Meny

30. september slukker det analoge bakkenettet i Hordaland

Tirsdag 30. september skal NRK og TV 2 slå av de analoge tv-senderne i Hordaland. De som ser tv med vanlig antenne – og ikke har skaffet seg digital mottaker innen da – vil få svarte tv-skjermer.

Hordaland er det fylket i Norge som har flest husstander som bruker vanlig tv-antenne. Hele 60 000 husstander i dette fylket bruker vanlig antenne og er berørt av teknologiskiftet som skjer nå.

RiksTV oppfordrer hordalendingene til å skaffe seg en digital mottaker i god tid. De som er ute i siste liten, risikerer kø i tv-butikkene.

For å fortsette å se tv med vanlig antenne trenger alle en digital mottaker. Fordelene med denne er mange, den gir mulighet for langt flere tv-kanaler og mye bedre lyd og bildekvalitet, samt nye digitale tjenester som programguide og digital tekst-tv.

Det er flere kanalpakker å velge mellom fra RiksTV. De fleste velger Rikspakken med 20 kanaler. Kanalpakken omfatter alle de største norske kringkasterne og noen av de mest populære utenlandske tv-kanalene.

De som nøyer seg med få kanaler kan velge Enkeltkanaler fra RiksTV. Da får man kostnadsfritt abonnement på TV 2 og lokal-tv. Alle som har en mottaker for det digitale bakkenettet får dessuten inn hele NRKs radio- og tv-tilbud, som er fritt tilgjengelig i det digitale bakkenettet.