• The-Nevers-HBO-Nordic

Premierer: Dette kommer på HBO Nordic i april

April blir en god måned for deg som er glad i serier, filmer og dokumentarer.

Nå føles det nært, selv om vi fortsatt må vente hele april i ulidelig spenning: The Handmaid’s Tale sesong 4 er her! Men før den premieren, kan du korte ned ventetiden med andre godbiter. HBO har tre dokumentarproduksjoner det absolutt er verdt bruke tiden på på programmet denne måneden. I tillegg kommer Kate Winslet innom som bygdeetterforsker i en helt ny serie, men fantasyfansen kan glede seg til nye overnaturlige krumspring i 1800-tallets London.

Disse seriene kan du se på HBO Nordic i april

Knutby: I blind tro S01

Premieredato: 4. april
Sjanger: Dokumentar
Serieskapere: Anton Berg, Martin Johnson

Saken om den meget spesielle sekten i den lille svenske bygda Knutby fikk massiv oppmerksomhet, og i denne dokumentarserien graver journalistene Anton Berg og Martin Johnson etter sannheten om hva som egentlig foregikk før og etter drapet på Alexandra Fossmo. Hun ble funnet skutt og drept i sin egen seng i Knutby. Samtidig overlevde Daniel Linde drapsforsøket mot ham i nabohuset. Barnepiken Sara Svensson og norske Helge Fossmo ble pågrepet og dømt for drap og medvirkning.

Nordic Noir-traveren Henrik Georgsson, som regisserte sjangerklassikeren Broen, har regi på denne. Han tar et spennende regigrep med rekonstruksjon av åstedene med miniatyrmodeller, mens vi også følger journalistene mens de arbeider ute i felten. Stemningsfull dokuspenning som gir deg en virkelighetsnær avslutning på krimpåsken.

Strømmes hos HBO Nordic

Visste du at HBO Nordic er inkludert i vår bestselgende TV-pakke? Les mer om RiksPakken her.

Exterminate All the Brutes

Premieredato: 8. april
Sjanger: Historisk dokumentardrama
Serieskaper: Raoul Peck
Medvirkende: Josh Hartnett, Denis Lyons, Ettore D'Alessandro

Her blir rammene for den tradisjonelle dokumentaren utfordret når anerkjente Raoul Peck, som laget den viktige og Oscar-nominerte I Am Not Your Negro, går den europeiske kolonialismen etter i sømmene. Historien er i stor grad skrevet av jordens hvite befolkning – kan det hende at det har påvirket hvordan fortellingene er framstilt? Svaret vet vi nok alle, og i en verden i forandring mot det bedre, skader det ikke å få justert perspektivene for noen og enhver.

Dette er en slags hybrid-dokumentar, hvor Josh Hartnett spiller hovedrollen i de dramatiserte scenene. Serien består av fire timelange episoder og er basert tre bøker: Sven Lindqvists Exterminate All the Brutes, Roxanne Dunbar-Ortiz’ An Indigenous People's History of the United States og Michel-Rolph Trouillots Silencing the Past.

Strømmes hos HBO Nordic

The Nevers S01

Premieredato: 12. april
Sjanger: Sci-Fi-drama
Serieskapere: Joss Whedon, Philippa Goslett
Medvirkende: Laura Donnelly, Ann Skelly, Elizabeth Berrington, Ben Chaplin, Brett Curtis

En helt ny serie som ligger i skjæringspunktet mellom Sci-Fi og fantasy, så her vet vi at mange sjangerfans har gledet seg. Serieskaper Joss Whedon (Buffy the Vampire Slayer, Avengers) valgte etter en koronapause i innspillingen å trekke seg fra prosjektet av personlige grunner. Siste halvdel steppet Phillippa Goslett (manusforfatter på filmene How to Talk to Girls At Parties og Mary Magdalene) inn.

Vi skal helt tilbake til 1896, hvor det viktorianske London rystes av overnaturlige hendelser og kvinner med mystiske egenskaper. Til å lede og beskytte disse utskuddene har vi råskinnet Amalia True, spilt av Laura Donnelly, og oppfinneren Penance Adair, som spilles av Ann Skelly. Her blir det heksejakt filmet på storslagent og fargesprakende vis, med et avvæpnende glimt i øyet.

Strømmes hos HBO Nordic

Fear the Walking Dead S06B

Premieredato: 12. april
Sjanger: Horrordrama
IMDb: 6,9
Serieskapere: Dave Erickson, Robert Kirkman
Medvirkende: Kim Dickens, Frank Dillane, Cliff Curtis

Dette er, som B’en i tittelen antyder, andre del av den sjette sesongen til denne spin-off serien til The Walking Dead. Første del av sesongen var etter manges mening den klart beste hittil, etter at noen av problemene rundt episodestruktur og fortellergrep fikk seg en overhaling. Men også på grunn av Colby Minifies kule badgirl Virginia, som gir oss en dypere og mer nyansert antagonist enn tidligere. Produksjonen har lovet at “historien fortsetter med full intensitet, med sjokk, skrekk, avsløringer og knuste hjerter”.

Strømmes hos HBO Nordic

Velkommen til Utmark S01

Premieredato: 18. april
Sjanger: Humordrama
Serieskaper: Kim Fupz Aakeson, Dagur Kári
Medvirkende: Tobias Santelmann, Marie Blokhus, Alma Günther, Stig Henrik Hoff

Her lukter det helsprøtt bygdedrama fra nord! Tobias Santelmann er overalt for tiden, og det liker vi godt. Her spiller han hovedrollen sammen med Marie Blokhus, mens Alma Günther og Stig Henrik Hoff også bekler fremtredende og spissformulerte roller. På et lite sted i utkanten av sivilisasjonen er det helt egne eller ingen regler som gjelder. Lykke til med å komme utenbys fra her, for å si det sånn.

Danske Kim Fupz Aakeson har skrevet manus (En ganske snill mann og Kraftidioten), mens islandske Dagur Kári (Virgin Mountain, Voksne mennesker og The Good Heart) har regi.

Strømmes hos HBO Nordic

Mare of Easttown S01

Premieredato: 19. april
Sjanger: Krimdrama
Serieskaper: Brad Ingelsby
Medvirkende: Kate Winslet, Guy Pearce, Sosie Bacon, David Denman, Neal Huff

Kate Winslet leder an i denne våte og kalde etterforskningen fra indre Pennsylvania, som kanskje hadde fått den norske tittelen “Bygdedyret” hvis man fortsatt oversatte titler til norsk. Winslet har etter sigende brukt lang tid med både coach og innfødte for å tilegne seg den riktige dialekten. Hun spiller Mare Sheehan, detektiv i livskrise. Guy Pearce svinger innom også, som den lokale litteraturprofessoren.

Her er det drikking på mørke barer og regntunge løvtrær som setter rammen for historien. Vi får litt The Killing-følelse av traileren, og det blir aldri feil! Her kan du fort få deg en ny favorittetterforsker, mistenker vi.

Strømmes hos HBO Nordic

A Black Lady Sketch Show S02

Premieredato: 24. april
Sjanger: Komedie
IMDb: 7,3
Serieskaper: Robin Thede
Medvirkende: Robin Thede, Gabrielle Dennis, Ashley Nicole Black

Robin Thedes kjører på med en ny sesong denne Emmy-nominerte komiserien, hvor hele produksjonen er drevet utelukkende av kvinner. Her er hver episode fylt med en variasjon av sketsjer, med spissformulerte vitser som er meget godt egnet til å ende opp i feeden på sosiale medier som småklipp. Godt skrevet og morsomt spilt.

Det veksler fra intelligente observasjoner og skarp samfunnskritikk med latterkrampefaktor, til absurd humor hvor alt blir snudd på hodet igjen. I første sesong tok Patti LaBelle og Kelly Rowland turen innom også, så her kan man vente seg både den ene og den andre gjesten.

Strømmes hos HBO Nordic

The Handmaid's Tale S04

Premieredato: 29. april
Sjanger: Drama
IMDb: 8,4
Serieskaper: Bruce Miller
Medvirkende: Elisabeth Moss, Alexis Bledel, Joseph Fiennes, Yvonne Strahovski, Samira Wiley, Madeline Brewer

Å hei, som vi gleder oss til denne! På grunn av koronasituasjonen på våren 2020 måtte produksjonen av sesong 4 pauses etter bare noen uker. Men nå er den her! Det hviskes også om at Elisabeth Moss, som spiller June/Offred og tidligere har vært eksekutiv produsent, gjør sin regidebut. Spennende.

Ut i fra teaseren å dømme, kan man regne med at Junes plan om å smugle barn over grensen til Canada fortsetter med uforminsket styrke. Her snakkes det både om at “denne krigen ikke kommer til å vinne seg selv” og at “dette er bare begynnelsen”. Det er derfor ikke urimelig å tenke seg at styresmaktene i det totalitære samfunnet Gilead ikke kommer til å la dette passere. Her kan det bli virkelig intenst. Gjør deg klar for ti episoder med vår alles favorittdystopi. Og du, det er bekreftet at det blir en sesong fem!

Strømmes hos HBO Nordic

Disse filmene kan du se hos HBO Nordic i april 

Our Towns

Premieredato: 14. april
Sjanger: Dokumentar
Regissør: Steven Ascher, Jeanne Jordan
Medvirkende: Deborah Fallows, James Fallows

De siste årene har det vært mye fokus på splittelsen og gnisningene i Amerika. Men kikker man bak polarisering og konspirasjoner, slik som Deborah og James Fallows har gjort, finner man optimisme. Herr og fru Fallows har bodd lengre perioder i Kina og Japan, hvor de ofte dro ut på landsbygda for å se livet utenfor storbyene. Nå har de gjort det samme med sitt eget land. I 2011 skrev de et innlegg i The Atlantic der de ba om historier fra lesernes hjembyer. Det mottok tusen historier på en uke, og de neste fem årene fløy ekteparet rundt i hjemlandet – fra stat til stat i sitt lille propellfly – for å skrive boken Our Towns. Filmen er laget av det tidligere Oscar-nominerte ekteparet Steven Ascher og Jeanne Jordan og er en fin dokumentar fylt av spirende håp i grasrots-USA.

Strømmes hos HBO Nordic