• The-Baker-And-The-Beauty

Dette bør du se på TV i januar

Krim. Drama. Det er de to nøkkelordene for seriestarten i årets første måned. Og det kan vi like, for er det noe som spikrer oss til både sofa og skjerm, er det gode krimdramaer. Og vi trenger ikke være etterforskere for å vite at krim, det liker du også, kjære leser! I tillegg får du en liten lykkepille av en dramakomedie med på kjøpet. 

Ulven kommer S01

Premieredato: 4. januar
Sjanger: Krimdrama
IMDb: 7,7
Serieskaper: Maja Jul Larsen
Medvirkende: Bjarne Henriksen, Flora Ofelia Hofmann Lindahl, Christine Albeck Børge, Peter Plaugborg, Noah Storm Otto

Det er et nedpå og jordnært drama som fanger oppmerksomheten vår først i det nye året. I denne meget velspilte, sosialrealistiske serien fra hverdags-Danmark, serveres vi spørsmålet: Snakker barnet sant? Det har vi forsåvidt blitt spurt om før av våre kartoffelspisende naboer, i den sterke filmen Jakten (2012) med Mads Mikkelsen – som var inspirert av Bjugn-saken. Her skal vi inn på de grå kommunekontorer. Det er langt fra så kjedelig som det kan høres ut som, tvert i mot. Her jobber sosialrådgiver Lars Madsen, spilt av Bjarne Henriksen (Forbrytelsen, nevnte Jakten, Festen). Han får en sensitiv sak i fanget. 14 år gamle Holly skriver en stil i dansktimen, hvor hun anklager stefaren for grov vold. Og før arbeidsdagen er ferdig har Madsen tatt Holly og lillebroren Theo fra foreldrene. Men var vedtaket overilt? Foreldrenes reaksjon kan tyde på det, mens stefarens bakgrunn gir skjellig grunn til mistanke.

Strømmes hos NRKTV

Visste du at du kan strømme uttallige filmer og serier med RiksTV? Oppdag tilleggstjenester som C More, HBO Nordic, Viaplay og Paramount+. Les mer om filmer og serier her. 

The Baker and the Beauty S01

Premieredato: 5. januar
Sjanger: Dramakomedie
IMDb: 7,3
Serieskaper: Dean Georgaris
Medvirkende: Victor Rasuk, Nathalie Kelley, Dan Bucatinsky

Her får du en koseserie mellom all krimmen, som attpåtil har et grunnprinsipp man kan mistenke er inspirert av selveste Notting Hill (1999) med Hugh Grant og Julia Roberts i rollene som hvermannsen og superstjernen som forelsker seg. Denne serien, om bakeren og skjønnheten er en amerikansk remake av den israelske serien Lehiyot Ita, som betyr “Være med henne” og var en av tidenes seersuksesser i hjemlandet. Her møter vi supermodellen Noa Hamilton som forelsker seg i den helt vanlige Miami-bakeren Daniel Garcia. Hamilton er nysingel etter forholdet med kjendiskjæresten, mens baker-Daniel akkurat har bestemt seg for å slå opp med kjæresten da hun frir til ham foran en fullsatt restaurant. Det blir startskuddet for en turbulent og herlig forelskelse. Og akkurat som i Notting Hill, kretser utfordringene i deres ferske forhold rundt belastningene rampelyset gir en helt vanlig fyr – med kulturkollisjoner og en superstjernes inntog i en helt vanlig familie. Det funker denne gangen også, dét!

Strømmes hos C More og TV Sumo

 

Frøken Scarlets detektivbyrå S01

Premieredato: 8. januar
Sjanger: Krimdrama
IMDb: 7,4
Serieskaper: Rachael New
Medvirkende: Kate Phillips, Stuart Martin, Cathy Belton

Bli med på en reise tilbake til 1880-tallets viktorianske London. Hovedpersonen Eliza Scarlet spilles av Kate Phillips som vi kjenner fra både Peaky Blinders og The Crown. Hun er datter av privatdetektiven Henry Scarlet, og har alltid drømt om å gå i sin fars fotspor. Det er bare ett problem, hun er kvinne. Men da faren dør og hun står der uten penger eller sterk trang til å gifte seg til finansiell trygghet, tvert imot, lar hun kjønnsroller være kjønnsroller og kjører på videre med farens byrå. Men denne skarpe og vittige dama er ikke naiv. Hun skjønner at om hun skal følge drømmen i et mannsdominert og rått London-miljø, må hun alliere seg med barndomsvenn og sjarmør Inspektør William “The Duke” Wellington, spilt av Stuart Martin (Jamestown, Medici). Gjennom ham får hun både erfaring og sårt tiltrengt kredibilitet. Sammen blir de en dynamisk duo som slår seg opp gjennom å løse krimgåter i de smogfylte gatene i den engelske hovedstaden. Samspillet mellom Phillips og Martin er gnistrende. Det er bare å slå fast det velkjente faktum at NRK kan sin engelske krim.

Strømmes hos NRKTV

Prodigal Son S02

Premieredato: 13. januar
Sjanger: Krimdrama
IMDb: 7,7
Serieskapere: Chris Fedak, Sam Sklaver
Medvirkende: Michael Sheen, Bellamy Young, Keiko Agena, Lou Phillips, Frank Harts, Tom Payne, Halston Sage, Aurora Perrineau

Noen serier overrasker både med premisset og sesongavslutningen. Det er bra! Men OBS! OBS! Har du ikke sett sesong 1 av denne, må vi advare om at det ikke blir det samme om du vet for mye. SPOILER ALERT deluxe, altså. Uansett, seriemorderserier har en tendens til å dra strikken litt langt når det kommer til hvor grusom nettopp seriemorderen er. Således var første sesong av denne fiffige serien som nevnt en positiv overraskelse, ettersom plottet ikke dreier seg om hvor drøy Dr. Martin Whitly, spilt av walisiske Michael Sheen (Frost/Nixon, The Queen), er. Han er nemlig fengslet for lenge siden og dramaet kretser i stedet rundt hvilken påvirkning han har hatt på sin sønn, kriminalpsykologen Malcolm, spilt av Tom Payne (The Walking Dead). Du som ikke har sett sesong 1 må dermed slutte å lese nå! Premisset for andresesongen hviler selvsagt tungt på den meget overraskende avslutningen i siste episode. For som om ikke familiesituasjonen til Malcolm var belastende nok, fikk han nå søsterens Ainsleys sjokkerende handlinger (og farens reaksjon!) å hanskes med. Vi er derfor meget spent på hvordan sesong to vil utspille seg, når han må ta vare på søsteren samtidig som han skåner moren for en hemmelighet som garantert vil rive familien i stykker – igjen. Ettersom dette er en historie om minner og hukommelsens påvirkning på karakterene, kan man garantert regne med at fortiden, så vel som nåtiden, vil påvirke dem ytterligere. Intenst!

Strømmes hos TV Sumo

Lykkevika S02

Premieredato: 19. januar
Sjanger: Krimdrama
IMDb: 3,8
Serieskaper: Camilla Läckberg
Medvirkende: Disa Östrand, Linda Santiago, Daniel Adolfsson

For å parafrasere Karius og Baktus: ikke gjør som anmelderen din sier! Denne formidable seersuksessen gjorde nemlig kritikerne til skamme. Serieskaper Läckberg er söta brors ubestridte “deckardrottning” og vet hva vi vil ha! I sesong 1 av denne svenske krimsåpen, ble vi kjent med etterforsker Johanna Strand, som flyttet fra Stockholm og hjem til sin barndomsbygd Hammarvik, da moren døde og kjæresten var utro. Her fikk vi både søskendrama, mørk fortid og ferske mordgåter. I sesong to er selvsagt det store spørsmålet: hvem er seriemorderen i Lykkevika? Men mens Johanna jobber videre sammen med sine politikollegaer tar etterforskningen stadig nye og uventede retninger. Hvem kan hun stole på? Færre og færre, skal det vise seg. Forholdet til ungdomskjæresten Danne settes på prøve og når en gammel bekjent dukker opp fra intet, blir det hele mycket, mycket komplisert. Vi sier ja takk når litt enkel krimlykke kommer skliende på et såpestykke, som her.

Strømmes hos Viaplay og kan sees på TV3