Meny

Digital tekst-tv og IDTV er her

Sony IDTV

Fjernsyn med integrert digital tuner har vært på markedet en stund, men da med MPEG-2 tuner som ikke kan brukes med det digitale bakkenettet i Norge. Etter lang tids testing har Norges Televisjon og RiksTV nå godkjent SONYs modellserie som har MPEG-4 tuner.

CAM-modul

Dette betyr at man ikke trenger å kjøpe en egen boks for å se på de digitale sendingene. For å se på NRK trenger du faktisk ingenting ekstra, mens for å se på TV 2 eller andre kanaler trenger du et programkort fra RiksTV og en CAM-modul. Kortet settes inn i modulen, som igjen settes inn i fjernsynet. Modulen kommer i slutten av januar, mens TV-ene allerede er i butikkene. Følgende CAM-modul er godkjent: Technikrypt CXV fra Technisat GmbH.

Det er 9 modeller i størrelsene 40 til 70 tommer som nå er godkjent hos SONY:KDL-40X3000, KDL-46X3000, KDL-40W3000, KDL-46X3000, KDL-52W3000, KDL-40X3500, KDL-46X3500, KDL-52X3500, KDL-70X3500. 

Digital tekst-tv endelig i Norge

Godkjent er også den første dekoderen med digital tekst-tv i Norge, produsert av Grundig. Dette er en helt ny generasjon tekst-tv og den største endringen i dette populære mediet siden tekst-tv kom. Bruk av Digital tekst-tv (også kalt MHP) minner mer om å surfe på internett enn det gamle analoge tekst-tv. Se informasjon om Digital tekst-tv fra NRK.

Hvis dekoderen kobles til en bredbåndsforbindelse kan du også få opp bilder og filmsnutter på tekst-tv. Foreløpig er det kun NRK som sender digital tekst-tv. Grundig DTR 8740 MHP er på vei ut til butikkene.

Flere dekodere på markedet

Thomson har også fått godkjent sine nye dekodere beregnet på det norske bakkenettet. En av dem lanseres under navnet Triax, men det er bare utseende som er forskjellig. Alle er basisutgaver. Thomson DTI2012 Basis er på vei ut til butikkene. Thomson DT12011 og Triax TR 500 kommer litt senere. Eneste forskjellen på disse to er utseende.

Ingen dekodere med opptaksmulighet

Dessverre er det ingen produsenter som har kommet med dekodere med harddisk (PVR) ennå. Det kommer ingen slike modeller før påske.