NTV Pluss skifter navn til RiksTV

NTV Pluss skifter navn til RiksTV. Navneskiftet får virkning fra i dag. RiksTV er TV-distributøren i det digitale bakkenettet som lanseres i høst.

Selskapet skal tilby digital-TV via vanlig TV-antenne, og har ambisjon om å bli en ledende TV-distributør i Norge. Selskapet eies av NRK, TV 2 og Telenor.

RiksTV vil skille seg ut

Administrerende direktør Espen Thorsby er svært godt fornøyd med det nye navnet RiksTV. - Med det nye navnet vil vi skille oss tydelig fra konkurrentene våre, både når det gjelder navn og visuell profil. Vi er et helnorsk selskap som dekker hele landet. Ved å kalle oss RiksTV får vi synliggjort et av våre sterkeste konkurransefortrinn, nemlig tilgjengeligheten, sier administrerende direktør Espen Thorsby i RiksTV.

Konkurrentene har navn som CanalDigital, Viasat og Get.

- Vi er ikke en ny ”kanal med c”. Vi ønsker heller ikke å bruke teknologiske begreper i vårt selskapsnavn. Vi vil være enkel, norsk og tilgjengelig. Målet vårt er å gjøre overgangen til digital-TV enklest mulig for alle i Norge, sier Espen Thorsby.

18-20 kanaler fra lansering

RiksTV vil i starten tilby 18-20 kanaler. På sikt vil tilbudet bli mye større. Målet til RiksTV er å distribuere alle de viktigste norske TV-kanalene og de mest populære utenlandske. TV 2, TVNorge og TV 3 står øverst på ønskelista. I løpet av en måned vil utvalget av TV-kanaler fra RiksTV bli presentert.

- Vi ønsker å tilby de beste TV-kanalene til en konkurransedyktig pris. Vår lansering vil skape økt valgfrihet og større konkurranse, til forbrukernes beste. Vi er tilgjengelig nesten over alt, og vi er trådløse. Vårt TV-tilbud vil de aller fleste kunne få både hjemme, på hytta og i båten. Vi har et tilbud til alle, sier Thorsby.

Dekker 95 prosent av husstandene

Når det digitale bakkenettet er ferdig utbygd i slutten av 2008, vil minimum 95 prosent av husstandene og 70 prosent av hyttene samt hele kysten være dekket av TV-senderne. Allerede i høst lanseres tilbudet i Rogaland, Østfold, Oslo, Akershus, Buskerud, Vestfold, Telemark, Hordaland, Møre og Romsdal, Sogn og Fjordane, Hedmark, Oppland og Sør-Trøndelag. Resten av landet får det nye tilbudet høsten 2008.

For å se digital-TV fra bakkenettet trenger seerne en digital TV-mottaker som kobles mellom antenne og TV-apparat. Det vil komme mottakere med ulik funksjonalitet i handelen. RiksTV vil subsidiere utstyr til kunder som tegner abonnement med bindingstid.

- Blant annet kommer det mottakere med opptaksfunksjon. Med en mottaker med harddisk kan du med ett trykk på pauseknappen sette en sending i pause, og du kan veldig enkelt ta opp dine favorittprogrammer og se dem når du selv vil. Det vil forandre folks TV-hverdag, sier Thorsby.