Viser kanalene folk faktisk ser på

Etter at RiksTV presenterte sitt tilbud 12. juni har det vært diskusjon om kanalutvelgelsen i mediene. RiksTV er lydhøre for innspillene som har kommet.

- Vi har begrenset kapasitet og måtte gjøre et vanskelig valg. Vi visste at det ville bli diskusjon om kanalene vi valgte, nesten uansett hva vi valgte. Alle har en mening om tv. Derfor har vi vært opptatt av å velge de kanalene som folk ser på. Rikspakken dekker 94 prosent av kanalene folk faktisk ser på. Det er juridiske rettighetsproblemer som er årsaken til at nabolandskanaler som SVT ikke er en del av programtilbudet til RiksTV. Av samme grunn finnes ikke SVT hos de to parabolselskapene Canal Digital og Viasat, sier Espen Thorsby i RiksTV.

Problemet er at nabolandskanalene kjøper rettigheter til serier, filmer og sportsrettigheter for sine hjemland, mens norske kringkastere kjøper rettighetene til de samme programmene for Norge.

- RiksTV frykter en situasjon der vi må ta nabolandskanaler ut og inn av nettet, avhengig av hva slags programmer de sender. I Dagens Næringsliv 5. juli bekrefter TVNorge at det allerede er flere slike tvister i Norge mellom norske og svenske kringkastere. RiksTV ønsker å distribuere SVT, men må ha alle juridiske avklaringer på plass før det kan bli aktuelt, sier Espen Thorsby i RiksTV.