hvem som er landets smarteste kjendiser. Vi kommer også med humordrama-satsingen Basic bitch, som introduserer nye, talentfulle skuespillere og manusforfattere og som ligger litt i landskapet til Hvite gutter, bare at denne serien ikke har en eneste mannlig hovedrolleinnehaver.

I tillegg blir det nye runder med Thomas Giertsen: Helt perfekt og Brille, samt fjorårsnyvinningen og Gullruten-vinner Kongen befaler på TVNorge til høsten.

Lager Australia-versjonen av MasterChef på norsk

Discovery har gode tradisjoner innen matlagingsprogrammer, med populære serier som 4-stjerners middag og Kakekrigen. Nå kommer den internasjonale giganten MasterChef på TVNorge – laget etter australsk oppskrift, for første gang i Norge.

– Den australske versjonen er mye varmere og mer matfokusert enn den opprinnelige versjonen fra USA, og den har alltid hatt veldig gode seertall på TLC hos oss. I MasterChef Norge ønsker vi å få til noe av det samme. Det blir nære møter med deltakere som simpelthen elsker matlaging, og vi har fått på plass et svært kompetent og likandes dommerpanel, sier Vatn.

Inspirasjon skal også gis fra en av Norges fremste inspirasjonskilder, nemlig Jan Thomas. I høst dukker han opp i to serier. Suksessen fortsetter med Jan Thomas og Einar blir venner, og i tillegg får han sitt helt eget program kalt Jan Thomas’ verden.

Top Gear Norge får også sin premiere denne høsten, og det samme gjør Synnøves Skarbøs nye ryddereality: Synnøve rydder opp – kjendis.

Discovery lover også gjensyn med flere av sine velkjente programmer. Det blir blant annet nye sesonger med 71° nord, Åndenes makt og Norske rednecks i Syden. Discovery fortsetter også den tunge dekningen av Eliteserien og OBOS-ligaen på TVNorge og Eurosport Norge, og sender også mye internasjonal golf og tennis med nordmennene Viktor Hovland og Casper Ruud i spissen. 

Slik blir høsten på TVNorge, MAX og FEM

PREMIERE: Ylvis på holmen med Calle og Magnus

Brødrene Bård og Vegard Ylvisåker er tilbake med et nytt og actionfylt humorshow på TVNorge, og de har selvsagt med seg både Magnus Devold og Calle Hellevang-Larsen. Fire år er gått siden gjengen lagde femte og siste runde av I kveld med YLVIS, programmet som ble en voldsom publikumssuksess for TVNorge og som førte til global stjernestatus for Ylvis-brødrene på grunn av musikkvideoen The Fox.

Når gjengen nå returnerer til TV-skjermen, blir det mindre talk og mer show. Ylvis på holmen med Calle og Magnus gir deg all humoren, galskapen, musikken, slapsticken og uforutsigbarheten som følger med når Ylvis, Calle og Magnus gjør det de kan best!

Premiere: Alle mot alle

Denne høsten kommer TVNorge med et helt nytt humoristisk gameshow, ledet av Jon Almaas og Henriette Steenstrup. Alle mot alle er et spørreprogram der kjente nordmenn møtes til en beinhard og underholdende hjernekamp.

Fordelt på lag på to og to skal kjendisene bevise hvem som vet mest om det meste. I hvert program møtes lagene til en humorfylt, men prestisjetung, kunnskapskrig der hvert poeng kan bli avgjørende. Spørsmålene er ikke nødvendigvis som i andre gameshow, og i løpet av høsten møter alle de sju lagene hverandre. De fire beste går videre til semifinaler – før finalerunden til slutt vil avsløre hvem som er de to mest kunnskapsrike kjendisene Norge har å by på.

I høstens Alle mot alle møtes følgende sju lag til kunnskapsdyst: Hans Olav Lahlum og Karoline Dyhre Breivang, Christian Borch og Siri Kristiansen, Janne Formoe og Tom Stiansen, Wasim Zahid og Astrid Nylander Almaas, Sigurd Sollien og Bjørn-Henning Ødegaard, og Fridtjof Nilsen og Hanne Kristin Rohde.

PREMIERE: MasterChef Norge 

Verdens aller største og mest suksessfulle matprogram, MasterChef, kommer denne høsten i norsk versjon på TVNorge. Inspirasjonen for programserien er den australske varianten av programmet, som lenge har vært en favoritt blant både norske og internasjonale seere. I MasterChef Norge får lidenskapelige amatørkokker fra hele landet lov til å konkurrere innen kokkekunst og bli bedømt av noen av Norges fremste matkjennere.

Deltakerne er alle vanlige mennesker som lager ekstraordinær mat, og i løpet av sesongen skal 16 stykker bli til tre finaledeltakere, før en av dem til slutt står igjen som Norges nye MasterChef. Dommerpanelet utgjøres av Lise Finckenhagen, Jonathan Romano og Maj-Britt Aagaard. I MasterChef Norge får noen av landets mange ukjente kokketalenter en sjanse til å skinne, samtidig som de lokker fram sulten, kokkeleringsiveren og matgleden blant de norske TV-seerne.

PREMIERE: Top Gear Norge

Denne høsten kommer et av verdens mest kjente TV-konsepter i helnorsk versjon. Top Gear er bilprogrammet som griper tak i alle, enten de er sertifiserte bilnerder eller ikke har snøring på bil i det hele tatt. Til å lede den norske utgaven, og dermed få guttedrømmen sin oppfylt, har TVNorge håndplukket TV-veteran Petter Schjerven, musiker og programleder Esben «Dansken» Selvig og supersjåfør og drifting-stjerne Fredric Aasbø. Trioen skal dra Norden rundt for å teste og konkurrere med nye og gamle kjøretøy, treige og raske, stygge og vakre – kort sagt alt som kan rulle og krasje.

PREMIERE: Voksensmerter

Media rapporterer om at unge i Norge sliter mer enn noen gang. De sliter psykisk, de sliter på skolen, de sliter sosialt og de sliter med dårlig selvfølelse. Men er alt virkelig så forbasket mørkt der ute? Og uansett, burde man ikke heller fokusere på løsningene istedenfor problemene? Voksensmerter er en doku-humorserie der den frittalende influenseren og komikeren Maria «Piateed» Stavang ser med konfronterende skråblikk på sin generasjons utfordringer med å bli voksen.

Hun er overbevist om at det må finnes enkle løsninger på store problemer, og hun tester gjerne ut alle mulige teorier, råd og anbefalinger fra eksperter og mannen i gata – sånn at seerne skal slippe. Voksensmerter er Marias lettleste bruksanvisning for hvordan å bli voksen. Hvordan finner du ut hva du vil bli? Hvordan tar du ansvar for klimaet? Hvordan finner du den rette? Og må du plent gjøre det? Alt dette skal Maria finne ut av, på sin helt særegne måte.

PREMIERE: Jan Thomas’ verden

Da Jan Thomas returnerte fra svære Hollywood til lille Norge ble han møtt med mye forundring og en solid dose skepsis. Litt etter litt har folk oppdaget og falt pladask for den varme, morsomme og til tider naivt åpne personen Jan Thomas er, og i dag er han en av landets mest folkekjære kjendiser.

I Dplay-serien Jan Thomas’ verden får seerne et innblikk i det hektiske og glamorøse livet til Norges mest kjente stylist. I tillegg til å drive sin egen salong med med en rekke kjendiser på kundelisten, er Jan Thomas stadig i sving med nye businessprosjekter, podcast- og TV-innspillinger og dommeroppdrag – og han har nylig returnert fra sitt eget datingprogram i Sør-Afrika med en splitter ny kjæreste, Harlem Alexander. Jan Thomas’ verden er ikke helt som alle andres, noe denne nye Dplay-serien dokumenterer.

Kongen befaler

Kongen befaler er et humorspekket og energisk gameshow med Atle Antonsen i rollen som den allmektige og o’store programleder. Årets underdanige paneldeltakere er Jon Almaas, Calle Hellevang-Larsen, Maria «Piateed» Stavang, Magnus Devold og Mia Hundvin, mens Olli Wermskog fortsatt er Atles trofaste assistent.

I hvert program deler kongen ut absurde praktiske utfordringer som deltakerne må løse på mest mulig kreativt og effektivt vis. De må utføre oppgavene helt på egenhånd, og aner ikke hvordan de selv, eller deres motstandere, har klart seg før de samles i studio for å bevitne resultatet. Hvordan legger man en brødskive i brødristeren fra lengst mulig avstand? Hvem spiser nest mest medisterkaker? Og hvordan lager man et spektakulært sprangridningsshow uten hest? Skitne triks og bestikkelser er lov underveis, og når alt er sagt og gjort – og all verdighet er blåst bort – er det opp til Atle Antonsen å bestemme hvem som er ukens vinner.

PREMIERE: Synnøve rydder opp – kjendis

Synnøve Skarbø elsker å rydde, og i TV-serien Synnøve rydder opp – kjendis vil hun vise norske kjendiser at veien til et ryddig sinn går gjennom et ryddig rom. Sammen med interiørstylist John André Hanøy drar hun dør til dør for å hjelpe kjente nordmenn med å få orden i kaoset, selvsagt med ryddehjelp av beboerne selv.

Blant dem som får hjelp av Synnøve, er blant andre Thomas og Annette Walther Numme, Per Sandberg og Bahareh Letnes, Thomas Felberg, Dennis Vareide, Jon Almaas, Agnete «Agnetesh» Husebye og Ingrid Gjessing Linhave. Med Synnøves enkle, smarte og inspirerende tips skal både kjendiser og TV-seere lære seg å ta kontroll over eget rot.

71° nord (sesong 22)

Med to strake Gullruten-trofeer og tidenes seertall for vårens sesong, står 71° nord-merkevaren kanskje sterkere enn noen gang. I høst er det klart for 71° nord-ekspedisjon nummer 22, og denne gangen starter konkurransen i storslagne omgivelser i Frafjord i Ryfylke, mens finalen som vanlig skal utkjempes på Nordkapplatået.

Norsk natur serveres på spektakulært vis når Tom Stiansen leder de tolv deltakerne gjennom harde prøvelser i majestetiske kulisser. Den som klarer seg best, kan innkassere seieren og dra hjem med ny bil og en solid pengepremie.

Brille (sesong 12)

Einar Tørnquist er tilbake med en ny runde Brille på TVNorge denne høsten. I det humorbaserte kunnskapsprogrammet får noen av landets beste komikere bryne seg på tilsynelatende umulige oppgaver og spørsmål, og svarene er ofte like uventede og morsomme som panelets tankerekker.

Listen av gjester inkluderer folk som Herman Flesvig, Jan Thomas, Live Nelvik, Mikkel Niva, Randi Liodden, Calle Hellevang-Larsen, Egil Hegerberg, Siri Kristiansen, Steinar og Tore Sagen, Solveig Kloppen og Christian Mikkelsen.

Første date (sesong 4)

Denne høsten blir TVNorge-seerne igjen invitert inn i restauranten hvor alle er på date, men ingen har sett hverandre før. Her er alle gjestene single, og de har vært modige nok til å la kameraene følge med på deres første stevnemøte med en helt fremmed person.

Noen av parene vil klikke, andre vil ikke. Noen dater blir gøyale, noen sjarmerende, noen blir überkleine – og noen katastrofale. I hver episode møtes fire par, og etter endt date skal de bestemme seg for om de vil treffes igjen. Hva som skjer videre, er helt opp til dem.

Norske rednecks i Syden (sesong 2)

MAX sender på ny en gjeng med norske rednecks til Syden for finne varmen. Hatten er på, og kofferten er lastet med spekepølse, strips, gaffateip og raggsokker, alt som behøves når en ekte redneck skal ut på tur. Denne gang går turen til Kreta, og blant de reisende er det noen som gleder seg og andre som er skeptiske til å forlate sine vante og trygge omgivelser. Det er duket for mye galskap og moro når den norske bygda møter gresk charterturisme.

De som trekker sørover denne sesongen av Norske rednecks i Syden, er blant andre «sjefsredneck» Väinö og kona hans Gunn Berit, redneck-tvillingene Stig Vidar og Svein Roger (med sønn), Hilde og Daniel – den selvutnevnte sjefen av Ulvåa, Erik «Röv» med foreldrene Edel og Per, samt proto-redneck og evig optimist Jarle og kona hans, Rita.

Thomas Giertsen: Helt perfekt (sesong 11)

Thomas og Ine har solgt villaen på Oslo Vest og flyttet til drømmeleiligheten på fasjonable Frogner. Men hvordan reagerer Ine når en hemmelighet fra Thomas´ fortid bobler til overflaten – og det viser seg at han har en 18 år gammel sønn i Moelv? Hva skjer når Thomas oppdager at Melina og Moccababe fra Ex on the Beach «slut-shamer» Ine på Instagram? Og hvordan går det egentlig når Thomas havner i klinsj med kjærlighetsguruen Stian Blipp om hvem som kan imponere dama mest på Valentine’s Day?

Dette, og mye mer må Thomas Giertsen og Ine Jansen finne svar på i den ellevte sesongen av Thomas Giertsen: Helt perfekt. Kjente nordmenn dukker som vanlig opp i rollen som mer eller mindre fordelaktige versjoner av seg selv, blant dem Melina Johnsen, Monica «Moccababe» Gaustad, Stian Blipp, Jamina Iversen, Henrik Mestad, Fetisha Williams, Trond Espen Seim, Thomas Seltzer, Thorbjørn Harr med fler.

Åndenes makt (sesong 16)

Utskjelt og elsket gjennom 15 år – til høsten er Åndenes makt tilbake med nye grøssende og fascinerende mysterier. For det slutter ikke å strømme inn med henvendelser til Åndenes makt og programleder Tom Strømnæss. Folk fra hele landet ber om hjelp, hjelp til å forstå merkelige fenomener og hendelser som tilsynelatende ikke lar seg forklare verken logisk eller vitenskapelig, på gårdsbruk, i eneboliger, rekkehus, bygårder, hytter, butikksentra og hoteller.

De klarsynte som denne sesongen skal forsøke å hjelpe frustrerte beboere og ansatte, er Andreas Österlund, Lilli Bendriss, Lena Ranehag og Michael Winger. Åndenes makt blir denne sesongen krydret med to tilleggsepisoder der Tom Strømnæss ser litt nærmere på fenomenet som programserien har blitt siden det først så dagens lys i 2005.