• Friends-HBO-Nordic

Seriepremierer: Dette kommer på HBO Nordic i januar

Det nye årets starter bra for alle som elsker gode serier.

Årets første måned byr på litt av hvert i HBO Nordics snackspose. Vi kan by på en dobbel fantasydose med hekser og vampyrer, en spesialepisode av Euphoria som vi gleder oss stort til og masse mer. Men kanskje størst av alt, våre sitcom-elskende venner, er at Friends har meldt overgang fra Netflix og nå er tilgjengelig!

Friends S01-10

Premieredato: 1. januar
Sjanger: Komedie / Drama
IMDb: 8.9
Serieskapere: David Crane, Marta Kauffman
Medvirkende: Courteney Cox, Matt LeBlanc, Jennifer Aniston, David Schwimmer, Lisa Kudrow, Matthew Perry

Vi er ikke så lite stolte over å kunne meddele at Friends, eller “Venner for livet” som den het her på berget, nå er tilgjengelig på HBO Nordic. En av verdens beste sitcoms, rett og slett! I hvert fall ifølge IMDb, hvor den har en råsterk rating på 8.9. 

90-tallets seriehumor var noe for seg selv og er fortsatt megapopulær i dag. Enten du liker å slappe av med Rachel, Monica, Phoebe, Joey, Chandler og Ross etter en lang dag med studier og jobb eller bare trenger å binsje litt ukomplisert “comfort TV” er alle de ti sesongene nå tilgjengelige. Herlig! Klapp-klapp-klapp-klapp!

A Discovery of Witches - Sesong 2

A Discovery of Witches S02

Premieredato: 8. januar
Sjanger: Fantasydrama
IMDb: 8.1
Regissører: Juan Carlos Medina, Alice Troughton, Sarah Walker
Medvirkende: Teresa Palmer, Matthew Goode, Edward Bluemel, Louise Brealey, Malin Buska, Aiysha Hart, Owen Teale, Alex Kingston, Valarie Pettiford, James Purefoy, Sheila Hancock

Fantasyfans kan bare glede seg. Heksen Diana og vampyren Matthew er tilbake. Denne britiske fantasyserien er basert på All Souls-trilogien av forfatter Deborah Harkness – som også er med som en av produsentene – og er oppkalt etter den første boken. ADoW er allerede bekreftet for tre sesonger.

I første sesong av denne kritikerroste serien møtte vi Diana Bishop, som er historiker ved Boleidan-biblioteket i Oxford. Der blir hun kontaktet av biokjemiprofessoren og vampyren Matthew, og sammen utvikler de et forhold mens de prøver å forstå hemmelighetene til et forhistorisk, forhekset manuskript. I sesong 2 reiser Diana og Matthew tilbake til år 1590 for å finne den såkalte «Book of Life», og vi får nye spennende karakterer spilt av James Purefoy og Sheila Hancock.

Real Time With Bill Maher S19

Premieredato: 18. januar
Sjanger: Politisk satire
IMDb: 7.4
Serieskaper: Hal Grant
Medvirkende: Bill Maher

Komiker Bill Maher gir deg en ny sesong med rappkjefta og hardtslående politisk satire. Her får du både stand-up, sketsjer og håndplukkede gjester, i et prisvinnende komedie-talkshow. Aktuelle politiske temaer diskuteres uten filter, med gjester fra flere fløyer av det politiske spektrum. Her får alle høyprofilerte gjester både gjennomgå og komme til orde. Grunnet pandemisituasjonen ble formatet endret noe i sesong 18, med flere videointervjuer og færre studiogjester, og vi kan nok forvente mer av det samme denne sesongen. Uten at det forringet formatet.

Batwoman S02

Premieredato: 19. januar
Sjanger: Actioneventyr
IMDb: 3.5
Serieskaper: Caroline Dries
Medvirkende: Javicia Leslie, Dougray Scott, Rachel Skarsten, Camrus Johnson, Nicole Kang, Megan Tandy, Christina Wolfe

Ny sesong, ny Batwoman! Allerede før første sesong var ferdig, ble det annonsert at Ruby Rose ville gi seg. Javicia Leslie er castet i rollen som Ryan Wilder, som har blitt inspirert av superheltinnens tidligere bravader. Selv om Roses karakter Kate Kane er skrevet ut av serien, vil vennene og familien hennes fortsatt være med, så du trenger ikke uroe deg for at alle karakterene du ble kjent med i sesong 1 er borte.

Kates plagede far Jacob, spilt av Dougray Scott, er fortsatt med og det samme gjelder Rachel Skarsten i rollen som hennes psykotiske søster Alice. Når det gjelder handlingen, verserer det flere rykter. Men av de mer håndfaste kan vi nevne at mysteriet rundt hvor frøken Kane har blitt av vil være sentralt. Samtidig som vi selvsagt fordyper oss i den nye Batwoman-karakteren Ryan, som etter sigende vil forsøke å samle Kane-familien. I traileren kan du se henne prøve på kostymet for første gang, men det hviskes om at hun får et flunkende nytt et i episode 3, i et forsøk på å gjøre Batwoman til sin egen.

All American S03

Premieredato: 19. januar
Sjanger: Sportsdrama
IMDb: 7.7
Serieskaper: April Blair
Medvirkende: Daniel Ezra, Taye Diggs, Samantha Logan

Denne kule serien kretser rundt amerikansk high school-liv og -fotball og er basert på den profesjonelle spilleren Spencer Paysingers liv. I sesong tre returnerer stortalentet Spencer James til Crenshaw, en helt annen verden enn Beverly Hills. Som vi husker fra sesong 2, bestemte coach Billy Baker at han skulle bli med Spencer tilbake, etter et brutalt år både privat og profesjonelt. Han utfordres av en kompromissløs rektor, som ønsker ham “lykke til med å skrape sammen et lag”. Samtidig må Spencer dra fra vennene i “åsen”. Han beroliger dem med at ingenting kommer til å forandre seg. “Bortsett fra fargen på drakten, da” er det lakoniske svaret. Utfordringen står altså i kø. Serien adresserer også virkelighetens Black Lives Matters-bevegelse, som vi kan se i traileren.

Legacies S03

Premieredato: 22. januar
Sjanger: Fantasydrama
Serieskaper: Julie Plec
Medvirkende: Danielle Rose Russell, Aria Shahghasemi, Quincy Fouse

For “de overnaturlige” er det ikke lett å passe inn i samfunnet. Heldigvis finnes Salvatore-skolen, som resten av omverdenen tror er en skole for trøblete, rike ungdommer. Etter nesten et års ventetid er endelig sesong tre av spin off-serien til The Vampire Diaries og The Originals her. Vi får et gjensyn med Danielle Rose Russell som spiller tenåringen og “tribriden” Hope, som er en blanding av heks, vampyr og varulv. Matthew Davis som spilte Alaric Saltzman i originalseriene, kommer også tilbake her, som er spennende.

Painting with John

Premieredato: 23. januar
Sjanger: Dokumentarserie
Regissør: John Lurie
Medvirkende: John Lurie

Multikunstneren John Lurie er mest kjent for sine musikalske krumspring, som frontfigur og saksofonist i avantgarde jazzgruppen The Lounge Lizards. Men i denne dokumentarserien på seks episoder, som han selv har skrevet og regissert, kommer vi tett på ham i dagliglivet og hans kunstneriske arbeid som maler. Det blir en slags meditativ veiledning til livet. Lurie bor og arbeider på de karibiske øyer, og her får vi en løssluppen og leken kunstners filosofiske livsvisdom servert med lave skuldre og fokusert pensel.

EUPHORIA – spesialepisode 2

Premieredato: 25. januar
Sjanger: Drama
IMDb: 8.4
Regissør: Sam Levinson
Medvirkende: Zendaya, Sydney Sweeney, Jennifer Kathreen Larson

Mens vi spent venter på sesong to av dette ungdomsdramaet, er vi så heldige å få to spesialepisoder som skal fungere som en bro mellom sesongene. Originalt – og noe flere serieskapere burde inspireres av for å gjøre ventetiden kortere for fansen. Selv om det for Euphorias del har mest med pandemien å gjøre. Sesong 2 er fortsatt et stykke unna. Den første spesialepisoden “Trouble Don’t Last Always” ga oss et intenst, dialogdrevet møte diner-mellom Rue og Ali på julaften. Denne heter «F*ck Anyone Who's Not A Sea Blob», og følger Jules gjennom juleferien. Vi kan ikke annet enn å glede oss. Traileren er fortsatt ikke sluppet.