Slik får du gode TV-signaler på hytta

Dersom du mangler kanaler eller opplever dårlig signalkvalitet er det en rekke enkle grep du kan ta for å løse situasjonen. Her er tipsene som sikrer best mulig signaler.

Signalkvaliteten ikke er like god som den pleier å være

 1. Sjekk at antennen ikke er blitt skadet i løpet av vinteren
  Hvis antennen er skadet bør den byttes, da får du best bildekvalitet.
  Sterk vind kan vri antennen i feil retning. Bruk dekningskartet og finn den beste senderen i området. Vri antennen mot denne senderen.
 2. Sjekk at antennekabelen (coax) ikke har løsnet og at den sitter som den skal
  Er kabelen hel? Er det skjøter på kabelen, bør du sjekke om disse er hele og ikke er fulle av vann. Er kabelen skadet, bytt hele kabelen. Hakkete bilde eller intet bilde kan skyldes feil på kabler.
 3. Sjekk at utstyret er koblet riktig sammen
  Dersom antennepluggen (hannplugg) ikke sitter i mottaker må denne settes inn i ”RF in” eller ”antenna in". Sjekk at HDMI- eller scart-kabel mellom mottaker og TV er koblet riktig.
 4. Prøv et nytt kanalsøk på mottakeren
  Hvis mottakeren har vært brukt på et sted og blitt flyttet til et annet (for eksempel hjemmefra til hytta) må du gjennomføre et kanalsøk på mottakeren. Ved kanalsøk finner mottakeren automatisk frekvensene (kanalene) i det området du er i.

Fungerer det fortsatt ikke etter at du har gjennomført disse stegene, send en SMS med TV til 09595 og vi vil sende en oppdatering til TV-en din.