• Exit-S2

EXIT: Gladguttene i Exit er tilbake på NRK. FOTO: Stephen Butkus, Fremantle, NRK.

Dette bør du se på TV i mars

Få gode tips til hva du bør bruke sofatiden din på den neste tiden.

Mars får en pangstart med to norske serier vi har gledet oss uvanlig mye til. At Exit er tilbake er ikke akkurat noen hemmelighet lenger, men ungdomsserien Delete Me kan regnes mer som et stalltips. Men vi har også en svensk skogsthriller, et engelsk komediedrama og en dansk krim på lur.   

Exit S02

Premieredato: 5. mars
Sjanger: Drama
IMDb: 8,2
Serieskaper: Øystein Karlsen
Medvirkende: Simon J. Berger, Agnes Kittelsen, Pål Sverre Hagen, Tobias Santelmann, Jon Øigarden, Ine Marie Wilmann, Maria Bonnevie, Sofia Helin, Rolf Lassgård, Anders Baasmo

Her lukter det strømmerekord! Det er sjelden man virkelig kan ta og føle på det norske folks forventninger i så stor grad som før denne etterlengtede premieren. “Hele Norge” fikk med seg sesong 1, og manusforfatter og regissør Øystein Karlsen har allerede lettet en del på sløret når det kommer til Exit 2. For eksempel på Lindmo fredag 26. februar. Han lovet blant annet at 70% av handlingen er basert på nye, sanne historier fra Oslos drøyeste finansmiljøer. Hos Lindmo var også Agnes Kittelsen, og det er hennes karakter Hermine som i enda større grad er motoren i serien. Selv om det er Jeppe, William, Adam og Henrik som fortsatt er i begivenhetenes sentrum. Men det er kvinnene, hevnen og pengestrømmene som er de røde, dramaturgiske trådene denne gang. Vi gleder oss til å se hvilke karakterer Maria Bonnevie og Sofia Helin bringer til torgs. Det som er sikkert er at vi kan vente oss mer dop, vold, skandaler og ville fester. Og, kremt: Alle episodene slippes på én gang.

Sendes på NRK1 og strømmes på NRKTV

Delete Me S01

Premieredato: 7. mars
Sjanger: Drama
Serieskaper: Marie Kristiansen
Medvirkende: Thea Sofie Loch Næss, Sjur Vatne Brean, Amalia Holm, Axel Bøyum og Sofia Tjelta, Happy Jankell

Enda en drøy, norsk serie skal vi tro traileren og forhåndsomtalen. Serieskaper Marie Kristiansen har vært nominert til Spellemannprisen tre ganger for sine musikkvideoer. Den ene vant i 2015 for Karpes “Hvite menn som pusher 50”. Hun var også nominert for Beste regi i Gullruten 2019, for Unge Lovende sesong 4. Hun har skrevet manuset sammen med Jesper Sundnes mens hun regisserer denne selv. Den ser rett og slett ut som et visuelt fyrverkeri. Her skal det handle om russetid, vennskap, svik, sosiale medier og sexvideoer på avveie. På rollelisten finner vi flere fremadstormende unge navn som Thea Sofie Loch Næss, Sjur Vatne Brean, Amalia Holm, Axel Bøyum, Sofia Tjelta og svenske Happy Jankell. Ungdommen nå til dags, altså. Vi spår en hit.

Strømmes hos Viaplay

Jegerne S02

Premieredato: 8. mars
Sjanger: Dramathriller
IMDb: 7,3
Regissør: Jens Jonsson
Medvirkende: Rolf Lassgård, Lena Endre, Simon J. Berger

Denne serien fortsatte der de to filmene slapp. Har du sett både dem og første sesong av denne oppfølgerserien, er det ingen overraskelse at vi skal tilbake til de nordsvenske skogene, og bygdesamfunnet hvor gamle sår leges sakte. I sesong 1 fikk vi et gjensyn med Rolf Lassgårds karakter, eks-polisen Erik Bäckström, som ble dratt ut av sitt tilbaketrukne liv med hunden Bella og inn i en mordsak knyttet til gruvene i bygda. I sesong 2 har Erik funnet seg til rette i tilværelsen igjen, da et gammel sak får ny aktualitet. Joar Särn, som spilles av Exit-kjenningen Simon J. Berger, ble fengslet for mord for 15 år siden. Men han hevder fortsatt sin uskyld. Dermed konfronteres Erik med at han muligens har vært delaktig i et justismord. Det fører til at bygda rives mellom steile fronter rundt skyldspørsmålet – og Erik havner midt i skuddlinjen.

Strømmes hos TV 2 Sumo og C More

Breeders S02

Premieredato: 23. mars
Sjanger: Komediedrama
IMDb: 7,3
Serieskapere: Chris Addison, Simon Blackwell, Martin Freeman
Medvirkende: Martin Freeman, Daisy Haggard, George Wakeman

Hvis du har barn, men ikke fått med deg denne, har du en snau måned på å sluke sesong 1. Martin Freeman (Sherlock, Hobbiten) er alltid en kvalitetsbærer og samspillet med Daisy Haggard (Back to Life) er et vellykket kjemisk eksperiment. De to er Paul og Ally, typiske foreldre som gjør så godt de kan. Men som alle mammaer og pappaer vet: hvor mye er egentlig “foreldrekunnskap” og hvor mye er improvisasjon? I sesong 2 har barna blitt større og problemene proporsjonalt verre. Allys foreldre er også et par fornøyelige besteforeldretyper man kan trekke på smilebåndet av, samtidig som man legger hodet gjenkjennende på skakke. Det vi liker best med denne serien er balansen mellom humor og drama: hver gang man ler tar det ikke lang tid før man trekkes tilbake den kleine hverdagen – og vice versa.

Strømmes hos HBO Nordic

Den som dreper – Mørket S02

Premieredato: 28. mars
Sjanger: Krimthriller
IMDb: 7,5
Serieskaper: Ina Bruhn
Medvirkende: Tobias Santelmann , Natalie Madueño, Helle Fagralid og Solbjørg Højfeldt.

Dette er dansk krim av den den mørke, psykologiske sorten – med en kjent norsk skuespiller på laget. Exit-aktuelle Tobias Santelmann er i aller høyeste grad med i den nye sesongen av denne også. Natalie Madueño har fortsatt hovedrollen som profileren Louise Bergstein. Den lille teaseren vi har fått tak i viser at Santelmann er i søkelyset. I første sesong var det et klaustrofobisk kidnappingsdrama, denne gang blir Bergstein bedt om å løse drapet på sønnen til en nær venn av familien. En katt og mus-deluxe serie, dette, hvor vi dykker inn i morderens sinn. Litt som David Finchers Mindhunter. Bare dansk. Og veldig bra denne gangen også, tipper vi.

Strømmes hos Viaplay