• Locked-Down-HBO-Nordic

Premierer: Dette kommer på HBO Nordic i februar

Februar blir en god måned for deg som er glad i serier, filmer og dokumentarer

Februar blir ikke kjedelig når det kommer til strømming i hvert fall. HBO Nordic kjører på med nye sesonger av blant annet kritikerroste Snowfall og redaksjonsfavoritten vår Loudermilk. Samtidig får du to “HBO Originals”-filmer med ingen ringere enn Anne Hathaway og Ben Affleck i hver sin hovedrolle. På dokumentarsiden går vi også mot en sterk måned, hvor vi dykker ned i bilbransjen, sosiale medier og pandemien vi står midt oppe i. Februar byr på noe for enhver smak.

Disse seriene kommer på HBO Nordic i februar

Last Week Tonight With John Oliver S08

Premieredato: 18. februar
Sjanger: Politisk satire
IMDb: 8,9
Medvirkende: John Oliver, David Kaye, Ryan Barger

Det har skjedd “en del” i USA og verden siden sesong 7 tok slutt i november, for å si det mildt. Derfor kan du regne med at det er en sprekkeferdig John Oliver som ønsker velkommen til en ny sesong av sitt populære, Emmy-vinnende talkshow. Traileren tar i alle fall et eksplosivt farvel med annus horribilis 2020, så vi kan nok vente oss både raljering med Donalds Trumps turbulente avslutning på presidentskapet og skråblikk på Joe Bidens innsettelse.

Koronaviruset har tvunget talkshowene til å være kreative, med alt fra mindre publikum til gjester på videolink. Oliver sendte til og med fra hjemmekontoret i sesong 7, så det blir spennende å se hvordan formatet blir – og forandrer seg gjennom sesongen. Det blir uansett like morsomme og treffende satiriske blikk på de politiske, kulturelle og sosiale landskapet i sesong 8.

Visste du at vi har HBO Nordic inkludert i vår bestselgende TV-pakke? Les mer om RiksPakken her. 

Loudermilk S03

Premieredato: 18. februar
Sjanger: Komedie
IMDb: 7,7
Serieskapere: Peter Farrelly, Bobby Mort
Medvirkende: Ron Livingston, Will Sasso, Anja Savcic

Ron Livingston spiller den tørrlagte og tørrvittige eks-alkoholikeren Sam Loudermilk i denne fornøyelige humorserien. Også husker du kanskje Will Sasso fra MadTV i gamle dager? Han er fin som Sams bestekompis og AA-sponsor Ben. Dette er en smart komedie med litt røffe kanter, som er lett å like.

Ved første øyekast kan det virke som en ganske tradisjonell amerikansk sitcom, men den går dypere enn det. Den æren må tilskrives gode scener og dialoger fra manusforfatter Bobby Mort, som også skriver for The Colbert Report. Sammen med regissør Peter Farrelly, som laget Dum og Dummere med Jim Carrey i sin tid, har de laget en serie som selveste Bill Murray er en stor fan av. Og vi.

Snowfall S04

Premieredato: 25. februar
Sjanger: Krimdrama
IMDb: 8,1
Serieskapere: Dave Andron, Eric Amadio, John Singleton
Medvirkende: Damson Idris, Sergio Peris-Mencheta, Emily Rios, Carter Hudson, Isaiah John, Filipe Valle Costa

Snowfall tar oss med tilbake til 80-tallets Los Angeles, i et fargesprakende og cinematisk tropisk landskap som ser helt smashing ut. Men det ulmer såklart under den neonsprakende overflaten. High school-kiden Franklin Saint, spilt av en nydelig Damson Idris går fra å smådeale marihuana til å flytte kiloer med crack. Kokainbusinessen til den likandes og uredde karen eskalerer kjapt og gjennom tre sesonger er det litt av en reise han har vært på. Samtidig holder CIA på med sine egne greier i gråsonen av lovverket.

Den dramatiske avslutningen av sesong 3 etterlot seg store spørsmål, for å si det mildt. Vi kan ikke vente på svarene i sesong 4. På traileren å dømme, brygger det opp til stormfulle episoder denne våren. Snowfall har fått velfortjent skryt for sin karakterdybde og rike persongalleri. Sleng deg på. Se deg opp. Dette er bra.

Disse filmene kommer på HBO Nordic i februar

Locked Down

Premieredato: 5. februar
Sjanger: Romantisk krimkomedie
Regissør: Doug Liman
Medvirkende: Anne Hathaway, Chiwetel Ejiofor

Ikke akkurat uaktuell, denne. Som tittelen antyder er vi i starten av pandemien. London går inn i lockdown akkurat idet Linda og Paxton skal gå fra hverandre. Anne Hathaway og Chiwetel Ejiofor spiller paret, som dermed tvinges til å være sammen allikevel. Hjemme. Det kan vi jo alle kjenne oss igjen i – og utfordringene som kommer med på kjøpet.

Men med litt vin, samtaler og poesi kan det komme noe konstruktivt ut av enhver karantene. Etterhvert. Et bedre forhold for eksempel – eller et vågalt diamanttyveri på Harrods, kanskje? Den så vi ikke komme! Regissør Doug Liman har tidligere regissert Mr. and Mrs. Smith, så vi regner med at han fikser pardynamikken her også. Kan bli moro, dette.

The Way Back

Premieredato: 10. februar
Sjanger: Sportsdrama
IMDb: 6,7
Regissør: Gavin O'Connor
Medvirkende: Ben Affleck, Al Madrigal, Janina Gavankar

Ben Affleck spiller Jack Cunningham. Da han var ung, var han et stort baskettalent. Nå er han bare en sliten og alkoholisert bygningsarbeider. På familiesamlinger himler søsteren med øynene og bekymrer seg for oppførselen og livsstilen hans. Når han kommer hjem fra jobb handler alt om den første slurken med kald øl. Er du svak for sportsfilmer som følger underdogens reise er dette midt i blinken.

Regissør Gavin O'Connor behersker denne sjangeren til fingerspissene, og klarer å skape et godt og nært portrett av Cunningham i samarbeid med Affleck. For når han motvillig tar jobben som trener for basketballaget på sin gamle skole, oppdager han raskt en spiller med stort talent, akkurat som han selv var i ungdommen. Coachingrollen passer dog dårlig med tømmermenn, så her må det forandring til.

En film som ikke er redd for pirke borti store, mannlige følelser eller karakterenes dårlige sider. Sånt ser vi gjerne på.

Disse dokumentarene kommer på HBO Nordic i februar

The Lady and the Dale

Premieredato: 1. februar
Sjanger: Dokumentarserie
Regissører: Nick Cammilleri, Zackary Drucker
Medvirkende: Candi Michael, Michael Michael, Jeri Buchard, Dick Carlson, Pete Noyes, Mark Lisheron, Charles Richard Barrett, Susan Stryker, Mia Yamamoto, Sandy Stone

Denne blir en liten godbit for deg som er glad i bil og historiene som lurer under karosseriet. Entreprenører kommer i mange former. De mest interessante blir det dokumentarserier av.

Her får du et portrett av en fryktløs innovatør og selverklært geni, Elizabeth Carmichael. Hun slo seg opp under den amerikanske oljekrisen på 70-tallet, med en futuristisk trehjuling av en bil – The Dale. Bare se på den, da! Så kul. I tillegg var den meget drivstoffeffektiv, med et forbruk på bare 4 liter på 100 kilometer. En konkurransefortrinn mot tørste amcars. Men hennes sammensatte karakter bød også på problemer. Som transkvinne fikk hennes kjønnsidentitet mye uønsket fokus fra businessen, og pressens søkelys førte over tid til flere fartsdumper i hennes turbulente karrierevei.

Fake Famous

Premieredato: 3. februar
Sjanger: Dokumentar
Regissør: Nick Bilton
Medvirkende: Christopher Bailey, Shannon Dee, Dominique Druckman

Vi har alle hørt om sosiale eksperimenter, men regidebuten til den erfarne journalisten Nick Bilton må istedet trygt kunne kalles et “sosiale medier-eksperiment.” Her tester han grensene og mekanismene i influencer-bransjen. Instagram, TikTok og Snapchat-kjendiser får produkter og penger kastet etter seg av profileringskåte merkevarer. Men hvor mye er fortjent og hvor mye er falskt?

I Fake Famous verves tre personer uten særlig tilstedeværelse på SoMe. Hvor kjente kan de bli med hjelp av falske følgere, automatiske “bots” og algoritmepåvirkning? Det er ingen lek å være “always online”, og de nybakte influencerne får kjenne på et liv som styres av en evig jakt på likes, selfies og det neste innlegget – hele tiden med knallhard konkurranse. Interessant og underholdende på samme tid. Lik og del!

Vitals

Premieredato: 7. februar
Sjanger: Dokumentarserie
Regissør: Fèlix Colomer

Denne spanske dokuserien fra et Barcelona-sykehus midt i pandemien gjør at man forstår hvor mye lidelse vi har sluppet unna i Norge. “Una historia humana” er undertittelen på de tre intense og øyeåpnende episodene. Den linjen står sterkt – som et tveegget sverd – til historiene som fortelles.

På den ene siden er det så klart grusomme menneskelige lidelser og hjerteskjærende familiehistorier i kjølvannet av Covid-19-sykdommen, men på den andre siden gir den så mye håp og tro på menneskers iboende humanitet og nestekjærlighet. Det er i kriser vi viser hva som bor i oss. Samtidig som den er medrivende, er den også informativ og innsiktsfull. Her kan du regne med å felle noen tårer, både av den mørke, triste og den lyse, håpefulle typen.