SMART-boks

Hvis du ikke allerede har montert antenne, gjør dette først! Se installasjon av antenne.

Slik installerer du din SMART-boks

  1. Koble mottakeren til TV-en med en HDMI-kabel og sett inn antennekabelen. Vi anbefaler at du bruker HDMI, men du kan også bruke SCART-kabel (SCART-kabel gir analogt bilde og lydsignal og vesentlig dårligere bildekvalitet). 
  2. For å få fullt utbytte av RiksTV-appen samt tilgang til alle tjenester og TV-kanaler i underholdningsportalen må du koble mottakeren din til internett. Har du internettinngang eller ruter i nærheten av TV-en, kan du koble denne direkte til mottakeren med en nettverkskabel. Hvis internett-inngangen din ikke er i samme rom som TV-en, må du koble til nettverkskabelen via en nettbro. Følg instruks for oppkobling av nettbro
  3. Sett programkortet riktig vei i mottakeren, det vil si med gullbrikken ned og inn. Sett inn strømkabelen til slutt
  4. Benytt fjernkontrollen til TV-en for å få bilde fra mottaker. Trykk på knappen som vanligvis heter source/ HDMI og velg inngangen som heter HDMI (ved bruk av SCART-kabel heter den ofte AV1 eller AV2)
  5. Følg instruksene på TV-skjermen – nå må du benytte fjernkontrollen til mottakeren din. Mottakeren vil sette i gang et kanalsøk. Dette varer noen få minutter. Dersom antennen er riktig koblet til og du har gode nok mottaksforhold, vil mottakeren installere kanalene automatisk
  6. Dersom du mottar signaler fra flere sendere i ulike regioner, vil du få spørsmål om hvilken region du tilhører. Velg riktig region
  7. Når kanalsøket er ferdig, oppdateres programkortet. Det kan ta opp til 20 minutter før du får tilgang til de kanalene du abonnerer på, men du kan umiddelbart se NRKs kanaler. Ikke skift kanal mens du venter, la den stå på en kanal du ikke har bilde, f.eks. TV 2
  8. Nå er det på tide å lære seg litt om hvordan mottakeren kan brukes. Slik bruker du din SMART-boks 

Bruker du en annen mottaker?

Da benytter du veiledningen som ligger i pakken. I tillegg kan du finne mye informasjon og gode veiledninger på våre sider.

Trådløs nettbro

For å kunne benytte deg av RiksTVs underholdningsportal, må du være koblet til internett. Hvis TV-en din står langt fra et nettverksuttak, eller du planlegger å ha flere TV-er i huset med tilgang til RiksTVs underholdningsportal, trenger du en nettbro.

Relatert innhold

Martin, RiksTVs montør og TV-kjendis Martin, RiksTVs montør og TV-kjendis

Etter at installasjon er ferdig

Mangler du kanaler?

Da er årsaken mest sannsynlig at du har signalproblemer eller at antennen er montert feil. Gå først igjennom installasjon av antenne på nytt. Hjelper ikke dette eller gjelder det ikke deg, så går du videre til signalsjekk.

Fjernkontroll

Trenger du en forklaring på de ulike knappene på fjernkontrollen? SMART-boks (basis) og SMART-boks PVR (med opptak).

Mistet eller ødelagt fjernkontroll?

Programkort

Programkort

Programkortet identifiserer deg som kunde, og gir deg tilgang til:

NRK sine TV- og radiokanaler er fritt tilgjengelig i det digitale bakkenettet - uten programkort.

Alle kort og mottakere som er registrert på deg kan brukes om hverandre. Kortet vil ikke fungere i andres mottakere/kortlesere.