Her er den første mottakeren (dekoder) for bakkenettet

  • Grundig-DTR8820

Grundig DTR 8720

Grundig er første produsent som har fått godkjent en mottaker for det digitale bakkenettet. Mottakeren vil være i handelen til åpningen av det digitale bakkenettet i Rogaland 1. september. Alle som bestiller Rikspakken vil få kjøpe mottaker for under 500 kroner.

Test- og godkjenningsordning

Norges televisjon (NTV), har etablert en test- og godkjenningsordning for mottakere, for å sikre at norske forbrukere får dekodere som fungerer i det digitale bakkenettet. Grundig DTR 8720 er den første mottakeren som er godkjent. Grundig-mottakeren er klar for HDTV, fungerer både med 220 v og 12 v strøm og har elektronisk programguide og adgangskontroll for foreldre. Den har både scart og HDMI-tilkobling til tv-apparatet.

- Grundig sin mottaker er rask og svært enkel å betjene, med oversiktlige menyer, informative hjelpetekster og en praktisk fjernkontroll. Vi er godt fornøyd med denne mottakeren, og tror at den vil få god mottakelse hos forbrukerne, sier kommunikasjonsdirektør Svein Ove Søreide i RiksTV.

Flere andre produsenter vil lansere mottakere for det digitale bakkenettet. RiksTV regner med at utvalget vil bli større allerede i løpet av september.

Subsidierte mottakere

RiksTV kommer til å subsidiere mottakere til sine abonnenter. Ved å bli abonnent på Rikspakken i ett år vil kundene få en basismottaker til under 500 kroner. Det kommer spesialtilbud til husstander som trenger flere mottakere. Uten abonnement vil mottakeren koste i underkant av 1500 kroner.

Rikspakken

NRKs fire tv-kanaler og 13 radiokanaler blir fritt tilgjengelig i nettet. Rikspakken inneholder alle de andre viktige norske kanalene og noen av de mest populære utenlandske. TV 2, TVNorge, TV3, TV 2 Zebra, Discovery Channel, Disney Channel, The Voice TV, SportN, TV 2 Filmkanalen, TV 2 Nyhetskanalen, Viasat4, FEM, National Geographic Channel og Animal Planet er alle med fra start i september. BBC World blir lagt til i oktober i år.