Meny

Eurosport inn på RiksTV

God nyhet til alle sportsinteresserte: RiksTV og Eurosport har inngått avtale om distribusjon. – Vi håper Eurosport skal være klar til visning i løpet av en måned – før 15. november, sier Espen Thorsby, administrerende direktør i RiksTV.

- Vi har jobbet intenst med å få på plass en erstatningskanal for SportN, som ble avviklet i september, og er glade for at vi nå kan tilby Eurosport i Rikspakken. Eurosport er en sterk merkevare – og har attraktive sportsrettigheter som for eksempel vintersport, motorsport, tennis og sykling, sier Espen Thorsby.

- Vi er veldig fornøyde med at vi nå kan distribueres hos RiksTV – og gi kundene muligheten til å se en rekke sportsbegivenheter de ikke har hatt tilgang til tidligere. Med RiksTV vil Eurosport få en dekning på 80 prosent i Norge. Vi er fornøyde med at så mange nordmenn nå har mulighet til å følge de eksklusive begivenhetene som Eurosport vil fortsette å sende fremover, sier administrerende direktør for Eurosport Norden, Amanda Evans.

2 500 timer direktesendinger

Eurosport ble etablert i Europa i 1989. I Norden startet sendingene fra Stockholm i 1993 – og fra 2006 har alle kommentarer til sendingene vært på norsk fra det norske hovedkontoret i Oslo. Kanalen viser i løpet av året 120 forskjellige idretter. En spennende vintersesong står for døren, og Eurosport har rettigheter til mange av arrangementene som er viktige for nordmenn. Blant annet alpint, hopp, langrenn, kombinert, skiskyting, curling, snowboard, motorsport, boksing og vinter-OL  i Vancouver.

Eurosport er spesielt gode på dekningen av sykkel – kanalen viser alle de store Pro Tour-løpene, samt både Giro d’Italia, Tour de France og Vuelta a España. I tillegg viser Eurosport mye fotball, blant annet kvalifikasjonskampene frem mot VM-sluttspillet i Sør-Afrika 2010 og Afrika-mesterskapet i fotball.
I alt viser kanalen over 2 500 timer direktesendt idrett i året.

RiksTV lanserte sine tjenester ved åpningen av det digitale bakkenettet den 1. september 2007. Etter drøye to år har Espen Thorsby og hans medarbeidere i RiksTV over 420 000 abonnenter.