Meny

Bedre tv-mottak i Sunnhordland

Den 9. og 16. desember får senderne på Husnes og Sagvåg nye frekvenskanaler, og tv-mottaket i det digitale bakkenettet for husstander på Husnes, Stord og Sagvåg blir stabilt.

Husstander i Stord og Husnes i Sunnhordland har i høst meldt om tidvis svake signal og frys i bildet. Etter lengre tids arbeid med å finne feilen, er det nå klart at senderne på Husnes og Sagvåg får nye frekvenskanaler, melder Norges televisjon, som har ansvaret for driften av det digitale bakkenettet som RiksTV og NRK sender i.

Ombyggingen av de to senderne vil gi stabile signaler og bedre mottaksforhold for brukere av det digitale bakkenettet, ikke bare på Husnes og Sagvåg, men også for de som tar inn signaler fra senderen på Stord.

Norges televisjon skriver i en pressemelding at de beklager at det denne gang har tatt lang tid å lokalisere årsaken til det ustabile mottaket i området.

- Etter en rekke forsøk å utbedre problemene, kjenner vi oss nå trygge på at mottaket i det digitale bakkenettet i blir stabilt og godt, skriver NTV. 

Omleggingen på Husnes skjer 9. desember mellom 8 og 16, og på Sagvåg 16. desember mellom 8 og 16. De som bruker det digitale bakkenettet og får signaler fra Husnes, må oppdatere mottakeren sin etter omleggingen. Det samme gjelder for de som tar inn signalene fra Sagvåg når denne bygges om 16. desember. En del mottakere vil automatisk oppdatere mottaket, mens andre krever igangsetting av automatisk eller manuelt kanalsøk. De som tar inn signaler fra senderen på Stord behøver ikke foreta seg noe.

Husstander som trenger hjelp til å oppdatere kanal-listen etter omleggingen kan kontakte RiksTVs kundesenter på 09595.