Meny

RiksTV satser på filmnedlasting

I løpet av 2009 planlegger RiksTV lansering av en helt ny underholdningstjeneste. RiksTV ønsker å utnytte ledig sendekapasitet i bakkenettet om natta til å laste filmer og tv-underholdning ned i mottakere med harddisk (PVR).

- Vi flytter videokiosken inn i stua til folk, sier Svein Ove Søreide, kommunikasjonsdirektør i RiksTV.

- Mens du sover, ønsker vi å fylle opp PVR-mottakere med kvalitetsunderholdning for hele familien. Du slipper med andre ord å gjøre noe som helst annet enn å se på, sier Søreide. 

- Vi ser for oss en abonnementsbasert tjeneste til en fast månedspris. Abonnentene vil til en hver tid vil ha 60-70 kvalitetsfilmer og en del av den beste tv-underholdningen ferdig nedlastet på harddisken. 4-10 av filmene og en del av tv-innholdet som til en hver tid ligger tilgjengelig vil være i HD-kvalitet. Abonnentene kan se filmene og tv-programmene akkurat når de vil, og hvor de vil, sier Søreide.

Finnes ikke i Norden

En slik nedlastingstjeneste finnes ikke hos noen av TV-distributørene i Norden i dag.

- Vi tror det er store fordeler med denne løsningen. Hver dag vil vi bytte ut noe av innholdet hos abonnentene, slik at de i løpet av et år vil få mulighet til å se ca 250 filmer og mye god tv-underholdning.  Vi er nå i forhandlinger med både filmdistributører og tv-kanaler om innholdet som skal bli en del av denne nye tjenesten, sier Søreide.

For å få det nye nedlastingsproduktet må man ha en mottaker harddisk (PVR) som er klargjort for denne tjenesten. Grundigs PVR, som er den første som er godkjent for det digitale bakkenettet, vil fungere med den nye tjenesten. Her kan du lese hva enkelte medier har skrevet om RiksTVs storsatsing neste år.

Les Nettavisens artikkel

Les VG Netts artikkel