RiksTV utvider med BBC World

Det blir plass til flere kanaler i det digitale bakkenettet fra start, på grunn av forbedringer i utstyret som komprimerer lyd og bilde i nettet. Dermed vil det digitale bakkenettet bestå av hele 25 kanaler. Den siste kanalen som er på plass er BBC World.

NRKs fire tv-kanaler og 13 radiokanaler blir fritt tilgjengelig i nettet, og distribueres av NRK selv, uavhengig av RiksTV. RiksTV tilbyr en grunnpakke - Rikspakken - med alle de andre viktige norske kanalene og noen av de mest populære utenlandske. TV 2, TVNorge, TV3, TV 2 Zebra, Discovery Channel, Disney Channel, The Voice TV, SportN, TV 2 Filmkanalen, TV 2 Nyhetskanalen, Viasat4, FEM, National Geographic Channel og Animal Planet er alle med fra start i september. BBC World blir lagt til i oktober i år, Lokal-TV er på plass i januar neste år og Åpen kanal kommer når konsesjon er tildelt og kanalen er etablert.

Styrket nyhetstilbud

- TV 2 Nyhetskanalen har tre til fire ganger så mange seere som alle de internasjonale nyhetskanalene til sammen. Derfor var TV 2 Nyhetskanalen et klart førstevalg innenfor kategorien nyhetskanal. Når vi nå har plass til enda en kanal, ønsker vi å styrke nyhetstilbudet med en internasjonal nyhetskanal, og valget falt etter en helhetsvurdering på BBC World, sier adm. dir Espen Thorsby i RiksTV.

Rikspakke med 17 kanaler

Totalt vil Rikspakken telle 17 kanaler. Prisen blir den samme som tidligere annonsert, 189 kroner per måned, med en totalpris inkludert avgifter på 3188 kroner første år og 2988 fra andre år.